részletes keresés

9 + 1 karácsonyi ajándékötlet 50 000 – 150 000 Ft között

Frissítve: 2018-12-11 01:01:03
Létrehozva: 2018-12-05 09:21:17

Karácsonyi ajándékötletek, kicsiknek és nagyoknak, férfiaknak és nőknek egyaránt. Lassan a karácsonyi ajándékvásárlás finisébe érkezünk, és így alig néhány hét áll a rendelkezésünkre, hogy beszerezzük...


Karácsonyi ajándékötletek, kicsiknek és nagyoknak, férfiaknak és nőknek egyaránt.


Lassan a karácsonyi ajándékvásárlás finisébe érkezünk, és így alig néhány hét áll a rendelkezésünkre, hogy beszerezzük a fa alá valókat. Az idő előre haladtával a teher is egyre nagyobb az ajándékozón, és ennek a kettőnek könnyen az lehet az eredménye, hogy rossz döntést hozunk. Egy-egy szerencsétlenül megválasztott ajándék pedig annyira megfertőzheti a karácsonyi idill szellemét, amire még évek múltán is rossz szájízzel fogunk visszagondolni.


Ennek a helyzetnek az elkerülése érdekében a Techkalauz szakértői két listát is összeállítottak:



  • 10 + 1 karácsonyi ajándékötlet 50 000 Ft-ig

  • 9 + 1 karácsonyi ajándékötlet 50 000 – 150 000 Ft között


A következő ajánlat a második listát fogja bemutatni, vagyis ismerkedjünk meg9 + 1 karácsonyi ajándékötlettel 50 000 Ft – 150 000 Ft között.


 


Ide kattintva az összes terméket meg tudod tekinteni egy helyen.


GoPro HERO 7 Black – sportkamera 132 990 Ft


Az új Black GoPro számos újítást hoz az innovatív megoldásokat kedvelő vásárlóknak. Az kamera egy továbbfejlesztett, Hypersmooth fantázianevű digitális képstabilizátort kapott. A társaság alapítója, Nick Woodman, szerényen a világ legjobb belső kamerastabilizátorának nevezte az eszközt. A stabilizátor 4K/60 fps mellett is hibátlanul ki tudja simítani a mozgásokat. A Black kivételesen jó minőségben tudja élőben a közösségi hálókra küldeni a videostreamet. Közvetlenül kapcsolódik a Facebook, Twitch, Youtube vagy Vimeo fiókunkhoz, később pedig további platformok is elérhetővé válnak majd. Megjelent a Timewarp, ezzel szép timelapse és hyperlapse videókat készíthetünk.




Magyarósi Csaba véleménye:


Amikor akciófelvételeket készítesz akkor nincs szükség további eszközökre, mert ezzel simán tudod rögzíteni, fel tudod venni … a kép az tényleg nagyon f@sz@, jók a színek, jó a vonalélesség, és hihetetlenül jó a stabilizáció … a 7-es tényleg hatalmas előrelépés minden korábbi GoPro-hoz képest.




 


 


Apple iPad 9.7 (2018) – táblagép 107 900 Ft


Annak ellenére, hogy az év végén mindenki az elmúlt hónapokban frissített Apple termékekre tekint, érdemes egy ajánlásban megemlékezni az idén megjelent alap iPad-ről is. Ez az eszköz Apple-mércével mérve megfizethető, és meglepően sokoldalúan használható. Ez az iPad semmi ördöngősséget nem talált fel sőt, még jack csatlakozója is van – legnagyszerűbb tulajdonsága a nemes egyszerűségében rejlik.




A Tech2 véleménye alapján:


Egy kiválóan használható eszközt kap a vásárló, ami szuper kijelzővel, még manapság is bőséges erőt kínáló hardverrel, valamint nagyon jó üzemidővel rendelkezik. Az iOS méltó társ lehet a mindennapokban, a kamera pedig inkább csak jó, hogy van, mintsem kiváltja a jobb fényképezőket.




 



DeWALT DCD778S2T-QW 18V XR – ütvefúró-csavarozó 51 430 Ft


Erőteljes 18.0 V-os ütvefúró-csavarozó fúrási és csavarozási munkákhoz 1.5Ah-s XR Li-Ion technológiával. A 13 mm-es egykezes működtetésű gyorstokmány automatikus tengelyrögzítővel könnyíti meg a bit cserét. 2 mechanikus sebességfokozat közül választhatunk, elektronikus fordulatszám szabályozással rendelkezik és forgásirányt is változtatni tudjuk. A gyártó egy intelligens kapcsolót is belépített a jobb szabályozás érdekében. A nyomatékkuplungot 15 fokozatban állíthatjuk a lehető legprecízebb csavarozás érdekében. Emellett több különböző fúrási, csavarozási és ütvefúrási funkció közül is választhatunk. A csomag két 1.5Ah XR Li-Ion akkumulátort, egy univerzális XR töltőt, egy TSTAK koffert és magát az eszközt foglalja magába.



