részletes keresés

Apple MacBook Pro 13, 15, 17

Frissítve: 2017-07-19 09:59:47
Létrehozva: 2012-04-10 10:10:00

A Laptopszalon üzleteiben már kapható a világhírű unibody fémházzal ellátott Apple MacBook Pro 13, MacBook Pro 15 és MacBook Pro 17.



A 13 hüvelykes MacBook Pro modellekben 2,4 GHz-es Intel® Core™ i5 Processzor processzor vagy a ma létező leggyorsabb kétmagos processzor, a 2,8 GHz-es Intel® Core™ i7 Processzor működik. A Turbo Boost technológiával 3,5 GHz-ig is növelhető processzorsebesség révén a 13 hüvelykes MacBook Pro teljesítménye az előző generációhoz képest akár kétszeres is lehet. De mi nem értük be ennyivel. Az új 15 és 17 hüvelykes modellek négymagos processzorai szinte minden feladatot meggyorsítanak. A 2,5 GHz-es, négymagos Intel® Core™ i7 Processzor processzor jóvoltából – melynek sebessége a Turbo Boost technológiával 3,6 GHz is lehet, megosztott L3-gyorsítótára pedig akár 8 MB – az új MacBook Pro modellek csúcskategóriás elődeik teljesítményének akár a kétszeresét is képesek nyújtani.


Apple MacBook Pro 13, 15, 17 


Az integrált Intel® HD Graphics 3000 processzor, mely a MacBook Pro család összes tagjában megtalálható, gondoskodik a mindennapi tevékenységekhez szükséges grafikus erőforrásról. Gyors videokódolásra képes, így lehetővé teszi a nagy felbontású FaceTime-videohívásokat. A dekódolást olyan hatékonyan végzi, hogy bőséges idő marad a DVD-k és iTunes-filmek megnézésére. A nagyobb grafikai igényű alkalmazások futtatásakor a 15 és a 17 hüvelykes MacBook Pro automatikusan átvált a nagy teljesítményű AMD Radeon grafikus processzor használatára. Az előző generációhoz képest akár kétszer nagyobb sebességüknek3 köszönhetően több képkockát láthatsz másodpercenként a 3D-játékokban, valamint gyorsabbá és pontosabbá válik a nagy felbontású videoanyagokon végzett munka.

 


 

Bemutatkozik a Thunderbolt, mely a leggyorsabb és legsokoldalúbb I/O-technológia, amit egy laptop kívánhat. Képzeld el azt, hogy egyszerre több tömörítetlen HD minőségű videót tudsz lejátszani a laptopodon olyan átviteli sebességgel, amely mellett akár valós időben végezheted egy HD-film vágását. Pontosan ezt valósítja meg a Thunderbolt, mely nagy teljesítményű, következő generációs perifériákat képes összekapcsolni a legújabb fejlesztésű számítógépekkel – élükön a MacBook Pro laptopokkal. Amellett, hogy kiemelkedően sokoldalú bővíthetőséget nyújt, a példátlanul gyors és rugalmas Thunderbolt technológia tizenkétszer gyorsabb a FireWire 800, és húszszor az USB 2.0 adatátvitelnél. Ez messzemenően kibővíti a laptopok felhasználásának lehetőségeit. A Thunderbolt portra egyszerűen és könnyedén csatlakoztatható az új Thunderbolt-alapú perifériaeszközök egész sora, valamint az Apple LED Cinema Display kijelző és más Mini DisplayPort-csatlakozójú perifériák is. A kijelzővel együtt akár hat eszköz is összeköthető a segítségével. A videoátvitel és a nyolccsatornás hangátvitel támogatásának köszönhetően HDMI-kompatibilis készülékeidet – például egy televíziót vagy a zenelejátszó berendezést – szintén könnyen csatlakoztathatod bármilyen meglévő HDMI-adapterrel. A technológia a jelenleg széles körben használt VGA-, DVI- és DisplayPort-adapterek használatát is lehetővé teszi.

 


 

Az új FaceTime HD-kamera, mely rendkívül részletgazdag, HD felbontású videó még élvezetesebbé teszi a beszélgetéseket. Az új FaceTime HD-kamera az előző modellek kamerafelbontásának háromszorosát nyújtja, tökéletes párost alkot a nagyszerű LED-es háttér-világítású kijelzővel – most akár még kevesebb környezeti fény mellett is. Az új MacBook Pro laptopokról 720p felbontású HD-hívást folytathatsz bármelyik FaceTime HD-kamerás Mac számítógéppel. Emellett a többi Intel-alapú Mac géppel, valamint az iPad 2, az iPhone 4, az iPhone 4S és az iPod touch készülékekkel is létesíthetsz videokapcsolatot.

