részletes keresés

50792

Levenhuk F8 „Naprendszer” szűrőkészlet

Gyártó: Levenhuk Garancia időtartam: 2 év
27 értékelés
51 390 Ft

Vásárold hitelre!

Valósítsd meg velünk az álmaidat és vásárold meg alacsony havi törlesztőrészlettel rendelkező hitellel

Kalkulál
Személyes átvétel üzletünkben
Laptopszalon Pécs külső raktáron

A Levenhuk F8 „Naprendszer” szűrőkészlet nyolc darab szemlencseszűrőből tevődik össze, amelyek segítenek részletesen tanulmányozni a Naprendszert. Az összes szűrő 1,25-os tubusátmérővel rendelkezik, és a rajtuk található belső menet lehetővé teszi különböző szűrők kombinálását.

Levenhuk 1,25-os Hold-szűrő
Erre a szűrőre akkor van szükség, ha hosszú ideig szeretné figyelni a Holdat. A több mint 80%-os fázisú Hold nagyon világos, így akár vakítani is képes. Ez az oka, hogy néha nem lehet részletesen tanulmányozni. Ez a szűrő csökkenti a „fényerősségét”, hogy akár teliholdkor is lehessen megfigyeléseket végezni.

Levenhuk 1,25-os optikai szűrő „8” jelű (világossárga)
Ezzel a szűrővel a Marson található tengereket és porfelhőket, a Jupiter öveinek részleteit, valamint az Uránuszt, a Neptunuszt és a Holdat lehet megfigyelni. Üstökösök megfigyelésére is használható. Magas fényáteresztésű, így megfelelő az alacsony rekesznyílású teleszkópokhoz. A refraktorokban csökkenti a kromatikus aberrációt.

Levenhuk 1,25-os optikai szűrő „11” jelű (sárga-zöld)
Ez a magas fényáteresztésű szűrő kis rekesznyílású teleszkópokkal használható. Ezzel a szűrővel jól megfigyelhető a Szaturnusz (különösen a Cassini-divízió), valamint a Mars és a Jupiter. A refraktorokban minimálisra csökkenti a kromatikus torzítást.

Levenhuk 1,25-os optikai szűrő „12” jelű (sárga)
Az előzőhöz hasonlóan ezt a szűrőt is a kis teleszkópok tulajdonosainak lehet ajánlani. Jól átereszti a fényt, valamint kihangsúlyozza a kontrasztot a részletek között a Holdon, a Marson és a Jupiteren. A Vénusz és üstökösök megfigyelésére használható.

Levenhuk 1,25-os optikai szűrő „23A” jelű (világospiros)
Legalább 130 mm-es rekesznyíláshoz ajánlott. Ezzel a szűrővel részletesen tanulmányozható a Mars és a Hold, valamint a Szaturnuszon és a Jupiteren lévő légköri jelenségek. Szürkületben megfigyelhető vele a Merkúr, nappal pedig a Vénusz. Ezzel a szűrővel tisztán kivehetők az üstököscsóvák.

Levenhuk 1,25-os optikai szűrő („25” jelű) (piros)
Ez a szűrő legalább 150 mm-es rekesznyílású teleszkópokhoz való. Kiváló választás a Marson található jégsapkáknak, tengereknek és porfelhőknek, valamint a Jupiteren és a Szaturnuszon található felhőknek a megfigyeléséhez. A szűrő a Hold megfigyelésére is használható.

Levenhuk 1,25-os optikai szűrő „56A” jelű (világoszöld)
Ez a szűrő rendkívül hasznos a Jupiter megfigyeléséhez. Kihangsúlyozza a Nagy Vörös Folt részleteit, valamint számos olyan apró légköri képződményt, amelyek alig láthatók. A Szaturnusz és a Vénusz megfigyelésére használható. A szűrő jó szolgálatot tesz a Hold tanulmányozása során. Kompatibilis az alacsony rekesznyílású teleszkópokkal, és részlegesen megszünteti a kromatikus torzításokat a refraktoroknál.

Levenhuk 1,25-os optikai szűrő „80A” jelű (kék)
Az egyik legnépszerűbb szűrő a Naprendszer bolygóinak a tanulmányozásához. Segítségével részletesen megfigyelheti a Jupiteren található Nagy Vörös Foltot, valamint a Szaturnusz sarkköri részleteit. A szűrőt továbbá előszeretettel használják a Hold, a Mars, a Vénusz és a Merkúr megfigyeléséhez.

Jellemzők:

 • Nyolc fényszűrő a Hold, a bolygók és üstökösök megfigyeléséhez
 • Az optikai üvegből készült szűrők éles és tiszta képet állítanak elő
 • Kompatibilis a különböző rekesznyílású teleszkópokkal
 • A belső menet lehetővé teszi a szűrők kombinálását
 • 1,25-os tubusátmérő

A készlet tartalma:

 • Hold-szűrő
 • „8” jelű szűrő (világossárga)
 • „11” jelű szűrő (sárga-zöld)
 • „12” jelű szűrő (sárga)
 • „23A” jelű szűrő (világospiros)
 • „25” jelű szűrő (piros)
 • „56A” jelű szűrő (világoszöld)
 • „80A” jelű szűrő (kék)
 • Műanyag tárolótok – 2 darab
Műszaki adatok
Optikai elemek anyaga optikai üveg
Külső menet (a szemlencsébe történő beszereléshez) igen, 1,25
Belső menet (különböző szűrők kombinálásához) igen
Üzemi hőmérséklet-tartomány, °C –5 – 35

Gyártó:
Levenhuk
Garancia időtartam:
2 év
Kérj egyedi ajánlatot a készülékről!

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Üzenjen nekünk

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Vagy válassza a Laptopszalon Facebook ügyfélszolgálatot:

Használt laptopodat beszámítjuk.

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
A házhoz szállítás díja 990Ft, 500.000 Ft felett ingyenes.

Kiszállítási idők: amennyiben a fenti táblázatban bármely üzletünkben az "Azonnal" információ szerepel, akkor az adott terméket a 14:00-ig leadott rendelés esetén már másnapra ki tudjuk küldeni, illetve személyesen átvehető az üzletben a nyitvatartási idő alatt. Ha 1-3 nap szerepel, akkor másik üzletben illetve főraktáron elérhető a termék, ebben az esetben maximum 3 munkanapon belül tudjuk küldeni a csomagot. Amennyiben "érdeklődjön telefonon" státusszal jelölt termékről van szó, úgy általában 5 munkanap alatt tudjuk kiküldeni a csomagot.
További információkért kattints ide