részletes keresés

Lenovo IdeaPad Y580 teszt

Frissítve: 2017-07-19 09:59:45
Létrehozva: 2012-06-13 12:00:00

Megérkezett hozzánk Lenovo óriáscég multimédiára szánt és sokak által várt noteszgépe az IdeaPad Y580, mely jött, látott és győzött.



Bevezető


A Lenovo IdeaPad Y580 noteszgépet a Laptopszalon ajánlotta fel számunkra, ahol maga a termék már 269.900Ft-tól elérhető.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


A Lenovo szervizfolyamatát illetően történt egy kis változás, melyről írtunk még március elején (katt). Lényegében annyi történt, hogy ha eddig bármilyen probléma volt a készülékkel bevittük a 22db szerviz valamelyikébe, vártunk napokat a javításra, majd érte mentünk, ha az elkészült. A Lenovo annyival tette könnyebbé ezt számunkra, hogy most már csak fel kell hívnunk a 06-80-987-425-ös, ingyen hívható telefonszámot, elmondani a hibajelenséget az ügyfélszolgálatos kollégának, aki másnapra küld nekünk egy futárt, hogy bevigye rosszalkodó noteszgépünket a szervizbe, majd annak elkészültével vissza is szállítja. Lakhatunk bárhol az országban a futár ingyen házhoz jön így mentesülünk a jelenlegi benzin és magas tömegközlekedési árak okozta kellemetlenségektől. A Lenovo elmondása szerint 10 napos határidővel dolgozik, de ez általában a fele szokott lenni. A márciusi szervizátállást követő 1-2 hónapon belül voltak ugyan hosszas szervizügyintézések, de 2012. május hónap óta a Lenovo kelet-európai szervize már átlagosan 4-5 napos határidővel dolgozik. A fentebb leírt kényelemnek néha bizony hátránya is van, ugyanis ha a hiba egy nem megismétlődő jelenség és az a szervizelési tesztfázisban nem jelentkezik (pl.: óránként elhomályosodó kijelező), akkor a notebook a hiba kijavítás nélkül érkezhet vissza. Ilyenkor sajnos nincs esélyünk az asztalra csapni és élni jogos szervizkövetelésünkkel, hanem újra szervizbe küldeni egy részletes hibaleírással, melyet a Lenovo telefonos diszpécserének lehet nyomatékosan elmagyarázni. Persze mindezt megelőzhetjük azzal, ha már ez első szervizbeküldés esetén részletes hibaleírást adunk a diszpécsernek.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


A korábban már a Laptopkalauz által különösen ajánlott IdeaPad Y570 után nem gondoltam volna, hogy a Lenovo képes lesz túlszárnyalni önmagát. Már korábban, különféle blogokon, hírcsatornákon és youtube videokon keresztül értesültem az új jövevényről és őszintén szólva nem igazán hittem benne, hogy lesz olyan jó, mint elődje. Tévedtem, a Lenovo IdeaPad Y580 túlszárnyalta minden elvárásomat. Ezen részletes tesztel megpróbálok minden olyan dolgot kielemezni, ami kérdésként megfordulhat egy vásárló fejében.


A barna színű, kívül-belül szálcsiszolt alumíniumborítással rendelkező Lenovo IdeaPad Y580 elődjéhez hasonló formavilágot kapott, de az Y570-el ellentétben itt már a fed lap is fémből készült.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Billentyűzet és érintőpad


A készüléket kinyitva megint csak ismerős látvány fogad minket. Billentyűzete szigetes kialakítású és legnagyobb örömömre háttérvilágítással is rendelkezik, amit kiválóan lehet használni egy sötét szobában játék vagy munka közben (a billentyűzet háttérvilágítás az FN+Space billentyűzetkombinációval aktiválható). A billentyűzet karaktereknek kellemes tapintása van, nyomáspontjuk rövid, használat közben pedig halkan járnak. Az alátámasztás is rendben van, csak erősebb nyomás hatására hajlik befelé. Piros pont a Lenovonak, hogy a többi gyártóval ellentétben nem változtat azon, ami bevált és ami jó, gondolok itt a billentyűzetre. Szinte az összes IdeaPad hasonló formavilággal és hozzá társított kényelemmel van ellátva, reméljük a jövőben sem változik ez a tendencia, ha pedig változik akkor legyen jobb. A billentyűzetet illetően annyit még érdemes megemlíteni az egyes fórumokon felmerülő kérdést illetően, miszerint az Y580-nak vajon lélegző billentyűzete van-e? Sajnos nem! A noteszgép a hűtéshez szükséges levegőt alulról szívja fel, így ha ölben akarjuk használni az Y580-at akkor rakjunk alá deszkát, hűtőpadot vagy valami erre a célra megfelelő tárgyat.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Az érintőpadot illetően viszont kétes érzelmek keverednek bennem. A gyártóknak el kellene fogadni azt a tényt, hogy ilyen jellegű érintőpadot a Windows 7 nem igazán szereti, gondolok itt a dupla ujjas görgetésre és a kattintásokra. Bár az érintési felület kellemes érzetet biztosít és használat közben pontos és a többi gyártóhoz képest jobban működik a dupla ujjas görgetés is, mégsem az igazi. Aki nem használt még Apple terméket az valószínűleg nem fogja érzékelni az általam hibának titulált problémát, de a Lenovo legnagyobb szerencsétlenségére én nemhogy próbáltam, de használom is az Apple termékeit. További, igaz bagatell kellemetlenség, hogy az érintőpad egy egész napos használat után kissé maszatos lesz, viszont ezen egy gyors törlés könnyen segíthet.


