részletes keresés

7 hasznos iPhone funkció, amikről nem biztos, hogy tudtál

Frissítve: 2017-07-23 05:54:02
Létrehozva: 2017-07-22 02:00:40

Rengeteg Apple iPhone felhasználó van, nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos országában egyaránt. Az almás cég készüléke olyan tiszteletnek örvend még manapság is, amit más...


Rengeteg Apple iPhone felhasználó van, nemcsak Magyarországon, hanem a világ számos országában egyaránt. Az almás cég készüléke olyan tiszteletnek örvend még manapság is, amit más gyártók maximum csak megközelíteni tudtak. Az iOS már a 11. főverzióját éli meg szeptemberben, külsőleg csak egy dizájnváltás volt az egy évtized alatt, ám funkciók tekintetében lassan, de biztosan bővült a repertoár. A fő képességek mellett azonban gyakran eltörpülnek olyanok, amik a mindennapokban szintén hasznosak, de azt sem biztos, hogy tudjuk, léteznek. Most ezekből szedtünk össze párat.


RAM kitakarítása


Az iOS-t sokan azért szeretik, mert megbízhatóan és akadozásmentesen működik. Néha viszont nem árt kipucolni a rendszermemóriát, amire nincs külön program, ám ügyesen meg lehet oldani a dolgot. Mire van szükség ehhez?




  • Nyomd hosszan a bekapcsológombot ameddig a kikapcsolás üzenet meg nem jelenik

  • Ezután engedd el a bekapcsológombot és nyomd hosszan a Home gombot

  • Ezt követően a képernyő megrázza magát, majd visszatér a főoldalra és kész a művelet


iMessage időpontok


A üzeneteknél zavaró lehet, hogy a buborékos kialakításnál csak akkor látunk dátumot, amikor a beszélgetés elindul vagy másik nap következik el. Nos, meg lehet tudni az üzenetek érkezésének pontos időpontját is.




  • Nyisd meg az üzenetkezelőt

  • Ezután húzd az ujjad a megfelelő üzenetről balra és máris láthatod az időpontot


Panoráma felvétel irányának megváltoztatása


Az okostelefonok fotózási képességei már-már egy közepes kompakt gép szintjével vetekednek. Az iPhone több móddal kecsegtet, az egyik a panoráma, ami alapből balról jobbra teszi lehetővé az alkotások készítését.



Ahhoz viszont, hogy jobbról balra történjen a felvétel, elég csak a nyílra kattintani, és máris az ellenkező irányból kezdve fotózhatunk.


Karakterek törlése a számológépben


A számológépet érdemes használni, mivel gyakran megkönnyíti a feladatokat. Az iPhone-ban lévő kalkulátor állított nézetben sima, fektetettben pedig tudományos képességeket kínál. Törlés gomb azonban nincs, egy hosszabb számítás esetén pedig elég kellemetlen, ha valamit félreütünk és elölről kell kezdeni.



Nos, erre is van megoldás. Mindössze a számok közé kell kattintani a megfelelő helyre, majd ujjmozdulattal lehet az ujjunktól jobbra vagy balra lévő karaktert törölni.


Bezárt böngészőlap újranyitása


Számos alkalommal előfordulhat, hogy véletlenül zárunk be egy böngészett oldalt, pedig még nem olvastuk el, vagy direkt a későbbiekre tartogatjuk.



Ez a telefonnál is ismerős lehet sokaknak, ám szerencsére, ahogy a számítógépes verziókban, a Safariban is újra lehet nyitni a legutóbb bezárt ablakot, ehhez mindössze az alul található plusz gombra kell hosszan rányomni.


Vízmérték előhívása


Az iPhone-ok beépített számológép, zseblámpa és iránytű funkcióval rendelkeznek, ám sokan nem tudják, hogy a vízmérték lehetősége is adott.



Ennek eléréséhez mindössze annyira van szükség, hogy meg kell nyitni az iránytű appot, majd az ujjunkat középről balra kell elhúzni.


Telefon újraindítása


Az Apple gombok tekintetében nem bonyolította túl mobilját, ráadásul az iOS sem tud virtuális billentyű megnyomására olyat, hogy a telefon újrainduljon. Mi a teendő tehát akkor, ha a szoftver lefagy? Csak nem lenne jó, ha meg kellene várni, míg teljesen lemerül, igaz?



Nos, erre is van megoldás: egyszerre kell nyomni a bekapcsoló és a home gombot nagyjából 10 másodpercig, ekkor a kijelző elsötétül majd megjelenik az Apple logó és a telefon újraindul.



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...