részletes keresés

Kimondottan egészségügyi felhasználásra szánt táblagép a Fujitsu Siemens Computerstől

Frissítve: 2017-07-18 18:40:16
Létrehozva: 2008-12-10 11:01:00

A Fujitsu Siemens Computers kimondottan egészségügyi felhasználásra szánja fejlett új ESPRIMO MA mobil PC-jét. A robusztus táblagép ideális munkatárs a kórteremben és az ügyeleti hívások idején.



Sajtóközlemény – A ventilátor nélküli gép tökéletesen sterilizálható a steril környezetekben. Integrált nagy sebességű 3G/UMTS és WLAN technológiájával bárhol és bármikor elérhetők a digitálisan archivált betegadatok, ami újabb lépéssel hozza közelebb a „papírmentes” kórház koncepciójának megvalósítását. A gép dupla SmartCard olvasója lehetővé teszi a kényes betegadatok biztonságos kezelését. Az ESPRIMO MA jól illeszkedik a Fujitsu Siemens Computers „Dinamikus Infrastruktúrák” szolgáltatásába, de a meglévő kórházi IT-infrastruktúrába (pl. a felügyeleti rendszerbe) is könnyen integrálható. Az ESPRIMO MA 2009 második negyedévében kerül piacra.


A kórházi környezetben meghatározó törekvés a papíralapú dokumentáció digitális fájlokkal való kiváltása. Ennek nyilvánvaló okai vannak: a pénzügyi szigor erősödésével a hatékony folyamatok egyre fontosabb szerepet játszanak a szakrendelők és kórházak sikeres működésében. Az orvosokat jogszabályok kötelezik a kezelés és a gyógyszerezés részletes dokumentálására, ám ezzel párhuzamosan egyre kevesebb dolgozó jut a bővülő betegállományra. Az óriási adattömeget nem lehet a hagyományos papíralapú folyamatokkal követni. Az archivált papírdokumentumok mintegy 80 százaléka máris módosításra szorul. Ahhoz, hogy az orvosok az adminisztráció helyett a betegekre koncentrálhassanak, fejlett IT-infrastruktúrára van szükség.


A tárolómegoldások, szerverek és a sokféle menedzselt szolgáltatás mellett, a Fujitsu Siemens Computers „Dinamikus Infrastruktúrák” szolgáltatása keretében kimondottan egészségügyi felhasználásra szánt eszközöket is kínál a szakrendelők és más egészségügyi intézmények számára. Az ESPRIMO MA a legújabb tagja ennek az egészségügyi portfoliónak.


A mindössze 1,3 kilós, robusztus táblagép kimondottan egészségügyi környezetbe készült. Jól használható a betegágy mellett, a vizsgálóban, út közben vagy akár sürgősségi ellátáskor, ami nagyban hozzájárul a folyamat optimalizálásához. Az ápolószemélyzetnek többé nem kell papírra vetnie és később onnan számítógépre vinnie a betegadatokat, hanem rögtön a helyszínen digitálisan archiválhatja őket. Ez időt takarít meg az ápolók számára, az orvosoknak pedig bármely helyszínről azonnali hozzáférést nyújt a betegadatokhoz. Így rögtön összehasonlíthatják, pl. a vizsgált beteg pillanatnyi állapotát a korábbi helyzettel. Az ESPRIMO MA támogatja az adatok digitalizálását, és sikeresen integrálható a mobil munkarendbe. A gép már jelenleg is teljesíti azokat a követelményeket, amelyeket a GEMATIK a német orvosi és sürgősségi ellátásban bevezetendő betegkártya jövőbeni mobil használatával kapcsolatban fogalmazott meg.


Az ESPRIMO MA-t három jellemző teszi egyedülállóvá a piacon:
– A sterilitás rendkívül fontos tényező a kórházi környezetben. Ventilátor nélküli, tökéletesen sterilizálható házának köszönhetően jelenleg az ESPRIMO MA az egyetlen olyan termék a piacon, amely steril körülmények között – akár műtőben – is biztonságosan használható.


– Az egészségügyben az adatvédelem és az adatbiztonság is kiemelt szempont. Az ESPRIMO MA dupla SmartCard olvasója kifogástalan biztonsággal képes feldolgozni a bizalmas betegadatokat.


– Az integrált nagy sebességű 3G/UMTS és WLAN technológiával az orvosok és a kórházi személyzet bárhonnan, bármikor elérhetik a központi rendszert. Ezen a kapcsolaton keresztül adatokat hívhatnak le a nyilvántartásból vagy vihetnek fel oda a megbízható diagnosztizáláshoz és az optimális betegellátáshoz. Ráadásul az adatok vonalkód vagy RFID olvasó segítségével is frissíthetők, így az adat- és rendszerkarbantartás nem igényel többletidőt.


Az ESPRIMO MA könnyebb integrálása érdekében a Fujitsu Siemens Computers és partnere, az Intel® szoros együttműködést folytat az egészségügyi szoftverrendszerek szállítóival, és teljes kompatibilitást garantál a különféle szoftverprogramok és az ESPRIMO MA Intel® Mobile Clinical Assistant platformja között. Rendkívüli rugalmasságának köszönhetően az ESPRIMO MA egyszerűen beilleszthető a meglévő IT-infrastruktúrába, pl. a felügyeleti rendszerbe. A rendszer a helyi szükségletektől függően normál és vékony kliensként is rendelhető.


„Több modern szakrendelő máris felismerte, hogy a mobil stratégia egyre fontosabb szerepet játszik a hatékonyság és a betegek jólléte szempontjából. Ennek nyomán ugrásszerűen bővül az egészségügyben a kereslet a mobil PC-k iránt” – jelentette ki Armin Kumpf, a Fujitsu Siemens Computers mobil üzletágának igazgatója. „Az új ESPRIMO MA kimondottan ennek a fontos szektornak az igényeire készült, így túlteljesíti a klinikai környezet speciális, magas szintű követelményeit. Lehetőséget teremt a mobil alkalmazások eredményes hasznosítására a kórházak és rendelőintézetek IT-infrastruktúrájában.”


Az ESPRMO MA 2009 második negyedévében kerül piacra. Áráról még nem áll rendelkezésre végleges információ, de nagyságrendileg egy fejlett konfigurációjú üzleti noteszgépének felel majd meg.
 


Laptopkalauz.hu –



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...