részletes keresés

10 + 1 karácsonyi ajándékötlet 50 000 Ft-ig

Frissítve: 2018-12-08 01:01:02
Létrehozva: 2018-12-04 07:05:58

Karácsonyi ajándékötletek, kicsiknek és nagyoknak, férfiaknak és nőknek egyaránt. Lassan a karácsonyi ajándékvásárlás finisébe érkezünk, és így alig néhány hét áll a rendelkezésünkre, hogy beszerezzük...


Karácsonyi ajándékötletek, kicsiknek és nagyoknak, férfiaknak és nőknek egyaránt.


Lassan a karácsonyi ajándékvásárlás finisébe érkezünk, és így alig néhány hét áll a rendelkezésünkre, hogy beszerezzük a fa alá valókat. Az idő előre haladtával a teher is egyre nagyobb az ajándékozón, és ennek a kettőnek könnyen az lehet az eredménye, hogy rossz döntést hozunk. Egy-egy szerencsétlenül megválasztott ajándék pedig annyira megfertőzheti a karácsonyi idill szellemét, amire még évek múltán is rossz szájízzel fogunk visszagondolni.


Ennek a helyzetnek az elkerülése érdekében a Techkalauz szakértői két listát is összeállítottak:



  • 10 + 1 karácsonyi ajándékötlet 50 000 Ft-ig

  • 9 + 1 karácsonyi ajándékötlet 50 000 – 150 000 Ft között


A következő ajánlat az első listát fogja tartalmazni, vagyis ismerkedjünk meg 10 + 1 karácsonyi ajándékötlettel 50 000 Ft-ig.


 


A termékeket megtalálod ide kattintva egy helyen.


DJI Osmo Mobile 2 – kamerastabilizátor 46 900 Ft


A DJI márkanevet ma már nem igazán kell bemutatni senkinek, így vélhetően az első ajánlatunk tárgyát képező DJI Osmo Mobile 2 kamerastabilizátor is sokak számára ismerős lehet. Az elmúlt évek során végig követhettük, ahogy az ilyen jellegű eszközök ára egészen megfizethetővé vált, miközben népszerűségük megsokszorozódott. A népszerűségnek azonban ára van: a piacot elárasztották olyan eszközök is, amelyek teljesen haszontalanok, miközben a valódi értéket képviselő darabok kicsit háttérbe szorultak. Ezt a trendet fordította meg az DJI Osmo Mobile 2, ami barátságos árszabásának köszönhetően éppen befért az 50 000 Ft-os árkategóriába.




A terméket szerkesztőségünk is tesztelte:


A használata kényelmes, nem sokkal nehezebb, mint a mobilt tartani és cserébe szinte filmszerűen vehetjük videóra a családi nyaralásokat.  Ha veszünk hozzá egy kisebb állványt (én a Manfrotto Pixi-t használtam), akkor bárhol le tudjuk tenni a kamerát és mi is rajta lehetünk a fotókon, videókon a családdal.


 


DJI Tello – drón 33 900 Ft


Ajánlatunk következő darabja egy újabb DJI termék, a Tello fantázianévre keresztelt drón. A teljes igazsághoz hozzá tartozik, hogy a drón inkább a Ryze Technology, a DJI és az Intel® szerelmi háromszögéből született meg. Ez azonban semmit sem von le az értékéből, gyakorlatilag az egyetlen tiszta szívvel ajánlott belépő szintű drónról van szó.




A terméket szerkesztőségünk is tesztelte:


Nem túlzás azt állítani, hogy ebben az ár szegmensben a DJI Tellonak nincs versenytársa. A Ryze Technologies mögött álló DJI lényegében annyira kigyúrta a Tellot, hogy kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és haladóknak egyaránt örömet és meglepetést fog okozni.


