Hírek, tesztek

14 nap elállás


Rendelj interneten, hiszen 14 napig meggondolhatod magad!


 

Online rendelnél, de tartasz tőle, hogy milyen lesz a termék élőben?  A Laptopszalon webáruházán keresztül történő rendeléskor mostantól akár 8 nap helyett, 14 napon belül, indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól!* Nyugodtan meggyőződhetsz róla, hogy a készülék megfelel-e igényeidnek, hiszen két hétig még meggondolhatod magad! Használd ki az online vásárlás nyújtotta előnyöket a 14 napos vásárlástól való elállás lehetőségével! Az elállás joga csak fogyasztót illet meg. 
 
*Az elfogadott EU-s irányelvnek megfelelően, mi már most lehetőséget adunk a 14 naptári napon belüli vásárlástól való elállásra.
http://www.nfh.hu/print/hasznos/jogi_kalauz/jogszabalyok/jogszabhirlevel/jsz_111201_1.htmlA jelenleg hatályos magyar jogszabályok a 8 napos visszavásárlási garanciát teszik kötelezővé.
 
Ennek szabályozása a következőképp néz ki:
 
A Távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) számú kormányrendelet rendelkezései alapján a vásárló, az áru átvételét követő 8 munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat a vásárlástól.
 
A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette, ennek igazolására a kiszállításkor kapott fuvarlevél ügyfélpéldánya szolgál. 
A terméket eredeti, sértetlen állapotban kell a számlával együtt visszajuttatnia a Laptopszalon Kft. címére. A Laptopszalon Kft. kizárólag új állapotú (sérülésmentes, hiánytalan tartalmú) termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni.  Az elállási jog érvényesítése többletköltséget nem jelent a vásárló számára, a termék visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia.