részletes keresés

Quazar Blackbox UltraHD 4K akciókamera teszt

Frissítve: 2017-09-22 01:01:06
Létrehozva: 2017-08-22 10:30:53

A Quazar Blackbox UltraHD 4K kamerát a Laptopszalon bocsátotta rendelkezésünkre. Megvásárolható a Laptopszalon üzleteiben vagy online rendelésen keresztül. Lassan vége a nyárnak, de élményeket mindig...


A Quazar Blackbox UltraHD 4K kamerát a Laptopszalon bocsátotta rendelkezésünkre. Megvásárolható a Laptopszalon üzleteiben vagy online rendelésen keresztül.


Lassan vége a nyárnak, de élményeket mindig lehet szerezni


Még mindig tart a nyár, igaz, ez is pillanatok alatt elröppent. A jó idő viszont remélhetőleg még hetekig velünk lesz, szóval lehet csobbani, motorozni, biciklizni, túrázni, mondjuk ezeket télen is meg lehet tenni, csak picit másképpen. Milyen jó lenne viszont az extrém élményeket megörökíteni, nem?



De. És erre már nem egyféle lehetőség van a piacon. Gondoljunk csak például a Quazar márkanév alatt futó, Blackbox UltraHD 4K akciókamerára, ami szinte minden környezetben remekül használható.


Változatos időjárási körülményekre tervezve


Szerencsére nem kell félni akkor, ha víz közelébe érünk, vagy éppen terepen bringáznánk, mivel a dobozban kismillió helyzetre alkalmas tartozékot találunk. A 30 x 59 x 41 milliméteres es és 58 grammos kamerát könnyedén rá tudjuk fogatni a sisakra, a kormányra, vagy egyszerűen csak a csuklónkra, de még akár a szelfibotok végére is felhelyezhetjük, mert hát ugye ez is irtózatosan fontos funkció manapság.



Jó hír, hogy nem fukarkodtak az akkumulátorral sem, kapunk egy plusz darabot az 1050 mAh-s telepből, így a 90 perces videorögzítési képességet rögtön meg is duplázhatjuk. A töltés nagyjából két órát vesz igénybe. Szintén klafa hír, hogy egy vízálló tokot is csomagolnak a kamera mellé (30 méteres vízmélységig védi meg a kamerát), így pedig tényleg mindegy, hogy hol vesszük elő, biztonságban tudhatjuk. A beállítások is segítenek, az ötféle előre konfigurált mód nappal, esőben, felhős időben vagy neonfénynél is megfelelően hangolja a képminőséget.


Akár 16 megapixeles fotók


Képeknél a maximuális felbontás 16 megapixel, a látószög pedig 170 fokos, tehát elég sok minden belefér a keresőképbe, amit egyébként a 2 hüvelykes kijelzőn láthatunk. Fotózásnál az elöl található ledes villanó is jól jöhet, főleg sötétben, sőt, probléma esetén ez a vaku még vészjelzés leadására is alkalmas. Több módot találunk a menüben: időzítés, automata, vagy DramaShot. És hogy milyenek a képek? Ilyenek:






Látszik, hogy korrekt a dinamikatartomány, nyilván a távolban lévő tárgyak részletessége már nem annyira kiemelkedő, de a kamerának nem is ez az elsődleges célja, plusz amire kell, arra tökéletesen megfelelő, éppen-éppen még éjszaka is elő lehet venni, csalódást egyáltalán nem okoz. Ami lényeg, hogy nem szabad GoPro minőséget várni és akkor máris széles vigyorral fogja mindenki visszanézni a produktumokat.


4K felbontású és lassított videók


Ugyan még a 4K továbbra sem a legelterjedtebb felbontás, remek dolog, hogy ez a felvételi lehetőség időtállóvá teszi a készüléket, nem utolsósorban pedig komoly fegyvertényt dolgáltat a konkurensekhez képest. Ennél is hasznosabb tud lenni a lassított filmek készítése, Full HD-ban 60 fps, HD-ben pedig akár 90 fps-t is be lehet állítani. És hogy hová férnek az adatok? MicroSD-re (maximum 64 GB), oldalt ugyanis van egy foglalat, ahová a kártyákat be lehet helyezni (érdemes legalább Class 10-es darabot vásárolni).



A videók minősége rendben van, optikai képstabilizálás ugyanis nincs, ezt a GoPro Hero 5 tudja ugyan, csak az négyszer többe kerül. A lassítás tényleg látványos, ezzel lehet talán a legtöbbet szórakozni.



Tedd át wifin az adatokat


A kamerában beépített WiFi egység található, egy program letöltésével (minimum Android 4.0 és iOS 7.0) pedig könnyen kommunikálni tud az okostelefon az eszközzel, akár lehet távolról is exponálni, képeket/videókat másolni, élőben nézni a kameraképet.



Nem csak extrém élményekre vágyóknak


A Quazar Blackbox UltraHD 36.990 forintba kerül. Ennyiért rengeteg tartozékot, plusz akkumulátort, valamint a legfontosabb, hogy szinte minden helyzetben remekül használható eszközt vásárolhatunk, ami a mindennapi életben is jól jöhet, egy barátokkal eltöltött nyaralás, egy nagyobb kirándulás vagy utazás során pedig rendkívül látványos felvételek készítését teszi lehetővé. Ajánlott? Ajánlott.



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...