részletes keresés

» Levenhuk MED 45T trinokuláris mikroszkóp

74009

Levenhuk MED 45T trinokuláris mikroszkóp

Gyártó: Levenhuk
13 értékelés
872 890 Ft

Vásárold hitelre!

Valósítsd meg velünk az álmaidat és vásárold meg alacsony havi törlesztőrészlettel rendelkező hitellel

Kalkulál

A Levenhuk MED 45T trinokuláris mikroszkóp egy professzionális eszköz 40-szerestől 1000-szeresig terjedő nagyítási fokú mikroszkópos vizsgálatokhoz. Végtelenre korrigált, sík, akromatikus fáziskontraszt-objektívlencsékkel rendelkezik és beállítható hozzá Köhler világítás. A fáziskontraszt módszerrel sötét, illetve világos látótérben is vizsgálhat mintákat. Ez a mikroszkóp nélkülözhetetlen kellék mikrobiológusok, biokémikusok és egészségügyi szakemberek számára.

A fáziskontrasztos módszer előnyei

Érdemes megjegyezni, hogy ez az optikai eszköz fáziskontrasztos mikroszkópiával is használható. A módszer olyan szinten javít a félig átlátszó és teljesen átlátszó mikroszkóp tárgylemezek kontrasztján és élességén, amelyet a standard kutatási módszerek esetén csak a tárgylemezek megfestésével lehetne elérni. Ezért nélkülözhetetlen a fáziskontrasztos mikroszkópia, ha élő mintákat kell természetes állapotukban tanulmányozni, mivel megfestésük óhatatlanul azok elpusztulásához vezetne. A módszer ivóvízvizsgálatokhoz, parazitákra vonatkozó, citológiai, hematológiai és egyéb kutatásokhoz is alkalmazható.

Sík akromatikus, végtelenre korrigált optikai elemek

A Levenhuk MED 45 sorozatú mikroszkópok a professzionális és felső kategóriájú mikroszkópoknál alkalmazott, végtelenre korrigált optikai rendszerrel vannak felszerelve. Ez a rendszer végtelenre korrigált, sík akromatikus objektívvel rendelkezik, amely éles, erős kontrasztú, sík képet biztosít.

A végtelenre korrigált optikai rendszer egyik legfőbb jellemzője, hogy a fény útjában további új elemek felszerelését teszi lehetővé a tárgylencsék és a szemlencsetubus között. Ilyen további elem lehet a polarizátor valamint az epifluoreszcens megvilágítás. Mindezeket egybevetve, a Levenhuk MED 45 mikroszkópok moduláris kialakításuknak és egyszerű kezelésüknek köszönhetően többféle területen alkalmazhatók, a hematológiai, régészeti, mikrobiológiai és egyéb laboratóriumokban.

Trinokuláris, forgatható fejrész

A háromszemlencsés fejrész vizuális része 30°-os szögben döntött, míg a digitális kamerának helyet adó szemlencsetubus függőlegesen helyezkedik el. A kamerát a készlet nem tartalmazza. A teljes fejrész 360°-ban körbeforgatható a tengelye körül.

Az optikai rendszer jellemzői

A revolverfejbe öt objektív helyezhető. Azonban a készletben csak négy – különböző nagyítási fokú – sík, akromatikus fáziskontraszt-objektívlencse található. A magas nagyítási fokú objektívek rugós szegélyekkel vannak ellátva. A 100-szoros objektívlencse segítségével olajimmerziós megfigyelések végezhetők. A felhasználó látásához igazítható (értsd: állítható dioptriájú), széles látómezejű szemlencsék segítségével kiterjedt minták is vizsgálhatók. Az optikai rendszer nagyfelbontású és nagykontrasztú képet továbbít, sík látómezőt generál, valamint minimalizálja a kromatikus torzítást. Az összes kiegészítő gombásodásgátló bevonattal ellátott optikai üvegből készül.

Kényelmes munka a mikroszkóp tárgylemezeivel

A tárgyasztal mechanikus skálával rendelkezik. A tárgyasztal két irányban mozgatható. A fáziskontraszt-kondenzor kizárólag „száraz” megfigyelésekhez használható. A fényforrás alul található. A fényt egy állítható fényerősségű, 5 W-os LED-lámpa biztosítja. Az élesség a durva és a finom fókuszállító gombok elforgatásával állítható.

A világításhoz váltakozófeszültségű (AC) tápellátásra van szükség.

Jellemzők:

 • Háromszemlencsés fejrész, 40-szeres és 1000-szeres közötti nagyítási tartomány
 • Végtelenre korrigált, sík, akromatikus, fáziskontraszt típusú optikai rendszer
 • Széles látómezejű, állítható dioptriájú szemlencsék
 • Sötétlátóteres fáziskontraszt-kondenzor
 • Állítható fényerősségű, alsó LED-lámpa
 • Rendelkezésre áll Köhler világítás

A készlet tartalma:

 • Mikroszkóptalpazat állvánnyal
 • 360°-ban forgatható, háromszemlencsés fejrész
 • Végtelenre korrigált, sík, akromatikus, fáziskontraszt-objektívlencsék: 4x, 10x, 40xs és 100xs (olaj) nagyítási fokú objektívlencsék gombásodásgátló bevonattal
 • Széles látómezejű szemlencsék: gombásodásgátló bevonattal ellátott, WF10x/22 mm típus (2 db)
 • Sötétlátóteres, fáziskontraszt típusú készülék
 • Szűrők: kék, zöld, sárga
 • Egy üveg immerziós olaj
 • Olvadóbiztosító (2 db)
 • Tápkábel a mikroszkóphoz
 • Porvédő
 • Kameraállvány
 • Használati útmutató és élettartamra szóló szavatosság

Gyártó:
Levenhuk
Kérj egyedi ajánlatot a készülékről!

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Üzenjen nekünk

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
Vagy válassza a Laptopszalon Facebook ügyfélszolgálatot:

Használt laptopodat beszámítjuk.

A szolgáltatás használata során megadott adatokat harmadik félnek nem adjuk ki, kizárolag az ajánlattételhez használjuk fel, ezután a megadott adatok törlésre kerülnek.

Adatkezelési szabályzat
A házhoz szállítás díja 990Ft, 500.000 Ft felett ingyenes.

Kiszállítási idők: amennyiben a fenti táblázatban bármely üzletünkben az "Azonnal" információ szerepel, akkor az adott terméket a 14:00-ig leadott rendelés esetén már másnapra ki tudjuk küldeni, illetve személyesen átvehető az üzletben a nyitvatartási idő alatt. Ha 1-3 nap szerepel, akkor másik üzletben illetve főraktáron elérhető a termék, ebben az esetben maximum 3 munkanapon belül tudjuk küldeni a csomagot. Amennyiben "érdeklődjön telefonon" státusszal jelölt termékről van szó, úgy általában 5 munkanap alatt tudjuk kiküldeni a csomagot.
További információkért kattints ide