részletes keresés

Milyen telefont vegyek 2019-ben?

Frissítve: 2019-08-02 01:01:03
Létrehozva: 2019-08-01 08:17:48

Milyen telefont vegyek 2019-ben? Ez egy kifejezetten aktuális kérdés, főleg annak tükrében, hogy az első féléves megjelenéseket már letudtuk, miközben a második féléves dömping még...Milyen telefont vegyek 2019-ben? Ez egy kifejezetten aktuális kérdés, főleg annak tükrében, hogy az első féléves megjelenéseket már letudtuk, miközben a második féléves dömping még nem indult el. A lista összeállítása során külön hangsúlyt fektettünk arra, hogy minden igényt, lehetőséget és ízlést figyelembe véve jelöljük meg az ajánlott darabokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 

összesen 8 különböző árkategóriát különböztettünk meg és mindegyikben 5 ajánlat szerepel 

és ezeknek a fele a 100.000 forint alatti lehetőségekből szemezget. Minden egyes árkategóriában az első számú ajánlatot tartjuk a legjobb vételnek, a többi azonban – bizonyos egyéni szempontok figyelembe vételével – legalább annyira, néha viszont akár még jobb vásárt is jelenthet. Bizonyos esetekben korábban megjelent telefont ajánlunk, de ez sem véletlen – jó néhány közkedvelt modell még ma is megállja a helyét, és csak néhány trendi dizájn elemről kell lemondanunk, ezért az áldozatért cserébe viszont nem kell annyira mélyen a zsebünkbe nyúlnunk.  

Milyen telefont vegyek 2019-ben maximum 30.000 forintból?

I. számú ajánlott: Redmi 6A
Talán senkit nem fog meglepni, hogy a legalacsonyabb árkategória első sorban ajánlott telefonja a Redmi 6A. Egyetlen hátránya, hogy nagyon közel áll a 30.000 forintos értékhatárhoz, viszont ezért cserébe minden klasszikus területen leteszi a kötelezőt az asztalra, ráadásul egy 3000 mAh kapacitású akkumulátor hajtja. A telefon két nano SIM kártya fogadására alkalmas és microSD kártyával bővíthető az amúgy kicsinek tűnő alap tárhely. 

milyen telefont vegyek 2019
Redmi A6
Alternatíva #1: Nokia 5
Annak ellenére, hogy már két éve piacon van, még ma is érdemes lehet megfontolni a vásárlást. Ezt első sorban annak köszönheti, hogy a megjelenéskori árának mára felét elvesztette, így került bele ebbe a kategóriába. Gyerek kezébe maximum a méretei miatt nem való, egyébként tökéletes első-telefon lehet a lurkók számára. 

Alternatíva #2: Huawei Y5
A Huawei egyik legolcsóbb telefonja tavaly szép eredményeket ért el az alsó-középkategória versenyzőinek kiírt számokban. A telefon funkciót teljes egészben betölti, az alap alkalmazásokkal is elboldogul, és egészen széles szerviz-háttér ár rendelkezésre, ha esetleg ilyen jellegű ügyet kell intéznünk. 

Alternatíva #3: Redmi Go
A lista legolcsóbb ajánlott telefonja ebben a kategóriában, vagyis aki szinte semmit nem akar telefonra költeni, annak egyértelműen erre az eszközre van szüksége. Az alap 8GB háttértárral szerelt verzió helyett viszont célszerű a 16GB-ost beszerezni, főleg ha nem rendelkezünk microSD bővítőkártyával. A Redmi Go az Android Go oprendszerét futtatja, ami kifejezetten az ilyen és ehhez hasonló eszközökre készült, emiatt a rendszer kevesebb erőforrással is beéri. 

Alternatíva #4: Motorola Moto E5 Play
Egy középutas megoldás, főleg abban az esetben ajánlott, ha nem szeretnénk kínai eredetű okostelefont venni (bár a gyártás ebben az esetben is Kínában zajlik). A telefon az Android Oreo alapokra építkező Go néven ismertté vált oprendszerrel dolgozik, vagyis a Redmi Go-hoz hasonló alacsony erőforrásra optimalizált szoftveres megoldás teszi élhetővé a telefont. 

