részletes keresés

Milyen laptopot vegyek iskolakezdésre 2018-ban?

Frissítve: 2018-08-10 01:01:02
Létrehozva: 2018-08-09 09:23:12

Közeledik a szeptember és egyre többen készülnek az iskolakezdésre. Sokan fognak új számítógépet vásárolni, mert egy főiskolán vagy egyetemen szinte alapszükséglet még akkor is, ha...


Közeledik a szeptember és egyre többen készülnek az iskolakezdésre. Sokan fognak új számítógépet vásárolni, mert egy főiskolán vagy egyetemen szinte alapszükséglet még akkor is, ha magának a szaknak nincs köze az IT-hoz. És sokan fognak beleesni az ilyenkor szokásos hibákba, aminek az lesz a vége, hogy a sok pénzért megvett gép egyáltalán nem tudja teljesíteni azokat az igényeket, amikre vásárolva lett. Aki mostanában teszi fel a kérdést magának, hogy milyen laptopot vegyek, az hasznos információkat fog találni ebben a cikkben.


Laptop vagy asztali gép?


Az első és legfontosabb kérdés, hogy asztali PC-t vagy laptopot vegyünk. Érdemes fejben tartani, hogy a laptopnak három előnye van az asztali PC-vel szemben: a hordozhatóság, az alacsonyabb fogyasztás és a helytakarékosság. Azonban egy asztali gép általában jóval olcsóbb, mint egy ugyanolyan teljesítményű laptop. Az asztali gépet házilag bármikor bővíthetjük memóriával és háttértárral. Ha kényelmetlen a billentyűzet, vehetünk másikat. Ha nem tetszik a monitor felbontása, könnyen kicserélhetjük. És végül a hibatűrésben is jobb az asztali gépünk, hiszen ha elromlik benne valami, akkor csak azt az egy részegységet kell szervizbe küldenünk, és sokkal könnyebb újra működőképes gépet varázsolni a maradékból. A laptopnál ez nem oldható meg, ott egy HDD meghibásodás esetén is az egész gép szervizben lesz adott esetben hetekig.


milyen laptopot vegyek banner2

Photo by Avi Richards on Unsplash


Vásárlás előtt jól gondoljuk meg, hogy szükségünk van-e a laptop előnyeire és csak akkor vegyük meg, ha nem tudunk ezekről lemondani. Természetesen iskolai felhasználás esetén 99%, hogy hordozható gépre lesz szükségünk. A Laptopszalon laptop kínálatát ezen a linken nézhetjük meg, az asztali gép kínálatot pedig több csoportban találjuk: irodai gépek, otthoni gépek és BFG játékos gépek.


Új vagy használt?


A második fontos kérdés, hogy ragaszkodunk-e az új géphez vagy beérjük egy használt laptoppal is. Természetesen ugyanannyi pénzért jobb használt gépet kapunk, mint újat. Ugyanakkor az új gépre biztosan lesz két, jobb esetben három év garanciánk, míg használt esetén ez nem ilyen egyértelmű. Találunk olyan gépeket is a használtpiacon, melyekre már egyáltalán nincs garancia, ezek megvétele általában nagyobb kockázattal jár. Főleg a mai gépeknél, ahol a javíthatóság egészen minimális és adott esetben egy apró áramkör hibája miatt is az egész alaplap cserére szorulhat. A processzor és a videókártya már régóta az alaplapra van forrasztva és újabban a gyártók a memóriát sem teszik cserélhetővé, néhány gépen pedig a bővítés lehetősége is eltűnt. Meghibásodás esetén pedig mérlegelni kell, hogy egyáltalán megéri-e a javítás. Ha veszünk egy használt játékos gépet 100.000 forintért és tönkremegy az alaplap, akkor a csere és a szerviz munkadíja elérheti, sőt, meg is haladhatja a gép értékét.


