részletes keresés

» Intel® Anti-Theft előfizetés - 1év

INTELATSERVICE

Intel® Anti-Theft előfizetés - 1év

Személyes átvétel üzletünkben
Laptopszalon Astoria érdeklődjön telefonon
Laptopszalon Pest érdeklődjön telefonon
Laptopszalon Buda érdeklődjön telefonon
Laptopszalon Pécs érdeklődjön telefonon
Laptopszalon Debrecen érdeklődjön telefonon
Laptopszalon Szeged érdeklődjön telefonon
Laptopszalon Győr érdeklődjön telefonon
Laptopszalon Kecskemét érdeklődjön telefonon
Mi is az Intel® Anti-Theft technológia?

Az Intel® Anti-Theft technológia (Intel® AT) egy olyan tipikusan ultrabookokban és üzleti notebookokban elérhető adatvédelmi technológia, mely képes észlelni az eszköz ellopását vagy elvesztését, majd meggátolni a készülék és a rajta lévő adatok használatát illetéktelenek számára. Sok helyen helytelenül lopásvédelemnek vagy lopásellenes technológiának nevezik, holott ezek félrevezető elnevezések, hiszen a lopást vagy elvesztést a technológiával nem lehet meggátolni, csupán használatával megnövelni az ellopott vagy elvesztett notebook visszaszerzésének esélyét.
A technológia működése

Az Intel® Anti-Theft technológia használatához a következő feltételeknek kell megfelelni:
  • erre alkalmas notebookkal vagy ultrabookkal kell rendelkezni,
  • a notebook vagy ultrabook BIOS-ában be kell kapcsolni a technológiát,
  • Windows 7 vagy Windows 8 operációs rendszerrel kell rendelkezni,
  • érvényes e-mail címmel szükséges rendelkezni,
  • be kell regisztrálni a //atservice.intel.com weboldalon az Intel® Anti-Theft szolgáltatásra egy kóddal, mely kódot az Intel® kódkártya formájában teszi elérhetővé az Ön számára.

Letiltási lehetőségek
Távoli letiltás böngészőből Ha a tulajdonos észreveszi, hogy notebookját elveszítette vagy idegen kezekbe került, egy másik, internetes számítógépről azonnal letilthatja az eszköz használatát. Ilyenkor bármilyen böngészőn keresztül a tulajdonos be tud jelentkezni a saját profiljába, majd innen egy ún. méregpirula kiküldésével tudja blokkolni a készülék működését. A méregpirula akkor fog aktiválódni, amikor az illetéktelen felhasználó bekapcsolja a számítógépet és internetre csatlakoztatja azt.

Távoli letiltás mobiltelefonról
A méregpirula kiküldése mobiltelefonról is lehetséges egy biztonsági sms küldésével. Ez a módszer akkor működőképes, ha a notebookban található 3G/HSDPA modem és a helyi mobilszolgáltató támogatja azt.

Időzített letiltás
További működési mód az időzített aktiválás. Itt eltulajdonítás esetén nincs szükség internet elérésre. Ebben az esetben a tulajdonos feltételezi, hogy bizonyos időközönként (például minden nap) hálózaton használja a gépét, ilyenformán gépe kapcsolatban van az Intel® Anti-Theft szerverrel. Ha például két napig nincs internet kapcsolat a notebookon (mert ellopták), akkor a notebook nem tud szinkronizálni az Anti-Theft szerverrel, így a méregpirula automatikusan aktiválódik, és a notebook blokkolja saját magát.
A gép blokkolt állapotában a tolvaj sem BIOS-ig, sem operációs rendszerig nem tud eljutni az indítás során, csak a fekete-fehér képernyőn látja a tulajdonos előre beállított üzenetét, hogy például visszavásárolná a gépet. Ha a tulajdonos szembesül evvel a képernyővel, ugyanitt be tudja írni a saját kódját evvel feloldva a gépet.
Hardveres titkosítás alkalmazása esetén az eltulajdonított készülék merevlemeze más gépbe átszerelve sem használható, az azon lévő adatok nem elérhetők, így csupán a gépet alkatrészeire lehet szétbontani.

Helyreállítás
A blokkolt notebook induló fekete-fehér képernyőjén a jogos tulajdonos személyes helyreállítási üzenete és elérhetősége jelenik meg, mely jobb belátásra térítheti a tolvajt vagy segítheti a megtaláló személyt a készülék visszajuttatásában. A notebook visszaszerzése esetén a tulajdonos saját jelszavát be tudja írni, és így deaktiválja a méregpirulát. Ugyanezt képes megtenni távolról, egy másik számítógépről, ha böngészővel a saját profiljába bejelentkezik.

Kérj egyedi ajánlatot a készülékről!

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Üzenjen nekünk

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Vagy válassza a Laptopszalon Facebook ügyfélszolgálatot:

Használt laptopodat beszámítjuk.

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Most Magyarország területén a házhozszállítás MINDEN termékünkre ingyenes!

További információkért kattints ide