 


Fujitsu LifeBook E743 – használt laptop 34 900 Ft-tól


A Fujitsu-Siemens rossz szájíze már a múlté, a jelen pedig a Fujitsu-é. Lényegében a laptop márkák Toyota-járól van szó, így használtan is bátran tudjuk ajánlani. Ez utóbbi különösen abban az esetben igaz, ha megbízható forrásból tudjuk megvásárolni, amelyre még garanciát / jótállást is kapunk. Összességében egy nagyon megbízható, időtálló konstrukcióról van szó.




Korábbi Fujitsu LifeBook tesztünkből:


Strapabíró anyagai, jó billentyűzete és irodai használathoz megfelelő bővíthetősége miatt ajánlott gép azoknak, akik kisebb irodába, de kár otthoni multimédiára keresnek gépet.


 


Black & Decker BDCHD18K-QW 18V 2 sebességes ütvefúró, 400mA töltő,1 akku, kofferben 24 990 Ft


Az ütvefúró/csavarozó egy olyan eszköz, ami egyetlen háztartásból sem hiányozhat. A Black & Decker BDCHD18K pedig az egyik legszimpatikusabb választásnak tűnik a jelenlegi termékpalettáról. Két különböző sebességmód közül választhatunk, így mindegy, hogy téglába, fába, vagy fémbe fúrunk, mindig pontosan tudjuk ellenőrizni a folyamatot.




A felhasználói értékelések alapján 5 csillagos termékről van szó.


 


PSVR – VR headset 99 990 Ft helyett 63 670 Ft


A lista egyetlen ár-kakukktojása (azaz a +1) a PSVR. A Sony PlayStation brandjét nem igazán kell bemutatni, de a tavaly megjelent VR headset sokak figyelmét elkerülhette. A futurisztikus megjelenés annyira jól sikerült, hogy gyakorlatilag megállná a helyét bármelyik jelenleg futó sci-fi sorozatban, vagy filmben is. Emellett a gyártó kifejezetten törekedett az ergonómiára is, tehát minden fejformához és mérethez hozzá lehet igazítani a PSVR-t.




AZ IGN magyar nyelvű tesztjéből:


Néhány kivétellel a játékok jól néznek ki még a viszonylag alacsony felbontás mellett is, ráadásul mindegyik jól működik. A Sony-ellenőrök ezúttal nem engedtek az igénytelenségnek, minden játék hozza a tökéletes tempót, így a VR-élményből sosem fogunk kiesni. Remek, hogy működik tévé nélkül, ugyanakkor, ha kell a tévére tükrözi a szemüvegben látottakat. És még remekebb, hogy ennyi változatos játék jelent meg hozzá!


 


Xiaomi Redmi 6A Dual Sim – okostelefon 30 900 Ft-tól


Ebben az árkategóriában szinte egyeduralkodónak tűnik a Redmi 6A, elképesztően olcsó és hihetetlenül jó telefonról van szó. Az 5.45’ hüvelykes IPS kijelző 18:9 képosztással rendelkezik, felbontása 720 x 1440 pixel. A Redmi Helio A22 SoC 4 maggal dolgozik, amelyek egyenként 2.0 GHz órajelet képesek elérni. Ehhez társul még 2GB RAM, valamint 16GB tárhely, amelyet szükség szerint tovább bővíthetünk még SD kártyával. Az SD kártya bővíthetőség mellett további értékes feature a két SIM fogadására alkalmas kialakítás. Az előlapi kamera 5, a hátlapi 13 megapixeles felbontású képeket készít, mindkettő f/2.2 rekeszértékkel rendelkezik. Az előlapi kamera felel a telefon feloldásáért, vagyis ujjlenyomat olvasót nem találhatunk az eszközön. Összesen négy szín közül választhatunk: kék, arany, sötét szürke és fekete.




A Tech2 értékeléséből:


A Redmi 6A mutatja, hogy a 30 000 Ft-os ársávban is lehet bőven használható telefont beszerezni … könnyű, egyszerű kezelhetőségű, és rendszersebesség szempontjából kielégítő telefon … konkurensből inkább csak drágábbat találunk. 