 


A felhasználói értékelések alapján 5 csillagos termékről van szó.

 


 


Sony Playstation 4 (PS4) Slim 500GB – játékkonzol 112 570 Ft + 2 választható játék


Az újratervezett PS4 tudásban nem különbözik elődjétől, viszont 30 %-al kisebb, könnyebb, vékonyabb, halkabb és energiatakarékosabb lett. Az új rendszer megőrizte az előző modellek dőlt formáját, miközben az első és hátsó részek kicsit szögletesebbek lettek, a sarkokat pedig lekicsinyítették és lekerekítették. Az új konzol a letisztult formának és a csillogó PS márkajelzésnek köszönhetően, üdítő színfolt lehet a lakás bármely pontján. Az USB portok távolabb kerültek egymástól, a gombokat áttervezték és sajnálatos módon az optikai csatlakozót lehagyták. Módosítottak az irányítópadon is, a touchpad felső részén elhelyeztek egy LED-et, de gyakorlati hasznáról nem kaptunk további információt.



 


A gameKapocs tesztjéből:


A PlayStation 4 Slim összességében egy jól összerakott, csodálatos kis konzol lett. Technikailag nem tud többet a régi gépnél, viszont kisebb, szebb és csinosabb. Nekem a TV-m alatt is elfér, míg a régi gépeknek saját hely kell mellette, ez már magában egy hatalmas előrelépés, és akkor nem beszéltem arról, hogy mennyire olcsó a kicsike. Jelenlegi árával gyakorlatilag a legjobb vétel a piacon. A PS4 kiforrott konzol, jót tett neki a ráncfelvarrás és minden új fejlesztés, nem fogsz csalódni, ha ezt a masinát választod karácsonykor.


 


XBox One X 1TB – játékkonzol 129 000 Ft + 1 játék


Jelen sorok írásakor a világ legerősebb konzolja. 40%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, mint bármelyik más konzol, ennek köszönhetően pedig megtapasztalhatod a valódi 4K-játékélményt. A 40%-os teljesítménynövekedés nem jár együtt méretbeli növekedéssel. A 6 teraflopos, 326 GB/s sávszélességű memóriának és a speciális, egyedi szilikonnak köszönhetően a Scorpio motor a világ legerősebb „gamer” konzolprocesszorát hívta életre. A nagy teljesítmény nem feltétlenül kell, hogy több hővel és nagyobb zajjal járjon együtt. Az Xbox One X konzol speciális folyadékhűtéssel és kompresszorszerű centrifugális ventilátorral gondoskodik a készülék hűtéséről. Az Xbox One X a teljesítmény maximalizálása és az áramfogyasztás minimalizálása érdekében a Hovis módszert használja – ez egy olyan hipermodern digitális fogyasztásoptimalizáló rendszer, amely egyedileg állítja be minden egyes konzol feszültségét.



 


A GameStar tesztjéből:


Ahogy videónkban is láthatjátok, minden erőnket bevetve nyúztuk, teszteltük, használtuk az Xbox One X-et (na jó, játszottunk rajta), és határozottan állíthatjuk, hogy a kecses kis dobozt nem üres ígéretekkel töltötte meg a Microsoft. Az új konzol natív, 4K felbontású HDR-játékot ad a kezünkbe, a régebbi játékok szebben néznek ki, mint eddig, többé a 60 fps sem csupán a PC-sek kiváltsága, a töltési idők drasztikusan csökkentek és még csak az ár tekintetében sem lehetünk túl mérgesek: persze, mindig lehetne olcsóbb, de látva, hogy mit kapunk, mi ezúttal nem fanyalgunk inkább. Csak azt tudjuk remélni, hogy a fejlesztők újabb fokozatba kapcsolnak és okosan kihasználják mind a 6 TFLOPS-nyi teljesítményt, hogy nekünk, gamereknek még jobb dolgunk legyen.


 


Samsung Galaxy J6 (2018) – okostelefon 56 900 Ft


Ez a legolcsóbb modell, ami megkapta az Infinity Display kijelzőt. 5,6 hüvelykes, 18,5:9-es képarányú, HD+ felbontású Super AMOLED kijelzővel rendelkezik, a hátlapon pedig a nagytestvérhez hasonlóan megtalálható az ujjlenyomat-olvasó. A motorház alatt egy Exynos 7870-es lapka dolgozik, mellé 3 GB RAM és 32 GB tárhely jár. Hátlapi kamerából itt már csak egyet fogunk találni, a 13 MP-es, f/1.9 rekeszértékű modul nem kapott optikai képstabilizálást. Az előlapon is van egy led villanóval támogatott kameránk a maga 8 MP-ével és f/1.9-es rekeszértékével. A telefon Android 8.0 Oreo rendszert futtat, az akkumulátor pedig 3000 mAh kapacitású.



