részletes keresés

Acer Aspire V3 bemutató

Frissítve: 2017-07-19 09:59:41
Létrehozva: 2012-11-15 01:27:02

A lehető legkevesebb pénzből szeretne olcsó, játékra is való, de mégis jó és megbízható notebookot? Ha igen, akkor az Acer Aspire V3 sorozat ideális választás Önnek!



Az Acer Magyarország 2012. október elsejétől megváltoztatta az eddig hatályban lévő garancia időket. Mostantól az összes Acer Aspire notebook sorozat az eddigi 1 év helyett  2 év garanciával lesz megvásárolható, melyet természetesen továbbra is lehet 3 évre bővíteni az Acer Advantage garancia kiterjesztéssel. A garanciális változások minden, 2012. október 1. után vásárolt termékre érvényesek. A többi Acer termék garanciális ideje változatlan marad. További információért kérünk, látogass el az alábbi linkre: http://acer.max.hu

 

Ha valaki olcsó, de mégis jó „GAMER” notebookot szeretne venni, akkor jó választás lehet a már korábban tesztelt Lenovo IdeaPad G580, vagy a nála sokkal olcsóbb és éppen bemutatni kívánt Acer Aspire V3 sorozat, mely többféle hardverkonfigurációban is elérhető.

 

 Acer Aspire V3 bemutató

 

A legolcsóbb verzióban egy második generációs Sandy Bridge architektúrás processzor található, melyről már korábban cikkeztünk, de azok közül is a Pentium B sorozat egyik legerősebb tagja a B960. Mind a Core™ i processzorok, mind pedig a Pentium B sorozatú processzorok 32 nm-es gyártástechnológiával készülnek. A két CPU között csupán annyi különbség van, hogy míg az Intel® Pentium B960 2 fizikai maggal rendelkezik, addig az Intel® Core™ i3 Processzor ugyancsak 2 fizikai maggal rendelkezik, de támogatja a Hyper-Threading technológiát, melynek köszönhetően 4 programszál párhuzamos futtatására képes. Az Intel® Pentium B960 processzor rendelkezik még egy úgynevezett Intel® HD Graphics 2000 integrált grafikus vezérlővel is, mely a notebookban elhelyezett Nvidia GT 630M dedikált VGA-val és az Nivida Optimus technológia segítségével képes automatikusan váltani a videokártyákat annak függvényében, hogy a felhasználónak mire van szüksége. Az Nvidia GT630 részletes játéktesztje megtalálható a korábbi Lenovo IdeaPad Z580 tesztünkben.

 

Acer Aspire V3 bemutató

 

A második verzió már az Intel® 3. generációs Core™ i3, i5 és i7-processzoraival Processzor érhető el. Az Ivy Bridge-nél ugyanúgy, mint a Sandy Bridge-es processzoroknál itt is vannak 2 magosak és 4 magosak, támogatják a Hyper Threeding technológiát, így kétszer annyi programszál párhuzamos futtatására képesek, mint jóval korábbi 2 magos elődeik, valamint egyes sorozataik (i5 / i7) támogatják a TurboBoost technológiát, ami alkalmazástól függően felemeli a processzor órajeleit. Ez eddig kísértetiesen hasonlít az előző és az azt meg elelőző szériákra. Mi is az újítás? Az Intel® Ivy Bridge processzorok két jelentősebb újítása a csökkenő csíkszélesség és az erősebb IGP. A 32nm-ről 22nm-re csökkent csíkszélesség alacsonyabb fogyasztást, kisebb hőtermelést és olcsóbb előállítást jelent, ami mobil vonalon hatalmas előny, főleg az első kettő. Ez természetesen csak az elmélet, gyakorlatban viszont nem igazán véltünk felfedezni érezhető különbséget. A lényeg, hogy a gyártónak olcsóbb lett az előállítás, ami talán a vásárlók pénztárcáját is jobban megkímélheti. További újítás még az integrált grafikus vezérlő nagysága és teljesítménynövekedése. Az új Intel® HD4000-es IGP elődjénél sokkal fejlettebb és gyorsabb, mely hozza az AMD Radeon HD6470 és Nvida Geeforce GT520 belépőszintű mobil dedikált videokártyák teljesítményét, így vélhetően a jövőben a hasonló teljesítményű dedikált VGA-k el is fognak tűnni a piacról.