Használt gépnél sem feltétlenül kell lemondanunk a garancia által adott biztonságról. Az üzleti gépek világában nem ritka az öt éves vagy még hosszabb gyári garancia, ilyenkor az adott gép 3-4 évesen jóval olcsóbban és garanciálisan kerülhet a birtokunkba. Ilyen gép vásárlásakor érdemes leellenőrizni a gyártó weboldalán, hogy valóban annyi garancia van-e rá, mint az eladó állítja. A másik lehetőségünk a garanciális használt gépre az, ha boltban veszünk ilyen gépet. Ha valaki boltban vásárol használt laptopot, akkor kötelezően fél év garanciát kap a készülékre. Sok használtgépes bolt külön szolgáltatásként kínálja a garanciabővítést, melynek segítéségével néhány ezer forintért egy vagy akár két év garanciával is vehetünk használt laptopokat.


milyen laptopot vegyek banner4

Photo by Brooke Cagle on Unsplash


Használt gép esetén azért is jobb az üzleti kategóriában nézelődni, mert az alkatrészellátás is sokkal jobb és a gépek javíthatósága is messze túlszárnyalja a konzumer, otthoni használatra szánt gépekét. A példa kedvéért: egy konzumer, jelenleg 150.000 forint körül kapható 2-3 éves gépben az alaplapcsere közel 200.000 forintba kerül, ráadásul alaplapot csak külföldről, ebay-en turkálva tudunk szerezni, ami aztán vagy működik vagy nem. Ezzel ellentétben egy csúcskategóriás HP Zbook G1 munkaállomásba egy új alaplap 15.000 Ft. Nem elírás, tizenötezer. Ugyanis amikor a HP kiadta a Zbook-ot, előre betáraztak a szervizek mindenféle pótalkatrészekből. Ezeket pedig most, hogy már letelt minden első generációs Zbook garanciája, potom áron lehet megvenni.


Látható, hogy a biztonságra vágyóknak sem kell egyértelműen elvetniük a használt gép beszerzését, csak oda kell figyelni rá, hogy milyen gépet és hol veszünk meg. Érdemes elolvasni egy korábbi cikkünket, ahol részletesebben elemezve van, mi a különbség az új és a használt gépek között. Ezen a linken pedig megtekinthető a Laptopszalon használt gép kínálata.


milyen laptopot vegyek banner

Photo by John Schnobrich on Unsplash


Felhasználási területek


Laptop vásárlás előtt jó, ha letisztázzuk magunkban, mire fogjuk használni a gépet. Ez nem mindig egyszerű, hiszen ha most megyünk egyetemre például, akkor nem fogjuk tudni előre, hogy pontosan mire kell a gép. Ilyenkor tanácsos kikérni régebben ott tanulók véleményét, meghallgatni a tapasztalataikat. Esetleg érdemes a vásárlást elhalasztani, egy-két hónappal az iskolakezdés utánra. Akkor már jobban át fogjuk látni, hogy milyen gépet kell vennünk.


Alapvetően két irány létezhet, amikor gépet veszünk iskolai felhasználásra. Az első lehetőség egy mindenes gép, amit mindenhova magunkkal viszünk. Ezen fogunk jegyzetelni, iskolai feladatokat elkészíteni, adott esetben bemutatókat tartani és ezzel tartjuk majd a kapcsolatot a barátokkal, családdal, iskolatársakkal. Fontos lesz a hordozhatóság, a kis méret, a vékony kialakítás, a hosszú akkumulátoros üzemidő. Az is fontos lesz, hogy a vékonyság ellenére ne hajoljon meg, ha a táskánkban magunkkal visszük vagy ne törjön össze a kijelző, ha szállítás közben néha ehhez-ahhoz odaütődik.


A második lehetőséggel akkor fogunk élni, ha nagyobb teljesítményre van szükségünk. Ez adódhat az iskola jellegéből (pl. építészeti 3D tervezés) vagy a saját igényeinkből (gépigényes játékok, videóvágás). Ilyenkor nem érdemes kisméretű, vékony gépben gondolkodni. Az erős hardver megfelelő működéséhez hatékony hűtés kell, azt pedig vékony gépben lehetetlen kialakítani. Elég csak megnézni a legújabb Macbook-okat, ahol 1 millió forint feletti vételár mellett sem sikerült úgy lehűteni a hardvert, hogy teljesítményvesztés nélkül használni lehessen. Biztosak lehetünk benne, hogy egy 3-400 ezres gépben sem fog ez sikerülni.