Milyen telefont vegyek 2019-ben 30.000 – 50.000 forint között?

I. számú ajánlat: Redmi 7
Szintén egy Redmi telefonnal kell kezdenem, ami ráadásul messze nem meríti ki az 50.000 forintos költséghatárt, de az átlagos felhasználónak mégse lesz hiányérzete, ha ez az eszköz van a zsebében. Szinte minden tekintetben eleget tesz az elvárásoknak, még dizájn terén is a nagyokra akar hasonlítani, hiszen szenzorcseppbe foglalták az előlapi kamerát. Abszolút ajánlott ebben az ársávban.

milyen telefont vegyek 2019 redmi 7
Redmi 7
Alternatíva #1: Samsung Galaxy A20e
Jóval drágább, mint az előbbi Redmi telefon, de ha valamiért mégse szavaznánk bizalmat a kínai márkának, abban az esetben érdemes megfontolni a dél-koreai ajánlatot. A termék idei megjelenésére való tekintettel még viszonylag korlátozott számban állnak rendelkezésre felhasználói visszajelzések, de azok zömében elégedett hangvételűek. 

Alternatíva #2: Samsung Galaxy A10
Az A10 árban már közelebb áll a Redmi 7-hez, de bizonyos területeken mégis elmarad attól. Ez leginkább a hátlapi kamerák számában érhető tetten, de cserébe talán egy picivel jobb kijelzővel próbál hódítani a Samsung.

Alternatíva #3: Huawei Y7 2019
Jelen sorok írásakor éppen akad olyan ajánlat, ami éppen beesett 50.000 forint alá. Az Y7, csak úgy, mint a legtöbb Huawei termék, első sorban a kamera performansszal kívánja felhívni magára a figyelmet, és a 8 + 13 + 2 megapixel valóban számottevő arzenálnak mondható ebben az árkategóriában. Ezt viszonylag erős lapka, és az átlagosnál jobbnak mondható szoftver támogatja meg. 

Alternatíva #4: Honor 7X
A Huawei ajánlatához hasonlóan ez is éppen beesett az 50.000 forintig ajánlható kategóriába, de 2017-ben még 100.000 forint magasságában kezdte meg karrierjét. Nagy előnye a fém hátlap, ami egyszerre jelenti a prémium érzetet és a tartós, külső behatásokkal szembeni aránylag ellenálló kivitelezést. 

Milyen telefont vegyek 2019-ben 50.000 – 75.000 forint között?

I. számú ajánlat: Redmi Note 7
Hihetetlen, de igaz – már a harmadik árkategóriában járunk, de még mindig Redmi az első számú ajánlott. Ezúttal a Note 7-ről van szó, ami joggal vált megjelenése pillanatában slágertermékké. Szerencsénkre mi is kaptunk egy tesztalanyt, amiről videót is készítettünk:Alternatíva #1: Samsung Galaxy A40
Az idén komoly ráncfelvarráson átesett A széria szinte minden kategóriában megjelenik, és ez nem véletlen. Az A40 a Redmi Note 7-hez hasonlóan a vonzó árfekvés + szép feature lista kombójával hívja fel magára a figyelmet. Ez utóbbiból ki kell emelnem a Super AMOLED kijelzőt, amivel egy picit sikerült is az előbb említett kínai versenytárs fölé nőnie. 

Alternatíva #2: Huawei P20 Lite
A P20 Lite szintén az egyik leginkább közkedvelt középkategóriába eső telefon, amire érdemes még 2019-ben is odafigyelni. Alapfelállásban is tisztességes specifikációkkal rendelkezik, de ebben az esetben is érdemes kiemelni a hátlapi duál kamera szetupot. A mai tepsikhez képest egy picit kompaktabb eszköz, és az ebben az ársávban inkább

Alternatíva #3: Huawei Mate 20 Lite
A Mate 20 Lite szintén jó választás lehet, de első sorban azoknak ajánlott, akik a P20 Lite-nál nagyobb telefont keresnek és egy picit többet tudnak költeni, mivel ezzel az opcióval gyakorlatilag kimaxoltuk a 75.000 forintos keretösszeget.   

