részletes keresés

Melyik a legjobb üzleti telefon 2019-ben

Frissítve: 2019-07-02 01:01:06
Létrehozva: 2019-07-01 07:11:26

Legjobb üzleti telefon? Lehet, hogy ez a kérdés furán és értelmetlenül hangzik egyeseknek. Hiszen valljuk be, hogy leggyakrabban szerelemből, vagy trendet követve adunk ki akár...



Legjobb üzleti telefon? Lehet, hogy ez a kérdés furán és értelmetlenül hangzik egyeseknek. Hiszen valljuk be, hogy leggyakrabban szerelemből, vagy trendet követve adunk ki akár több százezer forintot egy telefonért. Azért, hogy egy jobb felbontású, nagyobb képernyőn nézhessük Facebook-ot vagy az Instagram-ot. Viszont, sok ember számára egy gyors és megbízható telefon nagymértékben megkönnyítheti nemcsak az életét, de a mindennapi munkáját is. Egy komoly üzlet számára a minőségi, megbízható telefon, ami szinte már egy  kézben hordozható számítógéppel is felér, nemcsak elengedhetetlen, de mondhatni nélkülözhetetlen kellék is. Üzleti felhasználású telefonok, olyan készülékek, amelyek nemcsak üzletembereknek lehetnek segítségére, de egy”átlag” ember is örömét lelheti az okos telefonok legokosabbikában, főleg ha annak minden különleges képességét kihasználja. 





De vajon mitől lesz egy telefon üzleti felhasználásra alkalmas? És mik azok a különleges képességek? És melyik a legjobb üzleti telefon? Menjünk csak szépen sorban.





A Google, még 2018 februárjában bejelentette az úgynevezett Android Enterprise Recommended készülékajánló programját, amellyel az üzleti felhasználásra is megfelelőnek tartott androidos eszközök listáját teszi közzé. Amit hívhatnánk legjobb androidos üzleti telefonok névjegyzékének is.





Enterprise Recommended
Android Enterprise Recommended




Ahhoz, hogy egy készüléket megfelelőnek ítéljen a Google, nemcsak  a legjobb szoftveres élményt kell biztosítania ( és itt nem a Candy Crush Saga akadásmentes futtatását értik), de az eszköznek meg kell felelnie a következő kritériumoknak is: a gyártónak vállalnia kell, hogy 90 napon belül kiadja az adott készülékre a Google által tervezett biztonsági frissítéseket, illetve legalább egy rendszerfrissítést is elérhetővé kell tennie. Az üzemidő át kell, hogy lépje a 8 órát, míg a RAM és a tárhely mérete a 2 és a 32 GB-ot. Az első kamerának legalább 2MP-es, és a hátsó kamerának pedig legalább 10 MP-es kell lennie. Ezen kívül a telefonnak beszerezhetőnek kell lennie független változatban közvetlenül a gyártótól, vagy valamelyik disztribútortól.





2019-es szemmel nézve ezeknek a követelményeknek nem is olyan nehéz megfelelni, mégis majd 1 évig a Samsungnak nem sikerült az ajánlott telefonok közé betársulnia. Hogy a Samsung miért nem volt a részese a közel 100 készüléket tartalmazó listának, (Sony, Nokia, Zebra, BQ, Motorola, Blackberry és még sorolhatnánk) a mai napig nem tudni. Pedig a Candy Crush nem akadozik rajta…Azonban 2019 februárjában a Samsung bejelentette, hogy  a Galaxy S10 sorozata, már az Android Enterprise Recommended készülékei közé tartozik és valószínűleg jó eséllyel indul a legjobb üzleti telefon díjért is.





A Samsung belépését követően, egy elképesztő nagy változás történt az Android üzleti felhasználású telefonok listáján. Szerintem sokan sejtik, hogy melyik cég lett megtorpedózva.