 


Csatlakozók


Csatlakozók tekintetében nem kell szégyenkeznie az IdeaPad Y580-nak, mivel megtalálható rajta szinte az összes ma használt port és csatlakozó. Egyedül talán a dokkolhatóság és a kivehető optikai meghajtó hiányzik, de ez ugyebár az üzleti notebookoknál erélye. Ezen hiányosságok viszont könnyedén a feledés homályába vesznek, ugyanis a HDD mellett megtalálható az mSata SSD bővítési lehetőség, ami mondjuk egy üzleti noteszre nem igazán jellemző.


Szemből: Működést jelző ledek, SD-MMC kártyaolvasó


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Jobbról: Audio ki és bemenet, 2x USB 2.0, optikai meghajtó, töltő adapter


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Balról: Kensington zár, hő kivezető nyílás, D-Sub, LAN, HDMI, 2x USB 3.0


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


hátulról: Zsanérok, akkumulátor


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


alulról: Gumitalpak, szellőzőnyílások, akkumulátor


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Multimédia


Ha már multimédiáról van szó, akkor az IdeaPad Y580 név hallatán mindenki összeköti a kettőt. Háttér világításos billentyűzet, Nvidia Geforce GTX 660M grafikus vezérlő, HD webkamera és a JBL hangszórók, ami notebookos viszonylatban a hangszórók koronázatlan királyának számít. Mint már az IdeaPad Y570-nél is hallhattuk, a hangszórók minősége első osztályú, bár szerintem az elődhöz képest nem történt újítás. A mélynyomókat azért most is hiányoltam az összképből. 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


A Lenovo okos kis megoldása a „one key recovery” biztosít minket arról, hogy akár egy gombnyomással újra tudjuk telepíteni számítógépünket, ugyanis a rejtett partíción lévő Windows 7 és az integrált driverek szakember segítsége nélkül automatikusan feltelepülnek. Igaz a többi gyártónál is van hasonló megoldás, de a Lenovo-tól ez a külön kis funkciógomb nagyon figyelemreméltó. 


 


Kijelző


A zsanérok körülbelül 160°-os nyitást engednek és meglehetősen erősen tartják a 15.6 hüvelykes kijelzőt, persze egy egészséges holtjáték azért itt is tapasztalható.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