 

Acer Aspire V3 bemutató

 

A harmadik verzió pedig az AMD-s változat, mely igazán nagy reményekkel kecsegtet, bár nem minden arany, ami fénylik. Ezt igen jól szemlélteti a Dell Inspiron 5520 médiatesztünk, ahol az AMD nem kicsit maradt alul az Intelel szemben. Továbbá az AMD architektúrára épülő Acer Aspire V3 sorozatban, már nem az Nvidia grafikus vezérlő, hanem az AMD 2GB DDR3 memóriával ellátott Radeon HD7670M videokártya található meg. Ennek részletes játéktesztje, ugyancsak a Dell Inspiron 5520 médiatesztünk-ben tekinthető meg. Az AMD Trinity újítása az AMD Llano-hoz képest a Turbo Core™ 3.0, mely most már nem csak a processzor, hanem az integrált grafikus vezérlőt is fel tudja turbózni, ha arra igény van. Szokás szerint a Trinity APU esetében is lehetőség lesz Dual Graphics konfigurációt alkalmazni, mely annyit jelent, hogy a processzorba integrált grafikus vezérlő és a notebookban található saját memóriás grafikus vezérlő együttesen működik. Ez a dual módban futó grafikus páros egyes számítási feladatokban kisegíti egymást, így az erre a technológiára optimalizált játék esetén ez jelentős FPS növekedést eredményezhet. Az IGP-k szempontjából egyedül az A6-4455M jelzésű termék Radeon HD 7500G jelzésű integrált grafikus vezérlője nem képes erre a szolgáltatásra, míg a többi igen. Összegezve az AMD A10, A8, A6 processzorokba integrált Radeon HD 7660G, 7640G, 7620G és 7520G grafikus vezérlők képesek lesznek dual módban futni a dedikált Radeon HD 7670M, 7650M, 7550M, 7510M és 7450M jelölésű grafikus modulokkal. Továbbá fontos dolog, hogy az AMD Trinity az AMD Llano-val ellentétben kiterjesztette a dual módot a DirectX 9-es játékokra is.

 

Most, hogy kitárgyaltuk a konfigurációkat és az újításokat térjünk rá a notebookra. Az Acer Aspire V3 fedele lakkos műanyag borítású, de annak szögletes formája és a tetején elhelyezkedő diszkrét Acer logo igen elegáns megjelenést biztosít a felhasználó számára.

 

Acer Aspire V3 bemutató 

 

Csatlakozók számában és fajtájéban nem kell szégyenkeznie ennek a noteszgépnek. Bal oldalon találjuk a töltő csatlakozót, LAN-t, hő kivezető nyílást, D-sub és HDMI-t, 1 db USB 3.0 portot tőltő funkcióval, valamint az elmaradhatatlan audi ki-és bemenetet. A notebookot szembe fordítva láthatjuk az SD-MMC kártyaolvasót és a működést jelző ledeket is. Jobb oldalon pedig 2 db USB 2.0 port töltő funkcióval, optikai meghajtó és a kensington zár figyelhető meg.

 

Acer Aspire V3 bemutató 

Acer Aspire V3 bemutató 

 

A notebookot kinyitva egy 15.6 hüvelykes fényes borítással ellátott, 1366×768 natív pixelfelbontással rendelkező, led háttér világítású kijelző fogad minket. A zsanérok műanyag külső borítással rendelkeznek és annak ellenére, hogy könnyedén nyílnak mégis minimális holtjátékkal bírnak. A kis Acer noteszt mindezt megfejeli még egy 170 ° zsanér dőlésszöggel, ami jóval több, mint az átlagos noteszgépeké.

 

 Acer Aspire V3 bemutató

 

A billentyűzet szigetes kialakítású és kellemes tapintású. A Gépelési élmény első osztályú, ugyanis a billentyűk rövid úton és halkan járnak, továbbá az alátámasztásúk is „atmobiztos”. Az érintőpad a csuklótámasz viszonyított bal oldalán helyezkedik el, anyaga pedig hasonló hozzá. Az érintőpadot vezérlő gombok viszont aprók és rövid úton járnak, nem éppen a legkényelmesebb megoldás.

 

Acer Aspire V3 bemutató Acer Aspire V3 bemutató

 

Extrák tekintetében sem kell szégyenkeznie az Acer Aspire V3-nak, ugyanis a készülékben a Lenovo IdeaPad Z580-nál már korábban a tesztesünket elnyerő Dolby® Home Theater® hangszórók vannak. A kijelző felső részén találhatunk még egy HD (1280×720) webkamerát és beépített mikrofont, így bárhol folytathatunk video beszélgetést külső eszközök nélkül. 

 

Acer Aspire V3 bemutató Acer Aspire V3 bemutató Acer Aspire V3 bemutató 

 

Az Acer Aspire V3 noteszgépek megvásárolhatóak már 92.900Ft-tól a Laptopszalon üzleteiben 2 év garanciával és 2,6 kg kezdősúllyal.

 

 

Pucu

 



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...