Igen…igen….igen… a Huawei volt az érintett, amely egy újabb találatot kapott, ám most nem Trump-tól hanem az Androidtól és ezzel a lövéssel el is süllyesztették. Májusban az Enterprise Recommended eltávolította a Huawei összes készülékét, köztük a Huawei Mate 10-et, P10-et és a Mate 20-at. Fontos megemlítenem, hogy előtte a Huawei az egyik legnépszerűbb üzleti felhasználású telefonja volt az Androidnak, amely nemcsak a kezdő lista népszerű tagja, de azóta kétszeres Mobil Világkongresszus (MWC) nyertes márkája is volt. A mészárlásnak azonban itt még nem lett vége, ugyanis a hivatalos Android.com oldalról is el lett távolítva a Huawei minden telefonja. Ezzel majdnem teljesen földre került a Huawei, ám a cikk írása közben megjelent egy hír, hogy Donald Trump feloldotta az általa létrehozott szigorításokat. Miszerint engedélyezte a Huawei újbóli forgalmazását Amerikában. Ezen felül még, a Huawei minden soron következő Android frissítést és Google által kidolgozott új funkciókat is megfog kapni. Ugyan pár találattal, de élve sikerült a Huawei-nek kikerülnie a csatatérről, de hogy ez megállítja-e a saját platform elkészítésében, majd a jövő csatája lesz.





Természetesen nem csak az Android rendszerű készülékek lehetnek jó választás egy üzletember vagy cég számára (főleg az előbb említett botrány után), ezért nézzük is meg, hogy a már említett Samsung mellett vajon a Huawei nálunk fent maradt e a listán és, hogy még milyen más készülékek társultak be hozzá:





A listánkon található összes telefon megvásárolható, a laptopszalon.hu összes üzletében.





“A titkos lista” vagy talán a “legjobb üzleti telefon” várományosai:





Samsung Galaxy S10 Plus





A Samsungnak nem csak a legszebb kijelzőt sikerült piacra dobnia, de az egyik legjobb üzleti felhasználású telefont is. A Samsungoktól már megszokott kimagasló ár mellett a 12 MP-es teleobjektívvel, 12 MP-es széles látószögű és 16 MP-es ultraszéles látószögű kamerájával kényezteti a fotózni kedvelőket.





A szupergyors teljesítményről az Exynos 9820 lapkakészlet és 8GB RAM és 128GB ROM vagy 12GB RAM/ 1 TB tárhely és memória gondoskodik. Üzleti felhasználásnál ez az egyedi nagyságú tárhely és memória hasznosnak bizonyulhat azoknak, akik szeretnek mindent egy helyen tárolni. A Samsung Galaxy S10 Plus főként a nagy-telefonra-vágyó vásárlóknak kedvez a lenyűgöző 6.4 hüvelykes quad-HD+ HDR Super AMOLED kijelzőjével. Nem csak a tudása de a kinézete is megbabonázza a vásárlót, ám a 4100mAh-as akkumulátor üzemidejében még van hova fejlődnie a készüléknek.





Legjobb üzleti telefon?
Samsung Galaxy S10+




Samsung Galaxy Note 9





A Galaxy Note 9-el a Samsung ismét egy 6,4 hüvelykes csodát dobott a piacra még 2018-ban, de a telefon olyan jóra sikeredett, hogy lehet még pár évig rajta marad a legjobb üzleti telefonok listáján.





Kimagasló belső hardvercsomag; 10 nm-es Samsung Exynos 9810 Octa processzor, 6/8 GB RAM, 128/ 512 GB vagy kártyával akár 1TB tárhely is elérhetővé vált a Galaxy Note 9-nél. A fejlett új S Pen, vagy digitális toll, bluetooth technológiával könnyítheti meg a munkát, tökéletesítve a telefont, üzleti felhasználásra. Ezekhez társul egy Samsungtól már megszokott kimagasló kamerarendszer és a viszonylag- fejlett akkumulátornak köszönhetően egész sokáig élvezhetjük a készülék adottságait.





Por és vízálló, így nem csak a designe és a tudás, de a praktikusság elemeit is magában hordozza a Galaxy Note 9. Egy unalmas üzleti megbeszélés során, akár (“véletlenül”) kávéval is leönthetjük telefonunkat ezzel biztosítva a megérdemelt kötelező szünetünket. Ez a készülék mindenesetre az egyik favoritunk, a legjobb üzleti telefon címre.





