részletes keresés

Jóslat: melyik lehet a legjobb telefon 2019-ben?

Frissítve: 2019-07-20 01:01:03
Létrehozva: 2019-01-08 09:16:01

Legjobb telefon 2019-ben? Nehéz lesz már most megjósolni, de nézzük mit is várhatunk ebben ez évben. Ha visszatekintünk a 2018-as évre, mondhatjuk, hogy egy igen...


Legjobb telefon 2019-ben?


Nehéz lesz már most megjósolni, de nézzük mit is várhatunk ebben ez évben.



Ha visszatekintünk a 2018-as évre, mondhatjuk, hogy egy igen erős évet zárt a mobil piac. Fantasztikus készülékekkel rukkolta elő a cégek. Hogy melyik volt a legjobb telefon 2018-ban, arra elég nehéz választ adni, hiszen mindenkinek más a véleménye. Ha az ember végez egy kis kutatást a google segítségével, még akkor sem tud pontos választ kapni erre a kérdésre.  Sokan az iPhone XS / XS Max készüléket tartják az év mobiljának, de ez, az Apple giga cég befolyásoltságának is köszönhető.  Ez szerintem attól függ ki melyik OS-t (operációs rendszert) szereti. Az Apple fanoknak , természetesen az Apple mobilok lesznek mindig a legjobbak. Ha az Android kedvelőket nézzük, akkor ebben a kérdésben megoszlik az első helyezett. A Samsung által piacra dobott Galaxy S9 és Galaxy Note 9 , a legtöbb tech oldal szerint nyerte az év mobilja díjat. Viszont ne feledkezzünk meg a Huawei P20 Pro készülékről sem. Mint külső anyag használatban, mint kinézetben, és mint belső tulajdonságokban, legyen szó, üzemidőről, képernyő felbontásról, vagy éppenséggel a három lencsés kameráról, ez a telefon szinte tökéletes lett. De még az élmezőnybe sorolható a OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro vagy a Google Pixel 3 XL is. Szóval a döntés nehéz, de szerencsére van választék bőven a telefon piacon. Viszont ha a hivatalos döntésre vagyunk kíváncsiak és nem a tech oldalak és az általuk megkérdezett felhasználók véleményére, akkor az EISA – European Image and Sound Association által a Huawei P20 Pro zsebelte be a 2018-as év legjobb telefon díjat.


EISA győztes Huawei P20 Pro

EISA győztes Huawei P20 Pro


2019-es év sem lesz langyosabb, új mobilok terén. Nem is kell sokat várni, a 2019-es Mobil Világkongresszusig (MWC) , ami Barcelona-ban lesz , 2019. február 25 és 28 között. Itt kerülnek majd bemutatásra, az ez évben megjelenő telefonok. Hogy melyik lesz a legjobb telefon 2019-ben, még nem tudjuk, de már vannak spekulációk.  Az borítékolható, hogy ez az év az 5G telefonoké lesz (amit hazánkban, még nem fogunk tudni kihasználni), bemutatásra kerülnek az első hajlítható mobilok is, és természetesen jönnek az erősebb processzorok és még jobb minőségű kamerák.


A Lenovo és a Honor nem várat tovább, ők piacra dobják az első 2019-es készülékeiket januárban. Lenovo Z5 Pro GT telefonját a Qualcomm, Snapdragon 855 processzora fogja hajtani és ezen felül 12 GB-t RAM-ot is kap. Ehhez fog társulni 512 GB tárhely, ami igen dicséretes, hiszen nem sok cég tud MÉG felmutatni, ekkora belső tárhellyel rendelkező készüléket. AMOLED kejelzővel fog érkezni, ami  6,4 colos, 2340×1080 pixeles lesz. Hátlapi kamerái 24 illetve 16 megapixelesek lesznek, ami nem újdonság a cégtől, hiszen a Z5 Pro is ugyanezt kapta, ugyanúgy mint a kicsúsztatható szelfikamerát.  Természetesen ebben a modellben is megtalálható lesz, a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó. Kínában lesz az első debütálása, január 24-én. A kínai ára 4398 jüan lesz, ami itthon 180 ezer forint körül van. Hazánkba mikor fog érkezni, azt még nem tudjuk.


