részletes keresés

Aspire One Education netbook: a tökéletes iskolatárs

Frissítve: 2017-07-18 18:40:01
Létrehozva: 2011-02-22 11:35:25

Az Acer oktatási netbookja az Aspire One Education. Vékony, könnyű, stílusos, hosszú akkumulátor időtartammal és rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amitől ideális lehet az iskolai használatra.



A European Schoolnet és az Acer európai projektjének kísérleti fázisában már korábban bevezetett netbook úgy tűnik, hogy készen áll arra, hogy átvegye a hagyományos tankönyvek helyét. Teljes mértékben megfelel a kommunikációs és mobilitással kapcsolatos elvárásoknak, lehetővé téve a felhasználó számára, hogy tartalmakat készítsen és megosszon barátokkal és iskolatársakkal, akár valós időben is. A kezdő és haladó felhasználók számára is egyaránt tökéletes eszköz alap funkcionáltságot és egyszerű felhasználást biztosít.


 

Az Acer tisztában van az eszköz teljes potenciáljával és egy olyan sorozatot fejlesztett, ami kifejezetten a diákok igényeit hivatott kiszolgálni. Amint az az Acer-EUN projekt kísérleti fázisának kiértékeléséből is szembetűnik, a netbook kiváló tanítási eszközként vizsgázott. A tanárok valójában rendkívül pozitívan nyilatkoztak iskolai használatáról, hitet téve amellett, hogy pozitív befolyással van a tanulási folyamatra. Továbbá azt is megjegyezték, hogy szerintük a számítógép használata fejleszti a diákok technikai és személyes képességeit is.

 

Azonban az Acer elkötelezettsége itt nem ér véget. Hamarosan egy, kifejezetten az oktatási szegmens számára kifejlesztett új Aspire One kerül a piacra. Ez a fémes-kék színű iskoláknak szánt netbook speciális gumírozott borítással is kapható lesz, ami megvédi leejtés esetén is. A gumírozott borítást egyedivé lehet tenni a diákok által készített grafikákkal, mintákkal vagy az iskola logójával.

 

Mint bármilyen más tankönyv vagy füzet esetében, az Aspire One Education is rendelkezik egy olyan speciális zsebbel, ahova a diák betehet egy névcímkét, így elkerülhető, hogy tantermi használat közben a netbookokat összekeverjék.

 

A netbookon továbbá megtalálható lesz egy sor előtelepített szoftver is, mint például az Acer Classroom Manager, mely megkönnyíti a tantermi munkát, vagy a Fourier Systems szoftver, ami egy fizika labort szimulál. A Fourier szoftverrel, még olyan iskolákban is, ahol nincsen igazi fizika laboratórium, a tanulók megvizsgálhatnak olyan jelenségeket, mint a fotoszintézis, az üvegházhatás vagy a savas eső.

 

A 8 órányi akkumulátor üzemidőre képes netbook páratlan szabadságot tesz lehetővé, elkerülve ezzel az osztályteremben történő töltés szükségességét, ahol egyébként is kevés lehetőség van erre, valamint azt a kényelmetlenséget is, amikor a gép az óra közben merül le.

 

10,1 collos kijelzőjével és csupán egyetlen kilós súlyával az Aspire One nagyon könnyű és rendkívül jól kezelhető. Könnyedén befér a diákok hátitáskájába anélkül, hogy jelentős súlytöbbletet okozna. Kicsiny mérete ellenére ez a netbook olyan billentyűzettel rendelkezik, melyen nagyobb gombok találhatóak, mely által a gépelés praktikusabbá és kényelemsebbé válik.

 

Az Aspire One azonban nem csupán funkcionális és könnyű. A divatot követő diákok elvárásainak sem okoz csalódást. Ez egy stílusos és trendi netbook, ultra-vékony (csupán 24 mm vastag) kivitelben, amely tökéletes azon fiatalok számára, akik divatosak akarnak lenni, még az iskolában is.

 

Az Acer oktatási netbookja arra született, hogy a tanárok és diákok között az együttműködés egy új módját vezesse be. A tanítás egy olyan új fajtáját, ahol a netbook a tökéletes iskolatárs.

 


Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...