részletes keresés

TP Vision bemutatta az 5. generációs P5 képminőségjavító processzorát

Frissítve: 2021-01-29 01:01:05
Létrehozva: 2021-01-28 04:08:58

A kiterjesztett mesterséges intelligencia további finomításokat ér el az új Philips OLED és mini LED Ambilight televíziók képminőségének javításában.  Ötödik generációs P5 processzor az új Philips OLED806 és Phillips Ambilight 9000 mini-LED készülékekben  A beégésgátló technológia középkategóriás Philips OLED modellekben iselérhető.  A továbbfejlesztett mesterséges intelligenciának (MI) köszönhetően Filmfelismerő funkcióval bővült a funkciók  tárháza Az MI a […]



A kiterjesztett mesterséges intelligencia további finomításokat ér el az új Philips OLED és mini LED Ambilight televíziók képminőségének javításában. 





  • Ötödik generációs P5 processzor az új Philips OLED806 és Phillips Ambilight 9000 mini-LED készülékekben 
  • A beégésgátló technológia középkategóriás Philips OLED modellekben iselérhető. 
  • A továbbfejlesztett mesterséges intelligenciának (MI) köszönhetően Filmfelismerő funkcióval bővült a funkciók  tárháza
  • Az MI a külső fényviszonyokat érzékelő szenzor működését is integrálja.
  • Az OLED806 új Fast Motion Clarity funkciója kivételes élesség mellett biztosít élethű mozgássimítást.
  • HDR10+ Adaptive támogatás
  • A Calman Ready funkció automatikus színkalibrálásal biztosítja az optimális színreprodukciót. 
  • A HDMI 2.1 csatlakozó is tartozék.








A TP Vision eddigi legjobb éve volt 2020, hiszen a P5-ös chippel felszerelt Philips OLED TV-k több mint 100 díjat nyertek el Európa-szerte a “Legjobb TV” versenyeken és teszteken. A vállalat innovációs törekvéseinek eredménye a frissen bemutatott, továbbfejlesztett ötödik generációs P5 MI processzor. Az ötödik generációs P5 MI processzorok az új, 2021-es Philips OLED806 / 856 Ambilight modellekben debütálnak, emellett megjelennek a Philips első Ambilight mini-LED sorozatában is (9636 és 9506). A chip számos újdonsággal jarul hozzá a képminőség további javításához: új kategóriával, a filmekkel bővül az automatikus tartalomfelismerő funkció, és az MI rendszer kezeli majd a fényszenzorból beérkező adatokat is, hogy tökéletes maradjon a képminőség, bármilyen külső fényviszonyok is uralkodnak. 





A házon belül kifejlesztett MI funkcionalitás neurális hálózatokat és gépi tanulást használ milliónyi képminőség-tesztvideó elemzésére egy egyedülálló adatbázisból, amelