részletes keresés

» HP EliteBook 840 G1 (Renew) használt laptop

F6A08UC#ABU

HP EliteBook 840 G1 (Renew) használt laptop

Gyártó: HP Család: Elitebook Processzor típus: Intel® Core™ i5 Processzor Számozás: 4300U Memória méret: 8 GB SSD / Flash meghajtó: 256 GB SSD Kijelző méret: 14 col Felbontás: 1600 x 900 px Tipus: Matt Videokártya típusa: Intel® HD4400 Csatalkozók: Displayport, 4x USB 3.0, LAN, VGA, Smartcard Operációs rendszer: Windows 7 / 10 Professional (teljes körű telepítés - 6.000Ft) Garancia időtartam: 12 hónap (kivéve akkumulátor)
6 értékelés
Ez a termék már nem rendelhető!
Elképzelhető hogy egy másik cikkszám alatt megtalálja az önnek megfelelő konfigurációt!

Kérem tekintse meg hasonló modelljeinket az alábbi linken!
Gyártó:
HP
Család:
Elitebook
Modell:
840 G1
Kérdésed van?
Processzor (CPU)
Processzor típus:
Intel® Core™ i5 Processzor
Számozás:
4300U
Kérdésed van?
Memória
Memória méret:
8 GB
Kérdésed van?
Háttértároló (SSD)
SSD / Flash meghajtó:
256 GB SSD
Kérdésed van?
Kijelző
Kijelző méret:
14 col
Felbontás:
1600 x 900 px
Tipus:
Matt
Kérdésed van?
Videókártya
Videokártya típusa:
Intel® HD4400
Kérdésed van?
Egyéb jellemzők
Optikai meghajtó:
Nincs
Webkamera:
2 MP
HSDPA:
előkészítés
Tömeg:
1,58 kg
Dokkolható:
igen
Csatalkozók:
Displayport, 4x USB 3.0, LAN, VGA, Smartcard
Kérdésed van?
Egyéb információk
Billentyűzet:
Magyar nyelvű háttérvilágítással
Esztétikai állapot:
A+
Kérdésed van?
Operációs rendszer
Operációs rendszer:
Windows 7 / 10 Professional (teljes körű telepítés - 6.000Ft)
Kérdésed van?
Garancia
Garancia időtartam:
12 hónap (kivéve akkumulátor)
Sokat használod a készüléked és félsz, hogy valami baj éri? Miért ne kötnél rá biztosítást? Erre a legjobb megoldás a Genelektronik Készülék biztosítás!

Miért jó ez Neked?
- nem garanciális problémák, meghibásodások esetén fizet a biztosító (pl. leejted, folyadékot öntesz rá, betöréses lopás stb.)
- mindig biztonságban tudhatod a készüléked
- megelőzheted a hirtelen felmerülő váratlan költségeket
- ha nagy javítási költséget igénylő kár merül fel, akár még spórolhatsz is
  és mindössze néhány kattintással megkötheted


Légy előrelátó! Ne hidd, hogy csak felesleges kiadás a biztosítás, hiszen bármikor megtörténhet a baj és akkor a kár sokkal nagyobb lehet, mint a biztosítási díj.

Mennyibe kerül mindez?

A biztosítási árát az alábbi táblázat alapján tudod kiszámolni:


Készülék vételára (bruttó) Biztosítás ára 1 évre Biztosítás ára 2 évre Biztosítás ára 3 évre
98 000 Ft - 200 000 Ft   5 990 Ft 9 900 Ft 13 900 Ft
200 000 Ft - 300 000 Ft   7 900 Ft 13 900 Ft 19 900 Ft
300 000 Ft - 400 000 Ft   9 900 Ft 18 900 Ft 27 900 Ft
400 000 Ft - 600 000 Ft   14 900 Ft 27 900 Ft 39 900 Ft
600 000 Ft - 1 000 000 Ft   29 900 Ft 54 900 Ft 79 900 Ft
 

A biztosítások árait nem terheli ÁFA.

Hogyan tudod megvásárolni és megkötni?

-       új készülék mellé online vásárlással
-       új készülék vásárlásától számított 15 napon belül személyesen (a készüléked is hozd magaddal!)

Mielőtt megkötnéd, olvasd át figyelmesen a biztosítási feltételeket:

A szerződés részletes feltételei
Általános vagyonbiztosítási feltételek
Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések
Kérj egyedi ajánlatot a készülékről!

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Üzenjen nekünk

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Vagy válassza a Laptopszalon Facebook ügyfélszolgálatot:

Használt laptopodat beszámítjuk.

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat

A tesztalanyt a Laptopszalon biztosította számunkra, mely megtekinthető és kipróbálható a Laptopszalon Budai üzletében.

Laptopszalon Buda

Cím: 1024 Budapest, II. ker., Lövőház u. 12. fsz. 1/d

Nyitva tartás: H-P: 10:00 - 19:00; Szo.: 10:00 - 18:00; V: Zárva

Tel: 20/612-1111

 

Áttekintés

Nem ez az első EliteBook mely tiszteletét tette nálunk és remélhetőleg nem is az utolsó, hiszen az egyik személyes kedvencemről van szó. Akarva-akaratlanul merül fel a kérdés - hogyan került a kedvenceim sorába a Hewlett Packard üzleti szériája? Már a kérdésben megtaláljuk az egyik választ: (1) üzleti kategóriás, tehát (2) kiváló támogatással rendelkezik és (3) első osztályú anyagokból építették meg, plusz (4) odafigyeléssel készítették el a beviteli eszközeit is. “Csak” ennyi kell ahhoz, hogy remek noteszgépnek nevezzünk egy eszközt? Nem. A háttérben ennél többről van szó, ezért épp itt az ideje, hogy lépésről-lépésre ismerjük meg az EliteBook 840 G1-et.

Üzleti kategória: Fogyasztói társadalomban élünk így látjuk, tapasztaljuk, hogy rengeteg silány minőségű termék van a piacon.

"A fogyasztói társadalom egy olyan társadalom, ahol az egyre növekvő számú árucikkek és szolgáltatások birtoklása és használata az elsődleges kulturális törekvés, ez az egyéni boldogsághoz, társadalmi státuszhoz és nemzeti sikerességhez vezető legbiztosabb út."

A gyártók alkalmazkodva ezen igénykehez és az átlagkeresetekhez, olyan termékeket alkotnak meg, melyek elérhetőek szinte minden vásárló számára. Ha tetszik, ha nem, ennek megfizetjük az árát, ugyanis spórolnak az anyaghasználaton, tervezésen és a szolgáltatásokon (támogatáson / supporton). Az üzleti kategóriás eszközökre ez a betegség kevésbé jellemző sőt, a gyártók a megjelentetés előtt akár több 1 000 órán át tesztelték ezeket, hogy olyan tervezésbeli hibákra derítsenek fényt, melyre más módon nincs lehetőség, ilyen például: -hogy a hő-, és zajkibocsájtás se a komfort érzetet, se a működést ne befolyásolja negatívan, -hogy optimális energia gazdálkodással rendelkezzen, -hogy kellő üzemidővel bírjon, -hogy ne legyen túlsúlyos, -hogy remek beviteli eszközei legyenek (!), -hogy megállja a helyét a barátságtalan környezetben is (kvázi ellenálló legyen a következőkkel szemben: hőmérséklet, páratartalom, nyíró és csavaró erők, etc). Utóbbi azért is különösen fontos, hiszen nem egy ritkán mozgatott, optimális körülmények között üzemeltetett asztali számítógépről beszélünk. Hordozzuk, dobáljuk, pakolgatjuk. Ezek olyan tényezők, melyeket nem, de legalábbis nagyon ritkán vesznek számításba egy otthoni felhasználásra szánt noteszgép megtervezésekor. Gondoljunk csak bele; egy nemzetközi vállalkozás 1 000 HP EliteBook 840 laptopot vásárol, melynek több, mint ötven százaléka egy éven belül meghibásodik. A garanciális ügyintézéstől függetlenül megrendül a bizalom a gyártóval szemben, így a következő beszerzésnél már inkább kerülnek előtérben a Dell Latitude vagy Lenovo ThinkPad eszközök. Ezzel a példával kívántam egyértelművé tenni, hogy mekkora az elvárás az üzleti noteszgépekkel szemben. Persze, Murphy óta tudjuk, hogy ami elromolhat, az bizony el is fog romlani - tehát a megbízhatóság után a következő nagyon fontos összetevő a támogatás / support.