Legjobb üzleti telefon?
Samsung Galaxy Note 9




Huawei P30 Pro





A Huawei egyik legjobb telefonja, brutális kamerával és ultragyors Kirin 980 processzorral. Hosszú órákon át használható, a 4200 mAh-as akkumulátornak köszönhetően. Plusz pontként a vezeték nélküli technológiának hála, más okos eszközök töltésére is lehetőséget nyújt.  A 15W-os gyorstöltő 70%-ra 30 perc alatt röpíti fel az aksit, elnyerve ezzel a legtovább használható üzleti telefon díjat a listánkon. Ugyan a Huawei is elkéri az árat a P30 Pro-ért…de ki nem.





Ha az eddigiekkel még nem
győzte meg a telefon a potenciális vásárlót akkor a 20 MP-es ultra-széles
kamera, a fő egységnek számító 40 MP-es kamera periszkóp rendszerű 5×-ös opikai
zoom-al már valószínűleg sokkal ösztönzőbben hat. Ezen kívül az 5×-ös nagyítás,a
10×-es hibrid zoom és az 50×-es digitális zoom biztosítja az új tulajdonost az
egyedi kép elkészítéséről.





Legjobb üzleti telefon?
Huawei P30 Pro




Xiaomi Mi 9





A Xiaomi-tól már megszokhattuk, hogy sorra az egyik legjobb ár-érték arányú telefonokkal nyűgözi le a vásárlókat és azokat, akik nem fogadtak hűséget egyetlen nagy márkának sem. (bár a Xiaomi-t már nem sorolnám a kis cégek közé..) Sorra az egyik legjobb Androidos telefonok közé sorolják, mégsem emelkedik az ára olyan drasztikusan mint például a Huawei-nek.





Nem csak kimagasló kamerával
rendelkezik de a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó szenzor is a készülék
plusz tulajdonságai közé sorolható.





Vezetékmentes töltés, és az akkumulátor gyors tölthetősége miatt is, tökéletes választás lehet olyan üzletemberek számára, akik folyton úton vannak és ragaszkodnak a minőséghez, nem a túlköltekezéshez. A Xiaomi Mi 9 üzletbarát ára megtekinthető a laptopszalon oldalán.





Fontos még megemlíteni, hogy
a Mi 9-el, hasonló képeket készíthetünk, mint a már említett Samsung Galaxy
S10-el. Csúcskategóriás kamerája  48
MP-el és 2× optikai zommal veszi fela 
versenyt a nagyobb márkákkal. Elől pedig egy 20 MP-es szelfie kamera
helyezkedik el.





Xiaomi
Xiaomi Mi9




OnePlus 7 Pro





A OnePlus 7 Pro is a pénztárca barát telefonok közé tartozik, és akinek ezen felül a méret a lényeg annak tuti befutó lehet.





A OnePlus 7 Pro 6.67-inch-es kijelzője mellett az akkumulátor mérete sem elhanyagolható: 4000 mAh áll a rendelkezésünkre. Amit lemerülés után 100%-ra 80 perc alatt tölthetünk fel, ugyan a vezeték nélküli töltés itt is hiánycikk.





Valószínű, hogy ez az egyik legjobb üzleti telefon, ár-érték arányt tekintve. Amely pluszban még az egyik legjobb Android szoftverrel is meg lett áldva. Sebessége olyan csúcskategóriás telefonokkal vetekszik mint például az iPhone XS, köszönhetően a Snapdragon 855 processzornak és a kimagasló 12GB RAM memóriának.





A hátlapra egy 48 MP-es kamera került optikai képstabilizátorral és mesterséges intelligenciával támogatott algoritmussal.  Az előlapi kamerája ugyan „csak” 16MP. Viszont egy üzletembernek ez nem olyan fontos. Bár ha skype vagy konferencia videó hívása gyakran van valakinek, akkor azért lehet jobb készüléket is találni.





OnePlus
OnePlus 7 Pro




iPhone XR





Az Apple hozta a tőle már megszokott megbízható csúcskategóriás telefont, csúcs áron az iPhone XR-el. Ugyan árban nem annyira pénztárca barát mint az előbb említett OnePlus, de mégis pluszként kell megemlíteni, hogy az IPhone XS-nél mégis megfizethetőbb.





Nagyjából az XS tudását
tömörítették XR-be kicsit olcsóbban. A fantasztikus 12 MP (f/1.8) széles
látószögű kamera itt is kimagasló élményt nyújt a fotózni vágyoknak, ám a gyors
töltés itt sem valósult meg, akár 3 órát is tölthetjük a telefonunkat egy 5W-os
adapterrel. Akkumulátor kapacitás javuló tendenciát mutat a régebbi
IPhone-okhoz képest, ráadásul vezeték nélkül is tölthető technológiával
rendelkezik, ami kicsit kompenzálja a 3 órás töltést.





Smart HDR és A12 Bionic
processzor, a megszokott Apple minőségben, megbízható és kiszámítható
teljesítményt nyújt nem csak az IPhone rajongóknak, hanem üzletembereknek is.





Legjobb üzleti telefon?
iPhone XR




iPhone XS és iPhone XS Max  





Az Apple felhasználók kedvence közé tartozik, nem az ára, hanem inkább a  teljesítménye miatt. A legnagyobb és egyben sokak szerint az egyetlen hibájuk az ára, de azzal szinte mindenki egyet ért, hogy az Apple cég új és egyben az eddigi legjobb zászlós hajói. Az Apple mindig gondoskodik a kis és nagy kezű vásárlóiról, ezért az XS 5.8 hüvelykes, míg az XS Max lenyűgöző, 6.5 hüvelykes teljes előlapot kitöltő Multi-Touch OLED-kijelzőt kapott. Ugyan az akkumulátor élettartama nem lenyűgöző, (megszokott az almás cégtől sajnos…) de még mindig jobb mint az eddigi iPhone-oké.





Mindkettő Apple telefon
gyönyörű HDR és Dolby Vision OLED Super Retina kijelzővel és a legerősebb A12
Bionic processzorral rendelkezik. 4 GB RAM és akár 512 GB tárhely memória
állhat rendelkezésünkre, és ezek az első Apple telefonok, amelyek dual SIM-et
is támogatnak.





Por és vízálló külseje mellett a 12 megapixeles nagylátószögű, mélységállítás funkcióval és teleobjektíves innovatív duplakamera-rendszerrel fokozza a tökéletességet. Sokak szerint minden eddigi nem csak iPhone-nál de más készülékeknél is elképesztőbb fotókat készít, így nem csak üzleti, de akár munka célra is tökéletesen megállja a helyét. Szintén befutó a legjobb üzleti telefon díjért.





Legjobb üzleti telefon?
iPhone XS és XS Max




Huawei Mate 20 Pro





Ugyan a Mate 20 Pro is a 2018-as év telefonja, de kimagasló tudása miatt az idei listába is még könnyedén belefért.





A tavalyi év egyik győztese telefonjának kimagasló kettős neurális feldolgozóegység egyik része masszív AI-számításokat végez, míg a másik konkrét feladatokra összpontosít. Ugyan ezért a Huawei el is kéri az árát, de a lenyűgöző hármas kamera rendszere (40MP + 20MP + 8MP ) vagy a beépített Night Mode-nak köszönhetően akár rossz fényviszonyok között is szép képei miatt rögtön kárpótolva is érezzük magunkat. A Huawei-ről már tudjuk, hogy nem csak a kinézetre vagy a tudásra fektet nagy figyelmet, de a praktikusságra is. A 4200 mAh-as akkumulátor intelligens AI-teljesítménykezeléssel biztosítja a hosszú üzemidőt és a vezeték nélküli technológiának köszönhetően más okos eszközök töltésére is lehetőséget nyújt. Az előlapi kamera 24 MP-es, amivel bátran lehet videó konferenciákat lebonyolítani.





Legjobb üzleti telefon?
Huawei Mate 20 Pro




Nem egyszerű egy ilyen listában megtalálni a legjobb készüléket. Egy kis piackutatás után úgy látjuk, hogy nagyon szoros befutó lesz a Samsung és az Apple között. Szerintem lehetséges, hogy idén az Apple fogja hazavinni, a legjobb üzleti telefon díját.







Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...