Alternatíva #4: Huawei P Smart (2019)
Pont a Huawei botrány kirobbanása során tesztelhette le szerkesztőségünk a 2019. évi P Smart-ot, ami annak ellenére, hogy nem egy tökéletes telefon, egészen jó vétel lehet azok számára, akik viszonylag olcsón keresnek NFC képességgel rendelkező zsebokost. Milyen telefont vegyek 2019-ben 75.000 – 100.000 forint között?

I. számú ajánlat: Samsung Galaxy A50
Az idei A széria nagyon jó vérfrissítést jelent a Samsung termékpalettájának. Ebben pedig a legüdébb zöld folt az A50, amit mi is letesztelhettünk. Annak ellenére, hogy nem zászlóshajóról van szó, szinte minden olyan képességgel rendelkezik, mint a nagyok, csak egy picit gyengébb kivitelben (és még a százezres keretet sem merítjük ki teljesen). 

„közönségkedvenc, hatalmas siker”Alternatíva #1: Xiaomi Mi 9 SE
Az idén megjelent Mi 9 SE nagyon hamar az egyik közönségkedvenc lett 2019-ben, hiszen az A50-hez hasonló csúcsimitátorról van szó, ami nagyjából mindent tud, csak valamivel lassabb / gyengébb, mint a nagytestvér. Nagy előnye viszont, hogy méret-ügyileg pont annyival kompaktabb az A50-nél, hogy a kisebb kezekben / zsebekben otthonosan elfér. 

„zsebcirkáló, vagyis egy kompakt siker”

Alternatíva #2: Pocophone F1
Vita tárgyát képezheti, de a 2018. évben megjelent telefonok közül a Pocophone F1 az ár-érték bajnok. Ez az ár-érték pedig tovább nőtt, hiszen a minden tekintetben elképesztően vonzó specifikációkkal rendelkező zsebokos mára becsúszott 100.000 forint alá. 

„2018. év egyik legnagyobb dobása”

Alternatíva #3: Honor 20 Lite
A Honor ismérve, hogy a Huawei-hez hasonló minőséget kaphatunk, még barátságosabb árfekvés mellett. Ennek egyik kiemelkedő példája a májusban megjelent Honor 20 Lite, ami szexi szenzorcseppel, és a nagyoktól elvárt tripla-szenzoros kamera szetuppal kívánja meghódítani a potenciális vásárlókat. 

„nem annyira lájt”

Alternatíva #4: iPhone SE
Nem szeretnénk az Apple-hívő olvasókat se tartalom nélkül hagyni, ezért a jelenleg kapható legolcsóbb iPhone-t is szerepeltetjük a listán. Annak ellenére, hogy hardverügyileg idén már három, dizájn terén pedig már hat éves eszközről van szó, az idő egyszerűen nem fog rajta. A mai napig az egyik legnépszerűbb Apple-telefon, és még az idén ősszel debütáló legújabb iOS támogatást is megkapja. 

„a legolcsóbb alternatíva, ha valamiért nem elég jó az Android”

Milyen telefont vegyek 2019-ben 100.000 – 150.000 forint között?

I. számú ajánlat: Samsung Galaxy A70
Az árkategória alapján az A70 nagyon közel fekszik a minimális kerethez, de ez nem azt jelenti, hogy bármiről le kellene mondanunk. A telefon lényegében a méltán sikeres A50 nagytestvére, minden tekintetben és jelen sorok írásakor az eladási toplisták éllovasa. 

„közönségkedvenc, mindent-tudó”

milyen telefont vegyek 2019 galaxy a70
Samsung Galaxy A70
Alternatíva #1: Xiaomi Mi 9
Az év elején megjelent Mi 9 jelenleg a Xiaomi zászlóshajójának tekinthető, ami ár/érték arányban nagyon odapörköl a versenytársaknak. Egyetlen számottevő hátránya a viszonylag kis kapacitású akkumulátor, de átlagos használat mellett ezzel is képes egy napot kihúzni. 