A felhasználó vélemények alapján 4,5 csillagos átlagértékeléssel rendelkezik a telefon:


Sok jót hallottam erről a márkáról és most adódott a pillanat hogy vásárolok egy ilyen belépő szintű telefont. Eddig csak középkategórás mobiljaim voltak és el kell mondjam ez mekkora kellemes meglepetés mert hozza a szintet mind minőségben és teljesítményben is túlszárnyalja a kissé régebbi közepesemet. És kézbe véve abszolút minőségi érzése van az embernek. Aki olcsón szeretne megbízhatóan használható androidost annak bátran ajánlom ezt a többivel szemben.


 


 


Lenovo Tab 4 7 Essential MXP00891 – tablet 22 900 Ft


A Lenovo Tab 7 Essential egy androidos tablet, amely 7 hüvelykes (1024 x 600) IPS kijelzővel rendelkezik. Egyszerű MediaTek MT8167 rendszerchip köré épül, PowerVR GE8300 grafikai egységgel és 1,3 GHz-es, négymagos, 64-bites ARM Cortex-A35 processzorral, ami a mindenki által ismert Cortex-A53 magokhoz képest kedvezőbb fogyasztást ígér. Memóriája mindössze 1 GB, tárolásra 16 GB-os egység szolgál. 194,8 x 102 x 8,8 milliméteres dimenziókkal bír, 254 grammot nyom, elöl-hátul 2 megapixeles kamerát lehet látni rajta. Legfeljebb 20 órás üzemidőt említ a specifikációs tábla.



A CNET magazin angol nyelvű tesztjéből (kivonat):


Az Amazon Fire HD tabletek jelentik a legnagyobb versenytársat a Lenovo Tab 4 számára. Az amerikai webshop óriás (Amazon) által piacra dobott táblagép sorozat valamivel gyorsabb, a kezelőfelülete intuitívabb, de az Amazon-centrikus ökoszisztéma mégis nagyon lekorlátozza. Ez utóbbinak köszönhetően az olcsó tabletek sorából kiemelkedik a Lenovo Tab 4, ami nem csak a gyermekek játékszere lehet.



 


Skullcandy Riff – vezeték nélüli fejhallgató 16 900 Ft


A Riff wireless tökéletesen vegyíti az hordozhatóságot a technológiával. A fejhallgató kiváló hangzással, kényelmes viselettel és fölösleges extrák nélkül törekszik egyszerűbbé tenni a hétköznapokat! Egy feltöltéssel akár 12 órát is kibír, de ha lemerülne sem kell aggódnunk, hiszen a Rapid Charge-nak köszönhetően 10 perc töltéssel 2 órás üzemidőt kapunk. A kényelmes használat fokozása érdekében a fülpárnákat puha, szintetikus bőrrel vonták be, illetve a tárolással sem kell bajlódni, hiszen a fejhallgató egy mozdulattal összecsukható. Az Active Assitant funkcióval könnyedén elő tudjuk hívni a telefonunk okos asszisztensét, a beépített mikrofonnal pedig nincs akadálya a telefonálásnak sem.



 




 