 


Felhasználói vélemények alapján 4,5 csillagos termékről van szó:


Először is olcsó, jó a kamerája, szép hangja van a hangszóróknak, nagyon nagy az akkumulátor, az ujjlenyomat érzékelő gyors és pontos, jó a szoftver, játékokra is jó, a legújabb játékok amihez nagyon erős telefon kell egy PICIT akadozik, de a rendszer gördülékeny, hasznosak az új funkciók, és gyors a telefon, és szép a kijelző!


 


Xiaomi Mi A2 Lite – okostelefon 60 900 Ft


A Lite név ellenére a készülék prémium matériát vonultat fel, vagyis fém unibody hátlap és karcálló üveg alkotja, méghozzá egész karcsú és dizájnos testben, a 178 grammos tömeg mellé 149.3 x 71.7 x 8.8 milliméteres dimenziók társulnak. A telefonban nyolcmagos processzor (8 x 2,0 GHz Cortex-A53) dolgozik Adreno 506 GPU társaságában, ez a legtöbb játék futtatására alkalmas, maximum a grafikából kell visszavenni egy kicsit. Emellett két kamera is került a Xiaomi Mi A2 Lite hátára: egy 12 megapixeles (f/2.2, 1.25 μm, PDAF) és egy 5 megapixeles (f/2.2, 1.12 μm) szenzorról beszélünk.




A MobilAréna tesztjéből:


A Xiaomi Mi A2 Lite egy roppant kellemesen használható, korrekt, középkategóriás készülék modern megjelenéssel, tiszta és friss Androiddal, kielégítő teljesítménnyel és megnyugtató stabilitással. 65 ezer forintért nem nagyon okunk belekötni, a rendszer minimális megtorpanásokra képes terhelés mellett, de ez a jelenség még mindig a hibahatáron belül mozog, a kezelés és a feladatvégzés fluid, a megjelenítő nem kifogásolható, az üzemidő kicsit visszafogottabb a kelleténél, a multimédia viszont határozottan rendben van.


 


Lenovo Ideapad 330-15IKB – laptop 130 900 Ft


A Lenovo-t már nem kell bemutatni a legtöbb olvasónknak, hiszen az egyik legnagyobb termékpalettával rendelkező gyártóról van szó. Ez azt jelenti, hogy a gamer gépektől kezdve, az üzleti eszközökön át egészen a consumer laptopokig minden megtalálható a kínai gyártó összeszerelő üzemeiben. Ebből a széles választékból emeltük ki az Ideapad 330 laptopot, ami egy belépőkategóriás, otthoni felhasználásra tervezett eszköz. A belépő kategória azonban nem azt jelenti, hogy ne lehetne az Ideapad egyszerre olcsó, elegáns és megbízható.



A Rádium tesztjéből:


Tesztvégi konklúziónk legsarkalatosabb tudnivalója mindenféleképpen az, hogy a Lenovo Idepad 330 egy pazar, hovatovább talán a legjobb ár/érték arányú ajánlat a jelenlegi kínálatban. Kellő kompromisszummal bizony relatíve sok minden kipréselhető a laptopból kombóból, sőt, mivel a jövőbeni esetleges bővítéseket illetően sem bánik velünk mostohán a 330, így akár még valamivel több is.


 


Skullcandy VENUE – vezetéknélküli fejhallgató 59 990 Ft helyett 49 640 Ft


A Skullcandy Venue aktív zajszűrésének köszönhetően utazás közben, otthon, vagy akár a munkahelyen is megteremthetjük a saját zene-központú atmoszféránkat. További szabadságot biztosít számunkra a vezetéknélküli kialakítás, a gyorstöltés, a monitor mode, és a virtuális asszisztensekkel való kapcsolat.



 


A Gearbrain tesztjéből:


Nagyszerű (aktív) zajgátló funkcióval rendelkező fejhallgató, amelynek segítségével még virtuális asszisztensekkel is tudunk kommunikálni. Utóbbi a remek beépített mikrofonnak köszönhető, ami igazán rugalmasan felhasználható eszközzé teszi a Skullcandy Venue-t.


 


littleBits Avengers Hero Inventor Kit – feltaláló készlet 59 990 Ft


Littlebits? Kicsi bitek? Talán így lehetne lefordítani ezt a szóösszetételt, aminek némileg van is köze ahhoz, amit a termék maga el szeretne érni. A hivatalos weboldal leírása szerint ugyanis ez a készlet egy modern, kreatív elektronikai alkotó dolog, ami új szintre emeli az építés örömét. Igazából a hangsúly azon van, hogy a még gyerekkorban lévő lurkók szórakoztató formában tanuljanak úgy, hogy bővítik fizikai ismeretüket, elsajátítják az elektronikus tervezés menetét és az analitikus gondolkodásmód kialakítását.



 


A Techkalauz littleBits Gizmos & Gadgets Kit tesztjéből:


Kétség sem fér hozzá, hogy a Littlebits nagyon merészet és jót húzott a sorozattal, aminek Gizmos & Gadgets része talán az egyik legjobb.



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...