„a legolcsóbb hardver-csúcstartó”

Alternatíva #2: Xiaomi Mi 9T
A Mi 9T leginkább csak nevében emlékeztet az előbbi modellre, hiszen a hardver és a megjelenés is eltérő. Utóbbi kapcsán a legnagyobb eltérést a szenzorsziget-mentes telikijelzőnek köszönhető, amit a motorizált szelfikamera tett lehetővé. 

„a legolcsóbb szenzorsziget nélküli telikijelző”Alternatíva #3: Xiaomi Mi Mix 3
A tavalyi év egyik legkisebb médiafigyelme mellett megjelent telefon a Mi Mix 3, ami a Mi 9T-hez hasonló zavarásmentes telikijelzőt kapott, de nem motorizált szelfikameráról, hanem egy csúszó-mechnaizmusról beszélhetünk. A telefon egyébként teljes mértékben prémium termék, kerámia bevonatból készült, akkori csúcshardvert kapott és a dobozban még vezetéknélküli töltőt is kapunk. 

„telikijelző, vezetéknélküli töltés, de csak duál-kamera”Alternatíva #4: Huawei P20
A Xiaomi okostelefonok egyeduralmát megtörve került fel a listára a P20, ami a szokásos Huawei receptet követi, de nem kapta meg a Pro testvérnek járó tripla szenzoros kamera rendszert, a sztereó hangszórókat és az IP68-as bizonyítványt. Ettől eltekintve nem számít rossz vásárnak még 2019-ben sem a tavaly megjelent kínai kiskedvenc. 

„aki véget vet a Xiaomi egyeduralmának”

Milyen telefont vegyek 150.000 – 200.000 forint között?

I. számú ajánlat: Samsung Galaxy S10e
E, mint esszenciális – viccelődhetnénk akár ezzel is. Ahogy az A széria vérfrissítése az S családra is hatással volt, így a szokásoktól eltekintve egy kisebb modell is megjelent a csúcstermékből. Így született meg az S10e, aminek csak az üzemideje átlagos, minden más tekintetben átlagon felüli. Ennek örömére az első számú ajánlottá vált ebben az ársávban. 

„egy kompakt zászlóshajó-féleség”

milyen telefont vegyek 2019 galaxy s10e
Samsung Galaxy S10e
Alternatíva #1: OnePlus 7
A sima 7-es a 7 Pro hatalmasra nőtt árnyékban született meg, emiatt nagyon minimális médiafigyelmet kapott. Ennek ellenére szinte csak dizájn tekintetében marad el a nagytestvértől, de ilyen teljesítményt és ilyen felhasználói élményt ritkán figyelhetünk meg a vadonban. 

„elképesztő felhasználói élmény”Alternatíva #2: Huawei P30
A Pro jelző nélküli sima P30 éppen, hogy beleesik a 200.000 forint alatti ársávba, de ettől függetlenül érdemes egy pillantást vetni a kínai slágertermékre. A hátlapi Leica márkajelzéssel ellátott triplaszenzoros kamera szetup az egyik legjobb jelenleg a piacon, e tekintetben – még ha marginálisan is, de – az előző két ajánlatot is felülmúlja. 

„ezért az árért a legjobb kamerás”

Alternatíva #3: iPhone 8
Az aranyárban mért Apple termékek közül a 8-as iPhone megvásárlásán is érdemes elgondolkoznia annak, aki valamilyen okból kifolyólag nem szavazna Androidos zsebokosra. Az alapfelhasználói igények kielégítésére teljesen elégséges, de a kamerás lehetőségeket kicsit korlátozza a hátlapi egyetlen szenzor. Ettől eltekintve a hardver és szoftver összhangból származó felhasználói élmény még sok évig elég lehet. 

„alternatíva, ha valamiért nem elég jó az Android”

Alternatíva #4: Razer Phone 2
A Razer telefonja nagy és nehéz, a kamerája szinte már rossz, de a megjelenése egyedi, remek Android-élményt nyújt, kifejezetten játékra hangolták és néhány hónap alatt felére esett az ára. A 120Hz-es kijelző egészen egyedi, a sztereó hangzás szintén megdöbbentően jó. Igazi multi-médiás eszköz, csak a jack hiányzik. Ellentmondásokban gazdag, de sok szempontból nagyon szerethető, karakteres zsebokosról van szó. 