Spider-Man (PS4) – és még számos PS, Xbox és PC játékszoftver 2 989 Ft-tól


Egy-egy kivételtől (Collectors Edition) eltekintve, szinte minden játékszoftver besorolható az 50 000 Ft alatti árkategóriába. Emiatt kifejezetten jó választás lehet egy-egy nagyobb cím tökéletesen időzített karácsonyi meglepetésnek. Ilyen meglepetés lehet például a világ egyik legikonikusabb szuperhősével a főszerepben elkészült legújabb Spider-Man játék.  A Marvel és az Insomniac Games együttműködéséből vadonatúj, életszerű Pókember-történet születik. Ez a Pókember nem az, akivel eddig találkoztál, vagy akit a filmekben láttál. Ez a tapasztalt Peter Parker, aki már gyakorlottan küzd a bűn ellen New Yorkban. Ugyanakkor megpróbálja egyensúlyban tartani kaotikus magánéletét és karrierjét, miközben több millió New York-i élete múlhat rajta. A Pókemberként immár több éves bűnüldözési tapasztalattal rendelkező Peter Parker teljesen ura pókösztönének, akrobatikus képességeinek és új öltözékének. Ez egy vadonatúj Pókember-univerzum, ismerős karakterekkel, eddig ismeretlen szerepekben. Vedd át az irányítást hősünk bonyolult kettős élete fölött, rendkívüli képességeivel… és bontakozó kapcsolataival együtt. Lengedezz szabadon a Marvel New Yorkjában – epikus akciójelenetek, izgalmas történet és érdekes karakterek várnak!




Az IGN Hungary tesztjéből:


A Pókember egy nagyszerű és kihagyhatatlan képregényadaptáció, ami minden elemében minimum jól, sok esetben pedig briliánsan teljesít. Hibái persze vannak. Igen, néha talán túl sok a városi csetepaté, amit, ha akarunk, a helyi erőkre bízhatunk, de milyen szuperhős az, aki nem segít a bajba jutottakon? A világ baromi látványos, de azért élhetne picit jobban is, példának okáért a járókelő szerepe kizárólag a képi világhoz ad hozzá, interakció velük szinte egyáltalán nincs. A belső terek rejthetnének több titkot, gyűjthető relikviákat, de a készítők sok esetben beérték a statikus világépítéssel. Mindez azonban ne szegje kedvét senkinek: a Spider-Man többi eleme bőven kárpótol mindezért.


 


 


Gamdias Hermes E2 – mechanikus billentyűzet 14 490 Ft


Karácsonyhoz közeledve egyre többeknek jut eszébe, hogy mivel is bővítsék a gamer arzenált és sokszor a billentyűzetnél kötünk ki. “Ha pedig már lúd, akkor legyen kövér” alapon sokan a egyből mechanikus billentyűzeteket célozzák meg, ami érthető, hiszen az elmúlt időben nagyon erősen működött a marketing gépezet és a mechanikus billentyűzetek rendkívül keményen terjednek. Ebben a trendi áradatban a belépőszint egyik üde színfoltja, és egyben legkiválóbb képviselője a Gamdias Hermes E2.




A Tech2 értékeléséből:


Tényleg jól néz ki, nagyon jól használható és ami még külön jó benne, hogy a WSAD gombok megcserélhetők … így a balkezesek is ki tudják élni magukat … vannak tehát okos funkciók ezekben a típusú billentyűzetekben … a Hermes E2 is ebben a felfogásban készült … rosszat nem lehet róla mondani.


 


littleBits Droid Inventor Kit – Droid Feltaláló készlet 39 900 Ft


Littlebits? Kicsi bitek? Talán így lehetne lefordítani ezt a szóösszetételt, aminek némileg van is köze ahhoz, amit a termék maga el szeretne érni. A hivatalos weboldal leírása szerint ugyanis ez a készlet egy modern, kreatív elektronikai alkotó dolog, ami új szintre emeli az építés örömét. Igazából a hangsúly azon van, hogy a még gyerekkorban lévő lurkók szórakoztató formában tanuljanak úgy, hogy bővítik fizikai ismeretüket, elsajátítják az elektronikus tervezés menetét és az analitikus gondolkodásmód kialakítását.




A Techkalauz littleBits Gizmos & Gadgets Kit tesztjéből:


Kétség sem fér hozzá, hogy a Littlebits nagyon merészet és jót húzott a sorozattal, aminek Gizmos & Gadgets része talán az egyik legjobb.


 


Hamarosan érkezünk az 50 000 – 150 000 Ft közötti ajándék ötleteinkkel.




Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...