A kijelző 15.6 hüvelykes méretű, felülete fényes, felbontása pedig 1920×1080 és szokás szerint TN+film panelt kapott. Nagyon ritkán láthatunk ilyen kristály tiszta, kiváló betekintési szögekkel és színhűséggel rendelkező kijelzőt. A fényes felület igaz tükröződik és kültéren nem igazán lehet használni, de maga a termék nem is arra való. Ez egy multimédiára teremtett noteszgép, de panel minőségét tekintve kiváló lehet grafika munkák elkészítésére is. 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Valószínűleg sokakban megfogalmazódik a kérdés, hogy melyik felbontású kijelző panelt válasszuk. A Lenovo IdeaPad Y580 elérhető 1366×768 és 1920×1080-as felbontású panelokkal. A FULL HD (1920×1080) előnye a nagy munkafelület, kiváló betekintési szögek, valós színek és éles kép. Hátránya pedig, hogy Játékok futtatása natív (legnagyobb) felbontáson leterheli a VGA-t, valamint drágább mint HD-s testvére. A HD (1366×768) előnye, hogy a VGA nagyobb FPS-t produkál játékok közben, valamint olcsóbb, mint FULL HD-s testvére, de kisebba a munkafelület, rosszabbak betekintési szögek és fakóbb képe. Egy mezei felhasználó mit mondana erre? „Megveszem az 1920×1080-as kijelzővel szerelt modellt és ha játszok akkor lentebb veszem a felbontást”. Természetesen ez kivitelezhető, de azt tudni kell a TFT kijelzőkről, hogy képük natív (legnagyobb) felbontáson ad szép képet. Ha egy FULL HD (1920×1080) kijelző felbontását 1366×768-ra állítjuk, akkor a képe homályos lesz, mivel ugyan a felbontás állítható, a fizikai képpontok száma viszont már nem. Sajnos ez játéknál azt eredményezheti, hogy a közeli és távoli képpontok is homályosak lesznek. Utóbbi kifejezetten zavaró lehet mondjuk egy lövöldözős játéknál, ugyanis a messziről lövöldöző ellenséget nagyon nehéz lesz kiszúrni az elhomályosodott tájban. A Lenovo IdeaPad Y580 választása esetén viszont abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a benne lévő VGA alkalmas szinte az össze mai játék 1920×1080 ULTRA vagy HIGH beállításon való futtatására. Bár az igazsához hozzátartozik az is, hogy egyes játékok ULTRA-n való futtatása megakasztotta még a GTX660-at is, viszont HIGH-on szépen elvisz mindent. És, hogy a jövőben mi lesz? Nem tudjuk, de azért érdemes visszatekinteni pár évre és megszemlélni, hogy milyen rohamos ütemben fejlődtek a 3D-s játékok. 


 


Hardver, tesztek >


 BREAK


Hardver


A nálunk lévő IdeaPad Y580-ban az új Intel® Ivy Bridge-es Core™ i5-ös CPU foglal helyet, melynek pontos típusjelölése Core™ i5-3210M. A processzor alapjáraton 2,5GHz-en üzemel, támogatja a TurboBoost technológiát, ami alkalmazástól függően felemeli a processzor órajeleit, jelen esetben 3,1GHz-ig. Továbbá támogatja a Hyper Threeding technológiát, így kétszer annyi programszál párhuzamos futtatására képes, mint egy sima 2 magos processzor.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Az Intel® Ivy Bridge processzorok két jelentősebb újítása a csökkenő csíkszélesség és az erősebb IGP. A 32nm-ről 22nm-re csökkent csíkszélesség alacsonyabb fogyasztást, kisebb hőtermelést és olcsóbb előállítást jelent, ami mobil vonalon hatalmas előny, főleg az első kettő. Az új Intel® HD4000-es IGP pedig elődjénél sokkal fejlettebb és gyorsabb, mely hozza az AMD Radeon HD6470 és Nvida Geeforce GT520 belépőszintű mobil dedikált videokártyák teljesítményét, így vélhetően a jövőben a hasonló teljesítményű dedikált VGA-k el is fognak tűnni.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Az IGP mellett viszont megtalálhatjuk az IdeaPad Y580 legnagyobb fegyverét, az Nvida Geeforce GTX 660M dedikált mobil grafikus vezérlőt. A 0FD4 kódnevű chipre alapozó GTX 660M már 384 számoló egységgel rendelkezik és mindezt 128 bites memóriavezérlőn 2GB GDDR5-ös, 1250MHz-en járó memóriákon teszi. Az integrált és dedikált grafikus vezérlő közötti váltásról az Nvida Optimus technológia gondoskodik, melyről már korábban írtunk (katt). Lényegében az Optimus technológia segítségével a rendszer képes az integrált és a dedikált grafikus vezérlő között valós időben váltogatni, attól függően, hogy a számítógép fogyasztásának visszaszorítása vagy a teljesítményigényes alkalmazások futtatása a fontosabb.


 


Tesztek


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Az Intel® Ivy Bridge Core™ i5-3210M processzorát az eddig nálunk járt notebookok processzoraival és az Aida 64 tesztprogram segítségével sikerült összehasonlítani. Mint azt sejthettük is az új Intel® Ivy Bridge Core™ i5-ös processzora volt a leggyorsabb, bár a Sandy Brige-es névrokonával azért néhol hasonló eredmények születtek. Úgy gondoljuk, hogy már a régebbi Core™ i5-processzorok Processzor is olyan teljesítményt nyújtottak, amit egy átlagfelhasználó ki se tudott használni, nemhogy ez a még erősebb Core™ i5. A memória tesztek eredményin látszódik, hogy a most már 1600MHz-en járó DDR3-as RAM-ok is sokkal gyorsabbak lettek.