milyen laptopot vegyek gamer

Photo by Caspar Rubin on Unsplash


Sajnos sok gyártó játszik rá arra, hogy az emberek vásárláskor csak a gép adatlapját nézik. Látják, hogy négymagos i7 Processzor, brutálisan erős videókártya, és még olcsó is a versenytársakhoz képest, akkor ez biztosan jó vétel. Aztán hazamennek, elindítják a kedvenc játékukat és azzal szembesülnek, hogy az FPS pár perc játék után hirtelen a felére esik, a billentyűzet pedig olyan forró, hogy alig lehet megérinteni. Ilyenkor az történik, hogy a processzor és a videochip is túlmelegszik az elégtelen hűtés miatt, a gép pedig az alkatrészek védelme érdekében csökkenti azok órajelét, ezzel együtt pedig a teljesítményt is. Ott fogunk állni a csúcsteljesítményű gépünkkel, ami a papíron ígért teljesítménynek csak a felét nyújtja. Pedig mi kifizettük a teljes árat érte. Kellemetlen érzés.


Tudom, hogy mindenki kicsi és erős gépet szeretne (én is). De sajnos be kell látni, hogy jelenleg még nem tart ott a technológia, hogy ezt biztosítsa nekünk. Van néhány ígéretes kísérlet, de ezek árban nem az egyszeri felhasználó szintjén vannak. Jobban járunk, ha ezt a vágyálmot elengedjük, reálisan felmérjük az igényeinket és aszerint választunk gépet.


Még egy fontos dolgot kell mérlegelnünk vásárlás előtt, ez pedig az operációs rendszer kérdése. Az iskolában nagy valószínűséggel Windows rendszert fogunk legtöbbször látni. Érdemes tehát laptopunkat is ennek megfelelően választani. A kérdés az, hogy kész rendszer elé akarunk leülni, mert idő és/vagy hozzáértés hiánya miatt nem akarunk Windowst telepíteni, driverekkel bűvészkedni. Ebben az esetben olyan gépet kell keresnünk, amely gyárilag operációs rendszerrel együtt érkezik. Ha viszont nem ijedünk meg egy kis telepítéstől és van gyakorlatunk benne (vagy van megfelelő ismerősünk, aki elvégzi nekünk), akkor vehetünk gépet operációs rendszer nélkül is. Ilyenkor érdemes egy megbízható helyen úgynevezett refurbished, újra felhasználható Windows-t vennünk. Így akár az eredeti ár töredékéért juthatunk jogtiszta operációs rendszerhez.


milyen laptopot vegyek winios

Photo by freestocks.org on Unsplash


Milyen laptopot vegyek a 50-100 ezer forintos kategóriában?


Ebben az árkategóriában egyáltalán nem érdemes új gépben gondolkodni. Az itt kapható hardverek (Pentium és Celeron processzorok, eMMC háttértár) annyira gyengék, hogy a gép a legegyszerűbb felhasználásra is csak kompromisszumokkal lesz alkalmas. A processzor sebessége kevés a többlapos böngészéshez vagy a nagyfelbontású videók lejátszásához, a háttértár kicsi és lassú, a gép anyaghasználata gyenge, ahogy az összeszerelési minőség is. Az ilyen gépeket olyanoknak érdemes megvenni, akik heti 1-2 órára ülnek le híreket olvasni. Még olyan iskolába sem tudom ajánlani ezeket, ahol csak szöveges jegyzetelés folyna, hiszen a külső borításuk egyáltalán nem ellenálló, hamar meglátszik rajtuk a mindennapi hordozás. A billentyűzetük pedig kényelmetlen, zörgős. Ezek a tipikus „nagymama-gépek”, melyekkel el lehet indítani egy idős embert a számítástechnika világában. De ismerek olyan nagypapát, aki néhány hónap alatt kinőtte ezt a hardvert és erősebb gépre volt szüksége. Szóval még ilyen felhasználás esetén is jól meg kell gondolni, hogy bevállaljunk-e egy ilyen gépet.