Mit értek a support / támogatás fogalma alatt? A hardveres és szoftveres probléma kezelést. Egy üzleti termék esetén a garanciális időtartam alatt muszáj, hogy a lehető leghamarabb orvosolják a problémát, hiszen joggal feltételezhető az, hogy nem csak a napi webes tartalom fogyasztás miatt van szükség az eszközre, hanem pénzkereseti okokból is. Ezért is fordulhat elő az, hogy míg az átlagfogyasztó laptopja akár hetekig (vagy jelenlegi tapasztalatok alapján a Lenovo esetében akár hónapig is!) a szervízben rostokol, az üzleti darabok akár néhány órán, de maximum 1-2 napon belül újra talpra állnak sőt, sok esetben házhoz jön a szakember és a helyszínen oldja meg a problémát. Többek között ezért is javaslom, hogy az, aki munkaeszközként használja laptopját üzleti modellt válasszon - hiszen itt jobban kézzelfogható (árban is), hogy nem csak hardvert és szoftvert, hanem szolgáltatást is vásárolunk. 

A doboz tartalma

A csomagolás módja és a kiegészítők megegyeznek egy átlagos laptoppal: doboz, töltő adapter, akkumulátor. Driver- és visszaállító lemezt sajnos nem kapunk, úgyhogy a továbbiakban a saját internetes kutatómunkánkra kell hagyatkoznunk.

Külső

Miután fentebb már kielemeztük, hogy miért is EliteBook az EliteBook, vegyük szemügyre mit ad a szemnek a Hewlett Packard tervezői csapata, ugyanis a legtöbb esetben hazugság, mikor azt mondjuk: a külső nem számít. A fedél fekete, lekerekített, matt magnéziumborítást kapott az alsó burkolattal és az egész vázszerkezettel együtt. Előbbi sajnos eléggé gyűjti az ujjlenyomatokat, ezért meggyőződésem, hogy egy ezüst fedlap sokkal jobb választás lett volna.

 

 

A noteszgépet kinyitva matt kijelző és kijelző keret fogad minket, melyek közül az utóbbit egy speciális HP DuraFinish nevű, karcálló műanyagból alkottak meg. Ez az anyag borítja a zsanért és a billentyűzet közötti részt is. A csuklótámasz pedig ezüst színű, magnéziumborítást kapott, mely minden ízében érezteti, hogy egy prémium termékről van szó.

Protok és ergonómia

Szemből: Működést jelző ledek

Bal oldal: Kensington zár, hő kivezetőnyílás, VGA, 2x USB 3.0, SmartCard olvasóban

Hátulról: Zsanérok

Jobb oldal: Kombinált audio ki- /és bemenet, DisplayPort, 2x USB 3.0, LAN, dokkoló port, töltő csatlakozó

Hol a HDMI port és mi az a DisplayPort? Kézenfekvő kérdés egy olyan világban, ahol a televíziókat egytől-egyig HDMI porttal látják el. Tudnunk kell, hogy minden egyes HDMI port jogdíja 4 cent, így 100 000 legyártott eszköz után 400 000 cent költség merül fel csak emiatt. Továbbá, a DisplayPort egyik legnagyobb előnye egy úgynevezett segédcsatorna jelenléte. Ez az extra csatorna lehetővé teszi, hogy a szabványos videó jeleken felül további videó-, vagy adatinformációkat lehessen közvetíteni. Például ez lehetségessé tesz egy képernyőbe épített webkamerát vagy USB-portot, mindezt bárminemű kábelezés nélkül - csak egy átalakítóra lesz szükségünk. Pont az előbb említett előnyök miatt egy valamire való üzleti gépen nincs HDMI, csak DisplayPort. Aki viszont aggódik a HDMI hiánya miatt, annak ajánlhatunk egy HDMI - DisplayPort átalakítót.

Billentyűzet és érintőpad

A korábbi EliteBook modellekkel az volt a bajom, hogy számomra érthetetlen módon hanyagolták a billentyűzetvilágítást, ami egyébként manapság elengedhetetlen már az olcsóbb modellek esetében is. Végre ezt is orvosolta a Hewlett Packard, bár jobban örültem volna nem csak két pontban változtatható fényerőnek. Igaz, nem újdonság, de mégis érdemes megemlíteni, hogy a billentyűzetet és érintőpadot is az úgynevezett HP DuraKeys technológiával vonták be, mely az ujjbegyből származó piszkok és olajok fényesítő és koptató hatását hivatott megakadályozni (kíváncsi leszek a tapasztalatokra!). Fontos még megemlíteni a lélegző billentyűzetet, mely a hatékonyabb hűtés miatt nem csak alulról, hanem a billentyűzet közül is szívja befelé a hűtéshez szükséges levegőt.