 


 

A Multi-Touch trackpad a legtermészetesebb eszköz a képernyőelemekkel folytatott műveletekhez, a sima üvegfelület pedig bőséges helyet nyújt az ujjmozdulatoknak. Egyebek között összecsípéssel nagyíthatsz és kicsinyíthetsz, lapozó mozdulattal böngészheted át a fotóalbumokat, forgatással többet láthatsz a képekből. A gombok nélküli kialakítású trackpad bármely pontján „kattinthatsz”. Azok pedig, akik kétgombos mutatóeszközökhöz vannak szokva, a jobb gombos kattintást kétujjas érintéssel végezhetik, vagy kijelölhetik erre a trackpad egy adott pontját. Minél tovább használod a Multi-Touch trackpadet, annál kevésbé fogod érteni, hogyan boldogulhattál korábban nélküle.

 

Apple MacBook Pro 13, 15, 17

 

Az új MacBook Pro akkumulátora rendkívül hosszú üzemidőt biztosít, dacára annak, hogy nagyobb teljesítményű lett a MacBook Pro processzora és videokártyája. Ez a hosszú üzemidő a hatékony energiafelhasználású processzorarchitektúrának, az integrált videokódolónak, a 15 és 17 hüvelykes modellek esetében pedig a grafikus üzemmódok közötti automatikus váltásnak köszönhető. Mindez garantálja, hogy egyetlen feltöltéssel akár hét órán át is barangolhatsz a weben5, vagy egész alkotóműhelyedet magaddal viheted élő előadások tartására és helyszíni felvételek készítésére. A vegyipari fejlesztések és az Adaptive Charging technológia jóvoltából az akkumulátor akár ezer alkalommal is teljesen feltölthető és lemeríthető – ami csaknem háromszorosa a legtöbb laptop-akkumulátor élettartamának.6 Mivel a MacBook Pro akkumulátora akár öt évig is működőképes marad, ez a laptop annyi idő alatt használ el egyetlen akkumulátort, amennyi alatt a legtöbb noteszgép hármat. Ez pedig a környezetet és a pénztárcát egyaránt kíméli. Az akkumulátorok tesztelését az Apple már szigorúbb, új módszerrel végzi, mely a valós körülmények között – például kávézóban ülve végzett internetezés közben vagy webes videók nézése során – kapott eredményeket vizsgálja, így akár 7 órányi vezeték nélküli internetezésre képes a készülék. A MacBook Pro akkumulátora ezen az új erőpróbán is megállja a helyét: készen áll az éles bevetésre.

 


 

A MacBook Pro laptopban működő legújabb 802.11n vezeték nélküli technológiának köszönhetően szinte bárhol könnyedén csatlakozhatsz az internetre.7 A MacBook Pro automatikusan megkeresi az elérhető hálózatokat, melyekhez egyetlen kattintással kapcsolódhatsz. A laptopot Bluetooth vezeték nélküli technológiával is elláttuk, így kedvenc eszközeidet továbbra is használhatod vele. Az új Thunderbolt porton keresztül a kijelzővel együtt akár hat eszközt is a számítógéphez köthetsz, így teljesen felszerelt munkaállomást alakíthatsz ki. A két (a 17 hüvelykes MacBook Pro esetében három) USB 2.0 portra és a FireWire 800 portra iPad, iPod, és iPhone készüléket, digitális fényképezőgépet és külső merevlemezt csatlakoztathatsz. A 13 és 15 hüvelykes MacBook Pro modelleken található új SDXC-kártyahelybe akár 64 GB-os kártyát is helyezhetsz, melyről egyszerűen töltheted át fényképeidet a MacBook Pro merevlemezére szerkesztés és megosztás céljából. A 17 hüvelykes MacBook Pro modell ExpressCard/34 kártyahelye pedig kiválóan alkalmas eSATA-adapter csatlakoztatására – vagy akár 3G-kártya használatára is olyan helyzetekben, amikor nincs elérhető Wi-Fi hálózat.

 

Miután az iMovie és iDVD programokkal elkészítetted saját videódat, és végeztél az utolsó simításokkal is, pillanatok alatt DVD-re írhatod a MacBook Pro nyolcszoros sebességű SuperDrive meghajtójával. Mivel a SuperDrive meghajtó kétrétegű (vagyis csaknem 9 GB-os kapacitású) DVD-ket is képes írni, az adatok biztonsági mentésére is kiválóan alkalmas.

 

Az Apple MacBook Pro 13, 15 és 17 modellek már kaphatóak a Laptopszalon üzleteiben bruttó 366.900ft-os induló ártól.

 

 

Pucu

 


Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...