„nagy áresés, hatalmas meglepetés”Milyen telefont vegyek 200.000 – 250.000 forint között?

I. számú ajánlat: OnePlus 7 Pro
Vitatható, de sok szempontból a most kapható telefonok sorából a legjobb a OnePlus 7 Pro. Ezért inkább azt hangsúlyozzuk, ami hiányzik: jack csatlakozó, hivatalos IP bizonyítvány és vezetéknélküli töltés. Minden más tekintetben jelenleg ez „A telefon”. 

„a legjobb mindenes + elképesztő felhasználói élmény”Alternatíva #1: Samsung Galaxy S10
Úgy tűnik, hogy minél magasabb árkategóriában nézelődünk, annál inkább veszi át a Xiaomi szerepét a Samsung. Ez többek között az olyan eszközöknek is köszönhető, mint az S10, ami egy nagyon jól átgondolt és maradéktalanul felszerelt zsebokos, ami elképesztő képességekkel van felvértezve (pl.: előlapi 4K felvétel, abszolút felső-kategóriás kamerák, stb.). 

„a legjobb mindenes + vezetéknélküli töltés + IP minősítés + némi felár”

Alternatíva #2: Samsung Galaxy Note 9
A Note széria nagyon sokáig nem csak a Samsung, hanem kis túlzással az egész Android-flotta zászlóshajója volt. Ma ezt már túlzás állítani, de az egészen biztos, hogy még ettől eltekintve is helye van a tavalyi csúcs Samsungnak ezen a listán. Főleg, hogy a Note 10 megjelenésének közeledtével 250.000 forint alatt hozzájuthatunk egy kompromisszum-mentes, szinte minden igényt kielégítő okoseszközhöz.  

„már nem zászlóshajó, de mindent tud, amit kell”

Alternatíva #3: Google Pixel 3
Érdemes még megemlíteni a Google saját telefonját, és nem csak a nagyon jó és tiszta Android élmény miatt. A kamera például kiemelkedően teljesít, és az egyetlen hátlapi szenzor ellenére is számos versenyzőt beelőz. A probléma csak annyi, hogy a telefonnal együtt járó számos referencia szolgáltatás itthon nem, vagy csak korlátozott mértékben elérhető. 

„a legjobb kísérlet”

Alternatíva #4: iPhone XR
Az XR szinte mindent tud, amit az XS, csak egy picit butított formában. Ebből a legfájdalmasabb pont a hátlapi kamera, de a végeredményeket elnézve ezzel sincs komoly probléma, a DXOMARK értékelések alapján még egy lencsével is versenyképes az Apple „olcsó” zsebokosa. 

„alternatíva, ha valamiért nem elég jó az Android”

Milyen telefont vegyek 2019-ben 250.000 forint felett?

I. számú ajánlat: OnePlus 7 Pro
Nem csalás, nem ámítás, a legnagyobb ársávban is a OnePlus 7 Pro az első jelen sorok írásakor. Ezt annak köszönheti, hogy néhány ezer forint ráfizetéssel az alapárú termékhez képest nagyobb háttértárat és több RAM-ot kapunk. Ezek éppen annyival teszik drágábbá a telefont, hogy 250.000 forint felé kerüljünk, de ennyit mindenféleképp megér az új OP. 

oneplus 7 pro teszt
„a legjobb mindenes + hihetetlen felhasználói élmény”

Alternatíva #1: Samsung Galaxy S10+
Az S10+ megörökölte az S10 tökéletességét, csak egy picit nagyobb formában tálalja azt. Ez a telefon lényegében megtestesíti mindazt, amit jelenleg a Samsung mobil-fronton tud. A jelenlegi Android szentháromság (Galaxy S10 / P30 Pro / OP 7 Pro) egyik legkiegyensúlyozottabb performanszát biztosítja, az OP-nél jobbde a P30 Pro-nál gyengébb kamera teljesítménnyel. 