Lenovo Z5 Pro GT

Lenovo Z5 Pro GT


A Honor által még e hónapban piacra kerülő telefon a a Honor V20 vagy View 20 lesz. Amit tudunk a készülékről az az, hogy a kijelzőjében bal felül apró kivágás lesz, ami helyet fog adni a 25 megapixeles előlapi kamerának. IPS kijelzőt fog kapni, ami  6,4 colos és 2310×1080 pixele lesz. 8 magos HiSilicon Kirin 980 processzor fogja hajtani, ami 3 különböző memória változattal lesz elérhető,  6GB RAM és 128GB ROM, 8GB RAM és 128GB ROM illetve 8GB RAM és 256GB ROM. Hátlapon dupla kamerát találunk majd, amiből a fő lencse egy 48 megapixeles, nagyfelbontású Sony IMX586. Másodlagos kamera pedig egy ToF, azaz Time of Flight, 3D kamera, amivel érdekes 3D-s világ nyílik majd meg a felhasználók előtt.


Honor V20

Honor V20


Samsung újabb nagy dobásra készül a már ismert „S” széria folytatásával és egy másik igen nagy újítással, a hajlítható Samsung Galaxy F vagy Samsung Galaxy X-el. Az S10 széria a híresztelések szerint legalább 3 változatban, de az is lehetséges, hogy akár 5 változatban fog érkezni. Ami biztos, hogy mindegyik modellt a Snapdragon 855 chipset-el fog érkezni. Lesz egy S10 Lite verzió, ami valószínűleg pénztárca barátabb lesz és  5.8″ colos hagyományos lapos képernyővel fog érkezni. Ebben a modellben is 2 hátlapi és 1 előlapi kamera lesz, illetve oldalt fog elhelyezkedni, az ujjlenyomat olvasó. Az S10 , ami a standard verzió lesz, 6.1″ colos hajlított képernyőt fog kapni, 2 hátoldali és 1 előlapi kamerát. Az S10+ vagy S10 Plus , már nagyobb 6.44″ colos hajlított képernyőt és 3 hátlapi illetve 1 előlapi kamerát fog kapni és mindkét készülék, képernyőbe ágyazott ujjlenyomatolvasóval fog érkezni. Még szó van 2 másik verzióról, mindegyik 5G-s modell lesz. Fantázia nevük Beyond X és Beyond Bolt, a különbség annyi, hogy az S10 Bolt valószínűleg egy Verizon-exkluzív készülék lesz, nagyobb akkumulátorral.


Samsung Galaxy S10 series

Samsung Galaxy S10 series


A Samsung nagy dobása lehet még, az első hajlítható készülékük a Samsung F (Flex) vagy Samsung X. Sokat még nem tudunk erről a készülékről, igen jól titkolják az adatokat. A kiszivárogtatások szerint OLED kijelzővel fog jönni, ami összecsukott állapotban 4.57 colos és kinyitva hatalmas, 7.3 colos lesz. Snapdragon 8150 processzorral fog érkezni és legalább 6GB RAM-al. Sajnos ennél többet nem tudunk, de ezek is csak feltételezések. Kíváncsian várja az egész világ ezt az újítást, hiszen ez lehet akár a legjobb telefon 2019-ben.


Samsung F (Flex) vagy Samsung X

Samsung F (Flex) vagy Samsung X


Huawei is előrukkol az új P30 és P30 Pro készülékeivel. Amit várhatunk, hogy felturbózzák a tavalyi “2018 legjobb telefon” díj nyertes P20 Pro-t és megint egy csúcsmobilt kaphatunk a feltörekvő kínai cégtől. Várható hogy a P30 tripla, míg a Pro négy hátlapi kamerával érkezik, mindegyik készülékben az ujjlenyomatolvasó a képernyőben fog helyet kapni és a világ első 7 nanométeres csíkszélességű, Kirin 980 lapkája fogja hajtani.


