részletes keresés

A Kingston Digital bemutatja az első SandForce-alapú SSD-megoldást

Frissítve: 2017-07-19 09:59:55
Létrehozva: 2011-06-03 11:32:35

A SATA 6 GB/mp sebességű SSD a nagy teljesítményt igénylő felhasználóknak, megszállott játékosoknak készült

A legnagyobb teljesítményű Kingston SSD, HyperX bővítő-csomaggal az egyszerű telepítéshez



Sajtóközlemény: COMPUTEX szakkiállítás, Taipei – 2011. június 2. – A Kingston Digital Europe Ltd., a Kingston Technology Company Inc., a világ legnagyobb független memóriagyártójának leányvállalata bejelentette, hogy a nagyteljesítményű SSD (mozgóalkatrész nélküli meghajtók) kontrollerek vezető gyártójával, a SandForce® Inc. vállalattal együttműködve megjelenteti az első SATA 6 GB/s sebességű SSD-családot. A meghajtót elsősorban a nagy teljesítményt igénylő felhasználóknak és megszállott játékosoknak ajánlja. A Kingston HyperX® SSD a legújabb és az eddigi legmegbízhatóbb SandForce vezérlőt tartalmazza, mely HyperX Upgrade kittel együtt is kapható, így megkönnyíti a HyperX számítógépek telepítését és összeépítését.


A Kingston Digital bemutatja az első SandForce-alapú SSD-megoldástA 120 GB és 240 GB kapacitású változatban kapható HyperX SSD-meghajtók a SandForce SF-2281 vezérlőkre épülnek, melyek megfelelnek a SATA Rev 3.0 (6 GB/s) szabvány előírásainak. A bemutatott meghajtó döbbenetes teljesítményre képes: szekvenciális írási/olvasási sebessége 525/480 MB/s. 4 KB véletlenszerű írás-olvasás esetén másodpercenként 40 000/60 000 (240 GB) IOPS műveletet képes elvégezni, SandForce DuraClass™ technológiája pedig, kategóriájában a legjobb.


Az élvonalbeli memóriák iparági vezetőjeként elismert Kingston HyperX márka az új SSD megalkotásánál a kiváló teljesítmény mellett az innovációra helyezte a hangsúlyt: a legújabb SandForce vezérlőt az Intel® 25 nm-es technológiával készült NAND (P/E 5K) moduljaival párosította.


„Ez a termék rendkívül izgalmas, és nem kizárólag a Kingston Technology munkatársai számára. Az értékesítésre szánt minőségi vezérlő és vezérlőprogram integrálása, illetve az átfogó tesztelés nehéz feladat volt, de megérte a várakozást. A SandForce vezérlővel, olyan csúcskategóriás élményt biztosíthatunk, amelyre a legkomolyabb felhasználóknak, játékosoknak és számítógép megszállottaknak szüksége van” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.  


A Kingston HyperX SSD legfontosabb jellemzői:


– Intel® 25 nm-es technológiával készült NAND (P/E 5K):


Az 5K számítástechnikai célú NAND modulok jelentősen strapabíróbbak, mint a   szokványos 3K NAND modulok.


–  Fejlett elhasználódás-kiegyenlítő technológia:


A fejlett algoritmus gondoskodik arról, hogy a flash memória blokkjainak elhasználódása kiegyenlített legyen, így maximális tartósság mellett biztosít optimális teljesítményt.


–  Felhasználó által beállítható kihasználtság1:


A HyperX SSD-meghajtókon a felhasználó állíthatja be a kihasználtságot, így az SSD hatékonysága hozzáigazítható az adott elvárásokhoz. A felhasználó növelheti a tartalék területet, így csökken ugyan a meghajtó teljes kapacitása, de növekszik a sebessége és a teljesítménye. 


– TRIM és S.M.A.R.T technológia-támogatás:


A TRIM és a S.M.A.R.T. technológiák további támogatásával a HyperX SSD minden olyan eszközzel rendelkezik, amelyre a megszállottaknak, professzionális felhasználóknak és játékosoknak szükségük van a számítógépük teljesítményének és a meghajtó élettartamának a lehető legjobb kihasználásához.


– DuraClass™ technológia:


A DuraClass technológia a NAND flash modulok felügyeleti technológiáit tartalmazza, melyek együttműködése olyan világszínvonalú megbízhatóságot, teljesítményt és energiahatékonyságot kínáló SSD-meghajtókat eredményez, amelyek valódi különbséget mutatnak a SandForce SSD kontrollerrel szerelt meghajtók és a más flash vezérlőkkel működő meghajtók között.


A HyperX bővítőcsomag tartalma:


– Acronis® True Image™ szoftver a merevlemez adatainak áttelepítéséhez


– HyperX 2,5″ lemez az asztali gépekhez


– HyperX külső USB-keret


– HyperX csavarhúzó többféle fejjel


– HyperX SATA-adatkábel


A Kingston HyperX SSD-meghajtókhoz hároméves garancia és napi 24 órában elérhető támogatás jár. A termék 2011. július 11-től érhető majd el kereskedelmi forgalomban. További információért látogasson el a www.kingston.com/europe weboldalra.


A Kingston HyperX SSD jellemzői és műszaki adatai:


Szekvenciális sebesség2:


– Szekvenciális olvasás (6 GB/s): 525 MB/s


– Szekvenciális írás (6 GB/s): 480 MB/s


Folyamatos véletlenszerű 4K olvasás/írás:


– 120 GB: 20 000/60 000 IOPS


– 240 GB: 40 000/60 000 IOPS


Maximális véletlenszerű 4K olvasás/írás


– 120 GB: 95 000/70 000 IOPS   


– 240 GB: 95 000/60 000 IOPS



  • Méret: 2,5″

  • Csatolófelület: SATA 6 GB/s, 3 GB/s

  • Garancia: hároméves Kingston jótállás, napi 24 órában elérhető támogatás

  • Kapacitás3: 120 GB, 240 GB

  • Tárolási hőmérséklet: -40 °C és 85 °C között

  • Hőmérséklet működés közben: 0 °C és 70 °C között

  • Méret: 69,85 mm x 100 mm x 9,5 mm

  • Rezgéstűrés működés közben: 2,17 G

  • Rezgéstűrés működésen kívül: 20 G

  • Működési rázkódás: 1500 G

  • Energiafelhasználási adatok:


– 120 GB: 0,455 W (jellemző) üresjáratkor / 1,6 W (jellemző) olvasáskor / 2,0 W (jellemző) íráskor


– 240 GB: 0,455 W (jellemző) üresjáratkor / 1,5 W (jellemző) olvasáskor / 2,05 W (jellemző) íráskor


1A kihasználtság beállítása a felhasználó saját felelősségére történik, és harmadik féltől származó szoftvert igényel a meghajtó partícionálásához. A Kingston semmilyen eszközt nem biztosít e szolgáltatás használatához.


2Belső tesztek alapján. A teljesítmény a rendszerbeállítások függvényében változhat.


3A flash tárolóeszközökre megadott kapacitás egy része a formázáshoz és más funkciókhoz szükséges, ezért nem alkalmas adattárolásra. További információkat a Kingston flash memóriákat ismertető útmutatójában talál a kingston.com/Flash_Memory_Guide webcímen.



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...