HD Tunde Pro 5.00


A Lenovo IdeaPad Y580-ban papírforma szerint 750GB tárolókapacitású 5400rpm-es Western Digital merevlemez foglal helyet, ami a HD Tune tesztje szerint hozta a 7200rpm-es HDD-k sebességét. Mi lehet annak az oka, hogy nem 7200rpm-es merevlemezt raktak egy ilyen noteszgépbe? Valószínűleg a Tahiföldön történt merevlemez gyárakat sújtó természeti katasztrófának a következménye. Csökkent az utánpótlás és a notebookokat a megmaradt készlettel szerelték fel. Emiatt viszont nem kell aggódni, mert láthatóan a WD merevlemez simán hozza egy 7200rpm-es HDD sebességet.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Windows 7 élményindex


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Hőmérséklet, zaj


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


A Processzor alapjáraton nagyon jónak mondható 45°C +/-1-2°C környékén ingadozott, melyhez szinte hangtalan alapzaj társult, főként a HDD alapzaját lehet csak hallani. Mindezt valószínűleg a hatalmas rézhűtőnek köszönhetjük és a kikapcsolt dedikált grafikus vezérlőnek. Körülbelül 40 perc Crysis 2 után, ami köztudott, hogy szereti megizzasztani még legjobb hardverkonfigurációval rendelkező számítógépeket is meglepő módon kiváló eredmények születtek. A CPU-nál csak 82°C-ot, míg a GPU-nál csak 72°C-ot sikerült mérnem. Úgy látszik a processzornál lévő kisebb csíkszélesség és az új Kepler technológiás Nvida GPU ilyen kiváló eredményeket tud produkálni. A zajszint is jónak mondható 21-22db-es határt súrolta, ami megegyezik az IdeaPad Y570-nél mért zajszinttel. Mivel olvasóink nem tudnak viszonyítani, leegyszerűsítve notebookos szinten áltagos, van halkabb és van hangosabb is, de ilyen hatalmas teljesítmény esetén átlag feletti. Persze ezt majd csak akkor tudjuk biztosan megmondani, ha teszteljük a több gyártó hasonló hardverkonfigurációval szerelt termékeit is.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Az Aida64 rendszerstabilitási tesztjével megmértem, hogy a Core™ i5-3210M processzorból 100%-os terhelésen milyen maximális hőmérsékletet lehet kihozni kikapcsolt dedikált VGA-val. Mint azt korábban említettük a Core™ i5-processzorok Processzor már rendelkeznek a turboboost technológiával, ami jelen esetben annyit tesz, hogy a processzor 2,5GHz helyett 3,1GHz-en pörgött nagyobb fogyasztással és nagyobb hőtermeléssel, ami mondjuk egy Core™ i3-as processzor esetén akár 30%-al kisebb hőtermeléssel is járhat. Na de térjünk vissza a tesztpéldányunkban található CPU-hoz, melyből 100%-os terhelésen maximálisan 80°C sikerült kisajtolni.


 


Burkolati hőmérsékletek “alap”


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Az IdeaPad Y580 felső és alsó burkolata átlag felhasználás során mindenhol hűvös maradt, szinte sehol nem érte el a 30°C-os határt. A több óráig tartó játéktesztek után csak a billentyűzet közepén és a hő kivezető nyílás környékén volt érezhető hőmérsékletnövekedés, ami sztem még a teljesen elfogadható kategóriába esik. A legmagasabb mért hőmérséklet 45,1°C volt, de azért azt érdemes megemlíteni, hogy a notebook többi részén igen korrekt hőmérsékleti eredmények születtek, valamint a notebook középső részét nem fogdossuk játék közben.


Burkolati hőmérsékletek “terhelt”


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Akkumulátor


A Notebookban egy 6 cellás (10,8V – 6700mAH) 72Wh Li-Ion akkumulátor található. Az akkumulátor üzemidejét kétféleképen mértem meg. Az első teszt minimális fényerő és minimális terhelés alatt született, eredménye pedig az Y570-hez hasonló és jónak számító 7 óra 30 perces üzemidővel zárult. Közepes fényerő és DiviX film folyamatos lejátszása közben viszont már jóval soványabb, de még így is jónak számító 5 óra 05 percet sikerült mérnem.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Játék >


