részletes keresés

Prestigio MultiPhone 4040 Duo áttekintő

Frissítve: 2017-07-19 09:59:05
Létrehozva: 2013-08-13 09:39:38

Megvizsgáltuk közelebbről az egyik legolcsóbb kétkártyás okostelefont, a Prestigio MuliPhone 4040 Duo-t


A Prestigio MultiPhone 4040 Duo készüléket a Laptopszalon ajánlotta fel számunkra egy rövid bemutató erejéig.


Bevezető


A Prestigio márkanév hazánkban kevésbé ismert, a gyártó pedig már lassan 20 éve jeleskedik mikroelektronikai eszközök forgalmazásával, gyártásával. Jelen tesztünk alanya a Multiphone 4040 nevet viseli, amely egy független dual sim-es Android rendszerű telefon. 


Hazánkban 2 év garanciával kerül forgalomba, (melyre később még visszatérek) br. 40.000 Ft körüli végfelhasználói áron.


Csomagolás, tartozékok


A készülék doboza a Prestigio-tól megszokott, szénszál mintázatú, rajta a telefon fotójával és főbb paramétereivel. A csomagolást kibontva egyből a telefon tárul a szemünk elé, ezúttal viszont az ajándék bőrtok sajnos elmaradt. Tartozékként a gyártó egy headset-et és egy hálózati töltőt csomagolt, adatkábellel.


Prestigio MultiPhone 4040 Duo áttekintő


Összeszerelés, anyaghasználat


A telefon anyaghasználatáról és összeszerelési minőségéről ebben a kategóriában csak annyit tudnék elmondani, hogy tökéletes. Az illesztések pontosak, a keszülékház nem recseg, nem ropog. A hátlap matt, bordás mintázatot kapott, ezzel segítve a stabil tartást. Egyetlen negatívumként talán csak a Gorilla Glass hiányát tudnám megemlíteni.


Hardver, szoftver, kamera, kijelző


A 4040 Duo lelke a manapság már kissé korosnak mondható MediaTek MT6575 SOC, amely maximum 1 GHz-es órajelen futó ARM Cortex-A9 magnak és a PowerVR SGX Series 5 grafikus gyorsítónak köszönhetően megfelelő felhasználói élményt nyújt. A készülék alapból az Android 4.0 ICS verzióval van telepítve, melyre a gyártó a megjelenés óta több frissítést is kiadott.


A dual sim mód sajnos csak stand-by, ami azt jelenti, hogy ha az egyik kártyán épp telefonálunk, a készülék a másik SIM-et kikapcsolja. 


A rendszer alapvetően nincs egyéni kezelőfelülettel ellátva, előtelepített szoftverekből a szokásosat kapjuk, extraként az OfficeSuite Pro teljes verziója és egy eReader nevű olvasóprogram van telepítve.


Prestigio MultiPhone 4040 Duo áttekintő


A hátlapi kamera 5 megapixeles, autófókuszos, LED villanóval. A készített fotók minőségére nem lehet panasz, a színek élénkek, bár a zajszűrést a szoftver véleményem szerint túlzásba viszi. A mozgóképek felvételi minőségét nem lehet állítani, és a gyártó sem adott meg adatokat a felbontásról. Az előlapi szenzor 0,3 Mpixeles, AF nélkül, bár videotelefonálásra véleményem szerint ez bőven elegendő.


Prestigio MultiPhone 4040 Duo áttekintő


A 4”-os, 800×480 pixel felbontású, 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes kapacitív kijelző sajnos csak sima TN+film technológiás panel. Bár színekben gazdag, a 233 pixel per inch képpontsűrűség manapság már kevésnek mondható. A betekintési szögek átlagosak, a fényerő szintén. A többujjas érzékelés természetesen működik.


Végszó


Összességében elmondhatjuk, hogy ez a telefon saját kategóriájában jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Ami fontos, hogy a legtöbb kínai készülékkel ellentétben ennek a telefonnak itt Magyarországon is megfelelőek a garanciális feltételei és szervizháttere. A teszt elején ígértem, hogy visszatérek a jótállásra. Hazánkban a Fixit Hungary Kft. végzi a Prestigio termékek szervizelését. Gyorsaságuk, technikai felkészültségük és hozzáállásuk is kimagasló minden tekintetben.


 


B. János


 



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...