részletes keresés

» Levenhuk MED 45B binokuláris mikroszkóp

74008

Levenhuk MED 45B binokuláris mikroszkóp

Gyártó: Levenhuk
13 értékelés
819 990 Ft

Vásárold hitelre!

Valósítsd meg velünk az álmaidat és vásárold meg alacsony havi törlesztőrészlettel rendelkező hitellel

Kalkulál

A Levenhuk MED 45B binokuláris mikroszkópot professzionális sötétlátóteres, világos látóteres, valamint fáziskontrasztos mikroszkópos vizsgálatokhoz terveztük. A világos látóteres megfigyeléseknél az olajimmerziós módszer is alkalmazható, míg a sötétlátóteres megfigyeléseknél csak a „száraz” módszer alkalmazható. A végtelenre korrigált optikai rendszer lehetővé teszi, hogy a mikroszkóphoz – külön megvásárolható – további kiegészítőket lehessen csatlakoztatni a mikroszkóp által kínált funkciók körének a bővítéséhez. Ez a mikroszkóp tökéletes szolgálatot tehet akadémiai intézetek, kutatóintézetek, valamint orvosi laboratóriumok számára.

A fáziskontrasztos módszer előnyei

Érdemes megjegyezni, hogy ez az optikai eszköz fáziskontrasztos mikroszkópiával is használható. A módszer olyan szinten javít a félig átlátszó és teljesen átlátszó mikroszkóp tárgylemezek kontrasztján és élességén, amelyet a standard kutatási módszerek esetén csak a tárgylemezek megfestésével lehetne elérni. Ezért nélkülözhetetlen a fáziskontrasztos mikroszkópia, ha élő mintákat kell természetes állapotukban tanulmányozni, mivel megfestésük óhatatlanul azok elpusztulásához vezetne. A módszer ivóvízvizsgálatokhoz, parazitákra vonatkozó, citológiai, hematológiai és egyéb kutatásokhoz is alkalmazható.

Sík akromatikus, végtelenre korrigált optikai elemek

A Levenhuk MED 45 sorozatú mikroszkópok a professzionális és felső kategóriájú mikroszkópoknál alkalmazott, végtelenre korrigált optikai rendszerrel vannak felszerelve. Ez a rendszer végtelenre korrigált, sík akromatikus objektívvel rendelkezik, amely éles, erős kontrasztú, sík képet biztosít.

A végtelenre korrigált optikai rendszer egyik legfőbb jellemzője, hogy a fény útjában további új elemek felszerelését teszi lehetővé a tárgylencsék és a szemlencsetubus között. Ilyen további elem lehet a polarizátor valamint az epifluoreszcens megvilágítás. Mindezeket egybevetve, a Levenhuk MED 45 mikroszkópok moduláris kialakításuknak és egyszerű kezelésüknek köszönhetően többféle területen alkalmazhatók, a hematológiai, régészeti, mikrobiológiai és egyéb laboratóriumokban.

Kétszemes forgatható fejrész

A mikroszkóp klasszikus, 30°-os szögben döntött, kétszemlencsés fejrésszel rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy egyidejűleg két szemmel figyelje meg az objektumot, valamint több órányi megfigyelés során sem fárasztja el a nyakizmokat. A fejrész 360°-ban forgatható, ami a csoportos munkák során hasznos jellemző, hiszen a minta bármilyen pozícióból kényelmesen vizsgálható. A készletben található szemlencsék 10-szeres nagyítási fokot, tiszta képet, valamint dioptriaállítási lehetőséget kínálnak.

Az optikai rendszer jellemzői

A revolverfejbe akár öt objektív is behelyezhető. Mindazonáltal fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a készletben csak négy – különböző nagyítási fokú – objektívlencse található. Ezek a sík, akromatikus fáziskontraszt-objektívlencsék kiegyenlítik a látómezőt, javítják a színmegjelenítést, valamint csökkentik az optikai torzítást. A két legmagasabb nagyítási fokú objektív olyan rugós szegélyekkel van ellátva, amelyek védik az objektíveket az esetleges (nem szándékos) mechanikus behatásoktól. A 100-szoros objektívlencse segítségével olajimmerziós megfigyelés végezhető.

A készletben található kiegészítők összes optikai felületét gombásodásgátló bevonat védi.

Kényelmes munka a mikroszkóp tárgylemezeivel

Az élesség a durva és a finom fókuszállító gombok elforgatásával állítható. A kétrétegű, mechanikus tárgyasztal mechanikus skálával van felszerelve. A tárgyasztal két irányban mozgatható. A fáziskontraszt-kondenzor alul helyezkedik el. A mintákat egy állítható fényerősségű, 5 W-os LED-lámpa világítja meg. A készülék beállítható Köhler világítás használatára.

A világítást váltakozófeszültségű (AC) tápforrás működteti.

Jellemzők:

 • Kétszemlencsés fejrész, 40-szeres és 1000-szeres közötti nagyítási tartomány
 • Végtelenre korrigált, sík, akromatikus, fáziskontraszt típusú optikai rendszer
 • Széles látómezejű, állítható dioptriájú szemlencsék
 • Sötétlátóteres fáziskontraszt-kondenzor
 • Állítható fényerősségű, alsó LED-lámpa
 • Rendelkezésre áll Köhler világítás

A készlet tartalma:

 • Mikroszkóptalpazat állvánnyal
 • 360°-ban forgatható, kétszemlencsés fejrész
 • Végtelenre korrigált, sík, akromatikus, fáziskontraszt-objektívlencsék: 4x, 10x, 40xs és 100xs (olaj) nagyítási fokú objektívlencsék gombásodásgátló bevonattal
 • Széles látómezejű szemlencsék: gombásodásgátló bevonattal ellátott, WF10x/22 mm típus (2 db)
 • Sötétlátóteres, fáziskontraszt típusú készülék
 • Szűrők: kék, zöld, sárga
 • Egy üveg immerziós olaj
 • Olvadóbiztosító (2 db)
 • Tápkábel a mikroszkóphoz
 • Porvédő
 • Használati útmutató és élettartamra szóló szavatosság

Gyártó:
Levenhuk
Kérj egyedi ajánlatot a készülékről!

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Üzenjen nekünk

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Vagy válassza a Laptopszalon Facebook ügyfélszolgálatot:

Használt laptopodat beszámítjuk.

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
A házhoz szállítás díja 990Ft, 500.000 Ft felett ingyenes.

Kiszállítási idők: amennyiben a fenti táblázatban bármely üzletünkben az "Azonnal" információ szerepel, akkor az adott terméket a 14:00-ig leadott rendelés esetén már másnapra ki tudjuk küldeni, illetve személyesen átvehető az üzletben a nyitvatartási idő alatt. Ha 1-3 nap szerepel, akkor másik üzletben illetve főraktáron elérhető a termék, ebben az esetben maximum 3 munkanapon belül tudjuk küldeni a csomagot. Amennyiben "érdeklődjön telefonon" státusszal jelölt termékről van szó, úgy általában 5 munkanap alatt tudjuk kiküldeni a csomagot.
További információkért kattints ide