Használt gépek esetén ebben az árkategóriában 4-6 éves gépeket találunk. Érdemes itt is azonnal az üzleti kategória felé fordulni, hiszen a konzumer kategóriás gépek ennyi idősen már bőven elérik tervezett élettartamukat és üzembiztonságuk nem a legjobb, ráadásul a gyengébb anyaghasználat miatt ezeket a gépeket sokkal jobban megviselik az évek, mint üzleti társaikat. 50-70 ezer forintért második vagy harmadik generációs Intel® Core™ I processzorokkal szerelt gépeket kaphatunk (pl. I5-2410M, I5-3320M, stb.). Jellemzően alacsony felbontású és kis betekintési szögű TN paneles kijelzőkkel, amiknek a színhűsége általában nagyon alacsony. Tehát ezek a gépek nem lesznek megfelelőek olyan helyen, ahol például színekkel dolgoznak (fotószerkesztés, videóvágás).


milyen laptopot vegyek 8460p

HP Elitebook 8460p – Brutális fém szörnyeteg a mai vékony gépekhez képest


Viszont ezek a laptopok az utolsó dinoszauruszok, amiket még nem ért el a vékonyítási láz. Egy HP Elitebook 8560p-t vagy egy Dell Latitude E6520-at kézbe véve érezni fogjuk, hogy „ebben még van anyag”. A fém házak, a belső fém merevítések azt eredményezik, hogy nagyon strapabírók ezek a gépek, jó velük dolgozni, a billentyűzetük kényelmes (a fém ház megfelelően alátámasztja) és a meglehetősen vaskos házakban mindennek van hely. A bővítésre külön szerelőablakok állnak rendelkezésre, így házilag is tehetünk bele plusz memóriát vagy cserélhetjük a HDD-t SSD-re. És ezek az utolsó olyan gépek, melyeknél még cserélhető a processzor.


Ajánlott típusok:



Összehasonlításért érdemes elolvasni egy korábbi tesztünket a három gyártó termékeiről.


Milyen laptopot vegyek a 100-150 ezer forintos kategóriában?


Az előző kategóriában egyértelmű volt, hogy a használt gépek felé kell fordulnunk. A 100-150 ezres ártartomány az, ahol már megfontolhatjuk egy új gép beszerzését. Itt találjuk azokat a belépő szintű, elsősorban kisirodai felhasználásra szánt gépeket, melyek már megütik az ajánlott szintet mind hardverben, mind minőségben. Nagy teljesítményre itt sem számíthatunk. Ötödik vagy hatodik generációs I3-as processzorokkal szerelik ezeket a gépeket, mely alkalmas alapfeladatok ellátására (szövegszerkesztés, internetezés, alapszintű programozás), viszont örvendetes, hogy elérhető a fullHD felbontású (1920×1080) kijelző. A kijelzőpanel továbbra is TN technológiájú, tehát nem alkalmas fotószerkesztésre és filmnézés esetén sem az elsöprő látványvilág fog minket lekötni elsősorban. Néhány gépben találunk már SSD-t is ezért az árért, ami jótékony hatással lesz a gép általános sebességére. Értékelhető 3D teljesítményt új gépek között ennyiért nem fogunk kapni. Ha van is a gépekben dedikált videókártya, annak teljesítménye általában alig nagyobb, mint a processzorban lévő integrált vezérlőé.


milyen laptopot vegyek dell 3568

Dell Vostro 3568 – Kategóriájához képest jó minőség jellemzi


Természetesen használt gépet is vehetünk ebben a kategóriában. Itt már nem elérhetetlen a fullHD IPS kijelző sem, mely a TN panelhez képest sokkal szélesebb betekintési szöggel és színhűséggel rendelkezik. Kereshetünk fiatalabb gépeket is, 3-4 éveseket, melyekre még van érvényes gyári garancia. Ezek a gépek már a „vékonyítási” korszak termékei, emiatt könnyebbek, vékonyabbak, mint a korábbiak. Ez egyrészt előny, mert könnyebb cipelni őket és kisebb helyen elférnek. Másrészt viszont hátrány, mert csökkent a processzorok teljesítménye (megjelentek az U jelű, energiatakarékos központi egységek), a vékony kialakítás miatt nem olyan jó a ház merevítése (ezzel együtt pedig a billentyűzet alátámasztása) és sok gépen a könnyű bővíthetőségről is le kell mondanunk. És továbbra is le kell mondanunk a 3D teljesítményről. Az ebben a kategóriában elérhető dedikált videókártyával szerelt gépek már korosak, megbízhatóságuk nem a legjobb.


milyen laptopot vegyek 840

HP Elitebook 840 G1 – Négy évesen is érezni rajta a csúcsminőséget


Ajánlott új típusok:



Ajánlott használt típusok:



Milyen laptopot vegyek a 150-250 ezer forintos kategóriában?