 

A billentyűk kellemes tapintásúak, megfelelő nyomásponttal rendelkeznek és halkan járnak. Aki a régi ThinkPad és Latiude billentyűzetekhez szokott annak bizony elsőre idegen lesz a rövidebb leütés, de hosszabb használat után megszokható sőt, olyan szinten megszerethető, hogy nehezen tudnánk visszatérni a korábban nyüstölt klaviatúránkhoz. Kapunk egy trackpointot is, ami ma már inkább státusz szimbólum, mintsem valódi használati eszköz. Személy szerint sosem értettem azokat akik, ezt a megoldást használják még mindig, de vannak akik a konvenciók hívei. Egy biztos, nem egy ThinkPad trackpointról van szó.

 

Az érintőpad kellemes, selymes tapintású és annak ellenére, hogy a csípő nagyítást az operációs rendszerünk nem éppen kezeli olyan gördülékenyen mint egy Mac számítógép, mégis csak azt kell mondanom, hogy le a kalappal, mert a vesszőparipának számító dupla ujjas görgetést a Google Chrome segítségével művészien kezeli ez a noteszgép. Pontos, gördülékeny - vagyis amilyennek lennie kell. Kár, hogy ezt csak ebben az árkategóriában kapjuk meg. Hasznos kis funkció a touchpad jobb felső sarkában található pöttyöcske, melynek gyors dupla koppintására a rendszer letiltja a hardvert, így gépelés vagy esetleg játék közben nem zavar meg minket az egérmutató véletlenszerű elmászása. Alul és felül találunk fizikai gombokat is, melyek gumírozott hatást keltenek, leütésük halk és ideális nyomásponttal rendelkeznek, sőt! Bátran merem állítani, hogy a Windows operációs rendszerrel szerelt noteszgépek piacán keresve sem találunk ennél jobb érintőpadot. Egyetlen vetélytársa a Macbook, ott azonban sokkal kézzelfoghatóbb a hardver és a szoftver szimbiózisa.

Hang, kommunikáció, webkamera és ujjlenyomat olvasó

A Gigabites LAN mellé kapunk egy Broadcom BCM43228 802.11 a/b/g/n szabványos Wi-Fi-t kiváló érzékenységgel, valamint egy Bluetooth 4.0-át. A hangszórók jók, hallottunk már jobbat és rosszabbat is, de bőven átlag feletti. Tisztán és megfelelő hangerővel képes beteríteni egy egész termet, legyen az film, zene vagy esetleg egy prezentáció hanganyaggal. Videó beszélgetéshez pedig egy HD felbontású, meglehetősen szép képpel rendelkező webkamerát kapunk sztereo mikrofonnal társítva.

 

 

Ez úton üdvözlöm azokat a tervezőket, akik a különálló Wi-Fi és némítás gombokért felelnek - remek munkát végeztek, az utolsó fillérig megérdemlik a fizetésüket. Sokkal egyszerűbb és átláthatóbb a dedikált, világító be/kikapcsoló gomb. Mivel üzleti noteszgépről beszélünk elengedhetetlen az ujjlenyomat azonosító, mely a HP ProtecTools nevű szoftver segítségével kezes kis bárány.

Kijelző és zsanér

Ne tévesszen meg minket a zsanér szerkezet műanyag borítása, a külső ebben az esetben is edzett fém mechanikát rejt el. Ezért újfent csak dicséretet érdemel a csapat - masszív, magabiztos, holtjátékról szó sincs és nem mellesleg az előbb emlegetett műanyag borítás is természetesen HP DuraFinish technológiával készült.

Tesztünk hősében egy sima 1366x768-as TN+film technológiás, tükröződésmentes panel került. Semmi különleges nincs benne, eleget tesz a minimális elvárásoknak, bár egy kicsivel jobbak a betekintési szögei, mint egy normál kijelzőnek. Ami nagy előnye ennek a szériának, hogy elérhető 1600x900-as HD+ és 1920x1080-as FHD IPS kijelzővel is. Utóbbi 180 fokos betekintési szöget és színhű képet jelent, bár ez feláras és bizony elég mélyen a zsebbe kell nyúlni.

A kijelzők közötti különbségekről a korábbi „A laptop kijelzőkről nagy általánosságban” c. írásunkban olvashat.

Bővíthetőség és tápellátás

Otthoni, átlag felhasználók rémláma egy olyan készülék (pl.: Lenovo Ideapad Z500 / z510), melyet csak úgy lehet bővíteni, ha atomjaira szednek szét, melynek gyakori következménye a burkolatrepedés, csavarelhagyás, egyéb nyalánkságok. A HP ezt egész ügyesen oldotta meg a ProBook és EliteBook szériánál, ugyanis egy gombnyomással eltávolítható az alsó burkolat, ezzel együtt pedig bővíthetjük a memóriát vagy lecserélhetjük a lassú HDD egy turbó gyors SSD-re.