„a legjobb mindenes alternatíva + vezetéknélküli töltés + IP minősítés + némi felár”

Alternatíva #2: Huawei P30 Pro
A mobil-fotózás királyaként joggal foglalja el a P30 Pro a DXOMARK toplistájának első helyét. A P30 Pro ezen felül – jelen sorok írásakor – a Huawei eddigi legjobb telefonja. Nincs olyan kompromisszum, amelyet a P30 Pro esetén meg kell kötnünk, ezért aki a fényképkészítést előbbre tartja, mint a telikijelzőt, annak érdemes a P30 Pro-t választania az OP7Pro-val szemben.  

„a legjobb kamerás”

Alternatíva #3: Sony Xperia 1
Az ázsiai márka újra definiálta az Xperia sorozatát, ennek megfelelően az új zászlóshajó az 1-es sorszámot kapta. A világ első mobilba épített 4K OLED panelja került a Sony csúcstermékébe, ami 21:9-es képarányt biztosít 6.5 hüvelyken, így az ennél jobb „mozis” élményt mobiltól nem kapunk jelenleg. Egy gyönyörű és letisztult presztízstermékről van szó, ami nagyszerű alternatívája lehet a fentieknek. 

„a legjobb multimédia”

Alternatíva #4: iPhone XS
Az Apple jelenlegi zászlóshajója mindent tud, amit egy Apple telefon ma tudhat. Ez sajnos nem foglalja magába az ultraszéles látószögű objektívet, de még így is tisztességes kamer-performanszra számíthat a tulaj. Teljesítmény tekintetében az A12 chip abszolút csúcstartó, és a jó szoftvernek köszönhetően az amúgy kevéske RAM a gyakorlatban mégse annyira kevés. Az egyetlen csúcskategóriás Android-alternatíva. 

„a legdrágább alternatíva, ha valamiért nem jó az Android és az Apple csúcsterméke”Mini LED kijelzővel jönnek az új iPad és MacBook modellek

Mini LED kijelzővel jönnek az új iPad és MacBook modellek

Az egyik leghíresebb Apple elemző, Ming-Chi Kuo szerint a vállalat egy high-end iPad és MacBook modellen dolgozik. Ezek az eddigi legkorszerűbb kijelzőt kaphatják meg....
Az egyik leghíresebb Apple elemző, Ming-Chi Kuo szerint a vállalat egy high-end iPad és MacBook modellen dolgozik . Ezek az eddigi...

Október 23.-án mutatják be a Meizu 16T-t, hatalmas kijelzővel

Október 23.-án mutatják be a Meizu 16T-t, hatalmas kijelzővel

A Meizu 16T modellt október 23.-án mutathatják be, egy kiszivárgott meghívó alapján. Az eseményt Pekingben fogják rendezni és a meghívó alapján egy nagy képernyőre...
A Meizu 16T modellt október 23.-án mutathatják be, egy kiszivárgott meghívó alapján. Az eseményt Pekingben fogják rendezni és a...

Xiaomi Mi 8 SE vs Mi 9 SE – vajon megéri váltanunk?

Xiaomi Mi 8 SE vs Mi 9 SE – vajon megéri váltanunk?

Bevezető A Xiaomi 2018 májusában mutatta be a Xiaomi Mi 8 SE modelljét, ezzel egy érdekes kategóriát alkotva a jelenlegi zászlóshajó modell és az olcsóbb...
Bevezető A Xiaomi 2018 májusában mutatta be a Xiaomi Mi 8 SE modelljét, ezzel egy érdekes kategóriát alkotva a jelenlegi zászlóshajó...

A Xiaomi hivatalos is megerősítette, hogy nem lesz Mi Mix 4 modell

A Xiaomi hivatalos is megerősítette, hogy nem lesz Mi Mix 4 modell

A Xiaomi múlt heti eseményén mindenki arra számított, hogy a vállalat a Mi Mix 4 modellt fogja bejelenteni 5G-s képességekkel, a Mi 9 Pro 5G...
A Xiaomi múlt heti eseményén mindenki arra számított, hogy a vállalat a Mi Mix 4 modellt fogja bejelenteni 5G-s képességekkel, a Mi 9 Pro...