részletes keresés

Dell Inspiron N5110 bemutató

Frissítve: 2017-07-19 09:59:49
Létrehozva: 2012-02-21 03:21:32

Jobban szemügyre vettük a Dell népszerű színes sorozatát az Inspiron N5110-et. A termék már 141.900ft-tól elérhető, melyhez 3 év Next Business Day garancia társul.



A Dell inspiron N5110 egy szép külsővel megáldott 15,6 hüvelykes notebook, mely piros, kék és fekete színkombinációkban kapható. Divatos külseje és olcsó ára miatt igen népszerű modell a magyarországi fogyasztók körében, melyhez 3 év Dell Next Business Day garancia társul. A Dell Inspiron N5110 már 141.900ft-tól elérhető a Laptopszalonban végtelen színkombinációkkal és mintákkal ellátott fedlapokkal együtt.


Dell Inspiron N5110 bemutató


A Dell Inspiron N5110 az Intel® Sandy Brdige platfromjára épülő Intel® Core™ i processzorcsaláddal van ellátva, melyről korábban már írtunk cikket (KATT). Videokártya tekintetében az 1GB GDDR3 RAM-al rendelkező Nvidia GT525 és az integrált Intel® HD3000-es VGA-t is megkaphatjuk egyszerre, mely az Nividia Optimus technológiának köszönhetően alkalmazástól függően automatikusan váltogatja azokat. Az Nvidia Optimus technológiáról már korábban cikkeztünk (KATT). A notebook mérete 376 mm X 260 mm x 31 mm, súlya pedig 2,7kg. A Dell Inspiron N5110 otthoni felhasználókat megcélzó notebookján megtalálhatóak a Wi-Fi 802.11a/g/n és Bluetooth 3.0 perifériás eszközök.


Dell Inspiron N5110 bemutató


A 3 fajta színben kapható Inspiron sorozat közül a fekete színű változatnak akár egy gombnyomással cserélhető fedlapja van, melyet végtelen mintájú változatra cserélhetünk ki.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Külső ránézésre az Inspiron sorozat ezen tagja igen meggyőző formavilággal rendelkezik. Szép áramvonalas, lekerekített formákat láthatunk.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Teteje lakkos festékborítással van ellátva, melyen diszkrét „DELL” logo díszeleg.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Jobb oldalán láthatjuk az optikai meghajtót, audio ki és bemenetet, és egy kék színű USB 3.0-ás csatlakozót, mely az USB 2.0-hoz képest 5x gyorsabb adatátvitelt tesz lehetővé megfelelő eszközzel társítva.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Szemből láthatjuk a kis apró ledeket és az SRS Premium Sound hangszórókat eltakaró rácsokat.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Baloldalon láthatjuk a CPU és VGA hő kivezető nyílását, HDMI portot a digitális képátvitelhez, e-Sata portot és egy univerzális SD kártyaolvasót.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Hátul látható a zárfoglalat, LAN, még egy USB 3.0 csatlakozó, d-sub csatlakozó az analóg képátvitelhez és a töltő csatlakozó.


Dell Inspiron N5110 bemutató


A billentyűzet a már megszokottnak mondható szigetes elrendezésű formavilágot követi, melyen numpad is található. Felül baloldalon a bekapcsoló gomb, jobb oldalon pedig 2db funkció gomb és egy a kijelző kikapcsolásáért felelős gomb található.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Touchapd átlag feletti hatalmas mérettel rendelkezik, szemléltetés képen egy 200ft-os érmét helyeztem el rajta. Felülete hasonló a csuklótámaszéhoz, minimális recés mintázattal. A gombok is hasonló felülettel rendelkeznek, mint a csuklótámasz, de érdekes módon halkan és puhán járnak. Az érintőpad támogatja a kétujjas görgetést, mely böngészés közben igen hasznos funkció lehet számunkra.


Dell Inspiron N5110 bemutató


A Dell Inspiron N5110-ben megtalálható SRS Premium Sound hangszórók kiváló és tiszta térhangzás biztosítanak, mely már korábbi notebook tesztjeink során jelesre vizsgázott. 


Dell Inspiron N5110 bemutató


A Webkamera HD (1280 x 720) felbontású és a kijelző tetején, középtájékon látható.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Az Inspiron N5110-ben egy 6 cellás 48Wh-ás Li-Ion akkumulátor helyezkedik el, mely a gyártó állítása szerint több mint 7 órás üzemidőre képes.


Dell Inspiron N5110 bemutató


Az összes Dell Inspiron N5110-es modell 3 év teljes körű Next Business Day garanciával rendelkezik (töltő és akkumulátor 1év). A Dell Next Business Day garancia lényegében bejelentést követő másnapi kivonulást és javítást jelent.  Az ügyfélnek nincs más dolga, mint felhívni a +36 80 016-157-es telefonszámot, ahol egy diszpécser a felveszi az adatait. Adatfelvétel után a diszpécser elküldi az ügyfél adatait a lakhely szerinti legközelebbi Dell szerviznek. A szervizes bepattan a szervizes kocsiba, felveszi az alkatrészeket az elosztó központban és házhoz megy ingyen és bérmentve, hogy elvégezze a javítást akár az ügyfél lakásában akár a szervizes kocsiban. Miért előny ez számunkra? A szervizessel történő személyes kontaktus egy meg nem ismétlődő hiba esetén aranyat érhet. Gondolok itt a néha becsíkozódó képernyőre vagy mondjuk egy kékhalálra. Egyes gyártók külföldi szervizhálózata az ilyen meg nem ismétlődő hiba esetén ha az nem jelentkezik a tesztfázis folyamán, akkor az ügyfél notebookját csak akkor küldik vissza, ha az ügyfél állja a futárköltséget, ami egy csehországi szervizelés esetén nem két fillér. De most kanyarodjunk vissza a Dell Next Business Day garanciájára. Ha az ingyen és bérmentve házhoz jövő szervizes szolgáltatását nem kívánjuk igénybe venni, akkor még mindig meg van a lehetőségünk, hogy az egyik legjobban kiépített szervizhálózat bármelyikébe beszállítsuk notebookunk akár saját magunk. Dell szervizek listáját a következő linek megtalálhatjuk (KATT). Ilyenkor az NBD garancia miatt a mi kis Inspiron N5110 gépünk előnyt élvez a többi notebookkal szemben és javítását előre veszik. Legyen így vagy legyen úgy a Dell ezen jellegű garanciális szolgáltatása 3 évre biztosít minket a rövid időtartalmú, egyszerű és minőségi szerviz szolgáltatásával arról, hogy egy esetleges meghibásodás a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza számunkra. 


 


Pucu 



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...