 

A tápellátásért egy pille könnyű 65W-os adapter felel, mely meglehetősen gyorsan képes feltölteni az akkumulátort.

Garancia

Már korábban említettem, hogy valójában nem is nevezhetünk üzleti noteszgépnek egy eszközt, ha nincs meg mögötte a támogatás. Az EliteBook 840 esetében ilyen probléma nincs, joggal nevezhető üzleti darabnak és nem csak a 3 éves garanciális szolgáltatás miatt. Hiszen Magyarországon az egyik legjobban kiépített szervizháttérrel a Hewlett Packard büszkélkedhet, ugyanis két ServiceOne Expert és tizenkét ServiceOne Specialist szintű partnerrel rendelkezik - akikre egyébként is csak akkor van szükség, hogy ha távoli asztal segítségével sem oldható meg a probléma (061/382-1111). Külön kiemelendő, hogy az EliteBook család esetén az akkumulátorra is 3év garancia van, ez teljesen egyedülálló. Bővebb információ a korábbi "HP notebook support" c. írásunkban.

Telepítés, használatba vétel

Mint fentebb említettem a gyártó nem mellékelt telepítő lemezt a noteszgéphez, viszont emiatt nem kell aggódni, ugyanis a SoftPaq nevű okos kis alaklámázás segítségével a rendszer automatikusan letölti és telepíti az összes szükséges illesztőprogramot és segédprogramot legyen az Windows 7 vagy Windows 8.1. Aki viszont a manuális megoldások híve, annak elérhető itt az összes illesztő program.

Processzor

A processzorból az Intel® 4. generációs, Haswell kódnévvel ellátott, még az „első eresztésből” való Core™ i5-4200U sorozatot kaptuk meg. A típusszám végén elhelyezkedő „U”, avagy „Ultra Low Power” jelölés a processzor energiatakarékos mivoltára utal. Ezeknek a processzoroknak 37W helyett csak 17W a TDP-je (Thermal Design Power - hő tervezési áramfelvétel), így kevesebbet fogyasztanak és kisebb a hőtermelésük. Mire elég ez? A mindennapos webböngészésre, irodai alkalmazások futtatására bőven, egyéb számításigényes feladatokba is belekóstolhatunk, de ne várjuk azt, hogy minden igényünket kielégíti majd. A processzor fizikailag 2 magos, támogatja a Hyper Threeding technológiát, így kétszer annyi programszál párhuzamos futtatására képes, mint egy átlagos 2 magos processzor. Alapórajele 1.6 GHz, melyet 2 szálas terhelés esetén 2.3GHz-ig, 1 szálas terhelés esetén 2.6 GHz-ig tud emelni a TurboBoost technológiának köszönhetően. Persze, erre csak a TDP keret (17W) erejéig van lehetőség, magyarul addig, amíg túl nem melegszik (bár ennél a processzornál a túlmelegedést elég nehéz elérni).

Grafikus teljesítmény

A tesztelt EliteBook 840-ben a processzorba integrált HD4400-as került, mely hétköznapi felhasználásra, munkára, 4K videó lejátszására, de akár játékra is tökéletesen alkalmas. Utóbbi persze csak korlátok között képzelhető el, de általában nem is játékra veszünk üzleti noteszgépet. Aki viszont mégis szeretne egy kicsivel erősebb grafikus teljesítményt, annak opcionálisan elérhető a Radeon HD8750M-el szerelt verzió is. Utóbbit korábban már teszteltük a Lenovo IdeaPad G500-ban, mely során egész derekasan helyt állt. Az Intel® HD4400-ast a notebookcheck.com csapata pedig még korábban tesztelte egész részletesen.

Rendszer teljesítmény és biztonság

A tesztpéldányt egy 5400rpm-es 500GB-os Hitachi merevlemezzel szerelték fel, ami a mozgó alkatrészek miatt az átlagosnál nagyobb veszélynek van kitéve. Gondoljunk csak bele - mi van akkor ha éppen másolunk egy fontos anyagot és noteszgépünket valamiféle erősebb fizikai hatás éri. Bizony az olvasófej felszántja a merevlemezt és minden adatunk elvész. Éppen ezért a Hewlett-Packard üzleti készülékeiben helyett kapott az úgynevezett HP 3D Driveguard, mely a „fejek parkoltatásával” védi a háttértárat, ha a laptop véletlenül leesne vagy hirtelen ütés érné.