Százötven ezer forint felett kerül képbe az említésre méltó 3D teljesítmény, akár új akár használt gépekről beszélünk. Az újak között itt kezdődnek az igazi multimédiás felhasználásra szánt gépek, melyekben már fullHD IPS kijelző van és az integrált videókártyáknál jóval erősebb különálló chip végzi a 3D megjelenítést. Fontos azonban, hogy vásárlás előtt nézzünk utána az adott gépnek, olvassunk el teszteket róla, mert itt lehet a legnagyobb átverésekbe belefutni. Ez az a kategória, ahol a gyártók leginkább a specifikációval akarják eladni a gépeket, beletesznek mindenféle erős hardvert és azon spórolnak, ami nem látszik a kirakatban: az anyaghasználaton és a hűtésen. Könnyen előállhat olyan helyzet, hogy egy papíron gyengébb hardverű gépen jobban fut egy adott játék, mint az erősebb hardveren, pusztán azért, mert a gyengébb videókártyával szerelt gépnek jobb a hűtése.


milyen laptopot vegyek swift3

Acer Swift 3 – vékony, könnyű, fém házas


Használt gépeknél itt találkozhatunk először a munkaállomás kategóriával. Ezek azok a vaskos, sokszor brutálisan nagy méretű gépek, melyeket kifejezetten hardverigényes mérnöki munkákra találtak ki. Általában erős, négymagos processzorral és professzionális felhasználásra készült videókártyákkal vannak felszerelve. Különlegességük, hogy sok esetben ezek a videókártyák cserélhetők, ami laptopoknál nagyon ritka tulajdonság. Rossz hír a játékosoknak, hogy ezek a kártyák nem játékra készültek, így játékos teljesítményük általában gyenge. Ha azonban mérnöknek készülünk és AutoCAD, ArchiCAD vagy egyéb 3D modellező programokat fogunk használni, esetleg komoly programozási feladatokat akarunk végrehajtani melyek virtuális gépek futtatását is igénylik, akkor ezek lesznek a megfelelő gépek számunkra.


milyen laptopot vegyek m6800

Dell Precision M6800 munkaállomás


Ajánlott új típusok:



Ajánlott használt típusok:



Milyen laptopot vegyek a 250-350 ezer forintos kategóriában?


300 ezer forint körül érünk el a játékos gépek világába és itt találjuk az első igazi ultrabook-okat is. Utóbbiakból akár erős hardverrel, dedikált vga-val szerelt változatokat is vehetünk, de inkább ne tegyük. Az ilyen vékony gépek hűtése épphogy elég egy processzorhoz, ha mellérakunk egy vga-t is, akkor egészen biztosan lesznek melegedési problémáink és súlyos órajel vesztésünk. Az ultrabook kategória általában a 2 cm alatti vastagságú, könnyű (1,5 kg) gépeket takarja, melyek ideálisak napi hordozásra, kis méretük miatt akár előadás közben is elférnek az asztalon, lehet rajtuk jegyzetelni. És akkuidejük is alkalmassá teszi őket arra, hogy akár az egész napot kibírják az iskolában.


milyen laptopot vegyek asus zenbook

Asus Zenbook UX331UA – Macbook vetélytárs


Kapható néhány gép 360 fokban kihajtható kijelzővel, azonban ezeknek a gépeknek a zsanérja nem olyan strapabíró, mint az egyszerűen nyitható laptopoké. A másik hátrány, hogy a hátrahajtható kijelzőjű gépeknél tablet módban a billentyűzet alulra kerül, használat közben beleakadhat dolgokba, amiknek a gombok látják kárát. Végül a harmadik, hogy az érintőkijelzős gépek fényes kijelzővel rendelkeznek, ami erős fényben tükröződni fog. Ez főleg olyan helyeken lesz zavaró, ahol nem tudunk pozíciót váltani, például utazás közben a vonaton. Érdemes ezt is mérlegelni a gép kiválasztásakor.