Huawei P30 Pro ,talán a legjobb telefon 2019-ben?

Huawei P30 Pro, talán a legjobb telefon 2019-ben?


Sony is megpróbálkozik egy nagy dobással, a Sony Xperia XZ4-el.  Híresztelések szerint, egy 6.5 colos OLED kijelzőt kap, lapos kialakítással és 21:9 képaránnyal. 3 kamerával érkezik a hátlapon és egy 3900mAh akkumulátorral, ami támogatja majd a Quick Charge 4-t. A teljesítményért pedig, Snapdragon 845 chipset lesz a felelős.


Sony Xperis XZ4

Sony Xperis XZ4


OnePlus is bemutatja majd új készülékét, a OnePlus 7 modellt, amiről még sokat nem tudunk, de biztosra vehető, hogy az előd OnePlus 6T frissítése lesz. Ami igen nagyot üthet a piacon, hiszen a 6T is nagyon sikeres volt az android fanok között, a kimagasló sebességének és teljesítményének köszönhetően. Várhatóan a OnePlus 7, a Snapdragon 855 chipset-el és 10GB RAM-al!!! jöhet.


OnePlus 7

OnePlus 7


LG újításokról sokat még nem tudni, de az biztos, hogy az LG G8 ThinQ bemutatásra fog kerülni. Nagyon jól rejtegeti a cég az új zászlóshajóját, hiszen szinte semmilyen specifikáció nem szivárgott ki. Azt jósolják, hogy természetesen Snapdragon 855 fogja hajtani, tripla kamerát kap ami az LG V40-ből ismerhető, illetve futurisztikus formával érkezhet.


LG G8 ThinQ

LG G8 ThinQ


Nokia is újra megpróbál felkapaszkodni az elitbe, a Nokia 9 PureView telefonnal. Sokat még nem tudatott magáról a készülék, az azonban biztos, hogy a Qualcomm legerősebb, Snapdragon 855 lapkészletét kapja. 2K-s széltől szélig érő képernyővel, és 5 kameralencsével fog érkezni a hátlapon. Előlapon megtalálható kamera, pedig a képernyőben fog helyet kapni, hogy felvegye a Nokia a lépést az új trenddel.


Nokia 9 PureView

Nokia 9 PureView


Még várható a Blackberry Key3 bemutatása, ami a jól megszokott fizikai billentyűzettel érkezik. Gyorsabb és elegánsabb lesz mint az eddigi modellek.  5.5″ colos IPS LCD kijelzővel, 1080 x 1920 felbontással fog érkezni. Dupla hátoldali és egy előlapi kamerával, illetve Snapdragon 710 SoC chipszettel lesz kapható. Ettől a modelltől reméli a Blackberry, hogy újra újra, régi fényében tündökölhet a cég.


BlackBerry Key3

BlackBerry Key3


Ezeket a készülékeket nem csak bemutatni fogják, hanem várhatóan az év első felében, már a kereskedelembe is kerülnek. Lehet hogy bemutatásra kerülnek, viszont kereskedelembe csak az év második felében lesznek kaphatóak,  a Samsung Galaxy Note 10,  Xiaomi Pocophone F2, Moto Z4, Apple iPhone 2019 széria, Google Pixel 4 illetve 4XL, OnePlus 7T, LG V50 ThinQ, Huawei Mate 30Pro, Razer Phone 3, és a Xiaomi Mi Mix 4 készülékek. Ezekről is már szivárogtak ki adatok, amiket a következő cikkemben fogok bemutatni.


Addig is az első fél évben megjelenőkről lehet elmélkedni, hogy vajon közülük kerülhet-e ki a legjobb telefon 2019-ben.



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...