Mint korábbi írásunkban említettük a készülék teljesítménye nem a processzortól, hanem a háttértártól függ. Nagy szerencsénkre az EliteBook 840 rendelkezik egy úgynevezett m.2sata porttal, ahova nem voltunk restek beépíteni egy ADATA SP900 Premier Pro Series 128GB-as SSD-t.

 

Igazából a fenti táblázat magáért beszél, azonban azt is jó tudni, hogy az SSD beépítését követően:

⁃ kevésbé melegszik a háttértár

⁃ nincs rezonancia

⁃ a mozgó alkatrészek hiánya miatt kisebb a meghibásodás esélye

⁃ kisebb energiafogyasztás = nagyobb akkumulátoros üzemidő

⁃ a HDD maximális 150 folyamatához képest az SSD akár 100.000 folyamatot is el tud végezni egyszerre

⁃ a HDD 17ms-os válaszidejéhez képest az SSD 0,01ms alatt reagál így szinte semmire nem kell várnunk.

Hőmérséklet, melegedés, zaj

A táblázatok megint csak magukért beszélnek, igazából nem sok mindenről kell beszélni. Csöndes és nem melegszik, emellett pedig villám gyors a beépített SSD-vel. Emiatt szintén csak az almás márkához lehet hasonlítani a HP-t, jó értelemben persze.

Értékelés

Hölgyeim és Uraim! Nem fizetett hirdetést olvasnak és pont ezért, még magamat is meglepem a következő kijelentéssel: a HP EliteBook 840 szinte tökéletesre sikerült. Miért csak szinte? Mert ennek a tökéletességnek bizony húzós ára van - az alapmodell is több, mint negyed millió forintba (280 000 HUF) kerül, de a különböző lehetőségekkel felturbózott verzióért akár fél milliónál is többet hagyhatunk a boltban (600 000 HUF). Illetve, a legolcsóbb EliteBook 840 kijelzője csak TN+ technológiát használ fel, ami nem szarvashiba, de azért említésre méltó.

...a többi már a mérleg pozitív oldalára kerül: igazi minőségi anyaghasználat, könnyű szerelhetőség, kompakt kialakítás és magas fokú használhatóság a csatlakozóknak, különösképp a dokkoló portnak köszönhetően. Kiváló támogatás, remek akkumulátoros üzemidő, példaértékű billentyűzet és érintőpad, valamint csendes (már-már néma) üzem mellett is rendkívül hatékony hűtés. A külsőt már csak szubjektívan lehet értékelni, de az én tetszésemet teljes mértékben elnyerte az EliteBook 840. Már csak annyi dolgom van, hogy a különösen ajánlott plecsnivel jutalmazzam a HP üdvöskéjét - versenytársa persze akad, de leginkább csak papíron. Bár Windows alapokon nyugszik, mégis csak az Apple MacBook Air/Pro modellekkel lehet egy lapon említeni.

Végszóként pedig szeretnék említést tenni a HP Május 5.-én indult promocójára, miszerint minden újonnan értékesített HP notebook után egy őshonos fát telepít a HP Oxigéngyárába a magyarországi tájrehabilitációs projektje keretében. Az akcióban résztvevő HP notebookok dobozában egy rövidebb leírást és egy kupont helyezett el a gyártó. A vásárló a kuponkód regisztrálásával egy virtuális fát ültet. Reméljük sokan élnek majd a lehetőséggel!

  

  

  

 

Pucu

Forrás: Techkalauz.hu

 

Ajánlott cikkek:

Milyen notebookot / laptopot vegyek?

Hogyan használjuk notebookunkat / laptopunkat?

Turbózd fel laptopodat és válts SSD-re!

Játék notebookon: erősebb videokártyát vagy jobb processzort válasszunk?

HDD vs SSD vs SSHD: Melyiket válasszam?


Hasznos cikkek:

A Laptop akkumulátorokról és használatukról

Rendszeres időközönként tisztítsuk ki (és meg) laptopunkat!

A laptop kijelzőkről nagy általánosságban

Pixelhiba a notebookoknál

Üzleti notebookok előnyei


Szerkesztőségünk segítsége olvasóink részére:

Segítünk első notebookod kiválasztásában!

Most Magyarország területén a házhozszállítás MINDEN termékünkre ingyenes!

További információkért kattints ide