A játékos gépek alapvetően két felhasználási formában jöhetnek szóba. Egyik természetesen az, ha játszani is akarunk az iskolai teendőink mellett. A másik pedig az, ha erős hardverre van szükségünk, mert olyan dolgokat tanulunk (3D tervezés, videóvágás, hardverigényes programozás), ahova kell a nagy CPU és VGA teljesítmény, de nem akarunk 7-8-900 ezret költeni erős munkagépre és a használt gépek sem opciók. Ilyenkor kompromisszumos megoldásként vehetünk játékos gépet erre a felhasználásra. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy ezek a gépek nem véletlenül kerülnek fele annyiba, mint az ugyanolyan hardverrel szerelt munkagépek.


milyen laptopot vegyek dell 7577

Dell Inspiron 7577 – Kifutó típusként is az egyik legjobb választás


A használható játékos gépek legfontosabb kritériuma a hűtés. Ezeket a gépeket is elérte már a vékonyítási láz, tehát a hűtés egyre kisebb helyre szorul. Olvassunk teszteket a gépekről, ahol elemzik a hűtés hatékonyságát és olyan laptopot válasszunk, ahol rendben van a hűtési teljesítmény. A másik fontos dolog, hogy ezeket a gépeket nem napi hordozásra tervezik. A házuk nem olyan stabil, mint egy üzleti gépnek és a felhasznált anyagok sem annyira strapabíróak, mint egy napi 8 óra munkára tervezett gépnél. Azt is vegyük figyelembe, hogy míg egy ultrabook 1,5 kg, addig egy játékos gép akár 3 kg is lehet.


milyen laptopot vegyek air

Macbook Air 13 – Belépő az Apple világába


Fontos figyelembe venni a méretet is. Ultrabookból találunk 13″-es kijelzőset, addig játékos gépek általában 15,6, ritkán 17-es mérettel rendelkeznek. Ezek túl nagyok és túl nehezek ahhoz, hogy minden nap magunkkal vigyük és az iskolában használjuk, hiszen sok helyen egyszerűen nincs akkora hely, hogy egy ekkora gépet kinyissunk. Ráadásul az erős hardver többet is fogyaszt, így a gép biztosan nem fog elmenni egész nap töltés nélkül.


Ajánlott ultrabookok, könnyű laptop típusok:



Ajánlott játékos gépek:



Milyen laptopot vegyek 350 ezer forint felett?


Ahogy mondani szokták: határ a csillagos ég. Laptopban is, hiszen elmehetünk akár 3-4 millió forintig is, ha valamelyik rendelésre gépeket gyártó céggel készíttetünk magunknak speciálisan az igényeinknek megfelelő gépet. Ebben a kategóriában elsősorban a korábban említett típusok jobban felszerelt darabjait találjuk, ezek közül válasszunk, amennyiben olcsóbban nem találtunk gépet. Ha i5-helyett Processzor i7-processzort Processzor, GTX 1050 vga helyett 1060-ast, 4-8 GB ram helyett 16 vagy 32, 128 vagy 256-os SSD helyett pedig 512-est vagy 1 terrabájtosat is kérhetünk. 6-800 ezer forint körül találjuk a kimondottan gamereknek készült játékos gépeket, extrém kinézettel, egyedi hűtésmegoldásokkal, a legerősebb videókártyákkal és extrém árcédulával. A másik irány a mobil munkaállomások kategóriája. A használt gépek között már említettük ezeket a vaskos, erős hardverrel szerelt, extrém strapabíró gépeket. Nos, ha bírjuk pénztárcával, akkor fél és egymillió forint között beszerezhetünk ilyet újonnan is.


milyen laptopot vegyek tornado

Eurocom Tornado F5 – Laptop létére cserélhető és tuningolható CPU és VGA van benne


Összegzés


Amikor feltesszük a kérdést, hogy milyen laptopot vegyek, a legfontosabb, hogy ismerjük a saját igényeinket és lehetőségeinket. Határozzuk meg, hogy mennyi pénzt szánunk a gépre, döntsük el, hogy új vagy használt gépet akarunk-e venni és írjuk össze fontossági sorrendben, hogy mire akarjuk használni a gépet. Ne felejtsük el: nincs olyan laptop, ami mindenre jó. Ha egy gép jó játékra, akkor kevésbé lesz jó hordozásra. Ha egy gép kicsi, akkor nem lesz jó programozásra a kis kijelző miatt. Ha egy gép olcsó, akkor ne várjunk tőle extrém hardvererőt és strapabírást. Ha sikerül leküzdenünk az irreális igényeket, akkor cikkünk segítségével tudunk magunknak olyan gépet választani, ami megfelelő lesz az elkövetkező 3-4-5 évben.



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...