BREAK


Játék


A játékok tesztelésébe szépen kifejezve beletört a bicskám és után úgy éreztem, hogy kell egy hét pihenő. A különféle játékok tesztelése és azok patch-elése, beállításaik, a megfelelő tesztkörnyezet és az Nvida dirver nem éppen kiforrott verziója miatt idegőrlő feladatnak bizonyult. A diagramokon nem tűntettem fel az Anti Allasing-ot (AA) és az Anisotropic Filtering-et (AF), mivel a játékok által javasolt beállításokat használtam. Az Nvidia Driver gondjai abban nyilvánultak meg, hogy egyes játékoknál hiába kapcsoltam ki a Vsync-et játékon belül, ami korlátozza a maximális FPS-t, azt mégis bekapcsolva hagyta. A Metro 2033-nál pedig olyan problémával szembesültem, hogy hiba állítom be a DX9, DX10 vagy akár DX11-et, se a grafikán, se az FPS számban nem vettem észre változást. A tesztet elvileg DX11-ben futtattam, de nem mernék rá megesküdni, hogy ez valóban így történt-e. A hatalmas nagy idézőjelbe rakott „legkedvesebb” játékom a GTA 4 volt, ugyanis a telepítés és patch-elés körülbelül 3 órámat vette el és nem biztos, hogy jól sikerült így az FPS számok sem biztos, hogy reálisak. 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


 Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt 


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


 


Értékelés >


BREAK


Értékelés


Egy teljes hétig volt nálam a Lenovo IdeaPad Y580, melyet ez idő alatt nagyon megkedveltem. Már régóta nem játszok számítógépes játékokkal, de használva ezt a notebookot újra megjött a kedvem hozzá. Legjobban a gyönyörű FULL HD kijelző tetszett, igaz fényes volt a borítása, de ilyen szép TN paneles TFT kijelzőt még soha nem láttam. Nagyon tetszett még a kényelmes billentyűzet, melyhez igazán igényes háttérvilágítás is társult, valamint a JBL hangrendszer, melyet először az IdeaPad Y570 hallhattam először. Örültem neki, hogy netezés és szövegszerkesztés közben a notebook néma volt, amit vélhetően a hatalmas rézhűtőnek és az Nvidia Optimus technológiának köszönhetett az IdeaPad Y580. Bár az új Intel® Ivy Bridge paltfrom „érezhetően” szinte semmi újítást nem hozott, az Nvidia Kepler technológiás GTX 660M, viszont annál többet nyújtott. Ilyen erős dedikált mobil grafikus vezérlővel még nem volt dolgom, eszméletlen, hogy a ma kapható játékok legnagyobb részét szépen vitte 1920×1080-as felbontáson a legmagasabb részletességgel. Valószínűleg ez a tendencia már 2012-ben meg fog dőlni figyelve a 3D-s játékok rohamos fejlődését, de legalább még mindig lesz esélyünk visszavenni a részletességből. Tetszett is meg nem is a hatalmas és pontos touchpad, viszont egy HP EliteBook után, aminek szerintem az egyik legjobb érintőpadja van nehéz elfogultság nélkül ítélkezni. Az viszont bizonyos, hogy nagyon hiányoltam a különálló érintőpad gombokat. A hűtésrendszerrel és hatásfokával meg voltam elégedve bár egy egész napos izzasztó játék után a billentyűzet középső részén érezhető volt a hőmérsékletnövekedés. A 2012. március 6.-án történő szervizváltozások se a pozitív oldalra sorolandók, de legalább kényelmesebb lett a folyamat, ugyanis házhoz jön a futár, aki leszállítja rosszalkodó notebookunkat a szervizbe ingyen és bérmentve.


A sok jót és a kevés rosszat leszámítva a Lenovo IdeaPad Y580-at a különösen ajánlott kategóriába sorolom, mivel ilyen minőséget és teljesítményt ennyi pénzért jelenleg egyik gyártó se tudhat magáénak.


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


 Képek és videók


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


Lenovo IdeaPad Y580 teszt


 


 


Pucu


 


Ajánlott cikkek:


– Milyen notebookot / laptopot vegyek?
– Hogyan használjuk notebookunkat / laptopunkat?
– Turbózd fel laptopodat és válts SSD-re!


Hasznos cikkek:


– A Laptop akkumulátorokról és használatukról
– Rendszeres időközönként tisztítsuk ki (és meg) laptopunkat!
– A laptop kijelzőkről nagy általánosságban
– Pixelhiba a notebookoknál
– Üzleti notebookok előnyei


Szerkesztőségünk segítsége olvasóink részére:


– Segítünk első notebookod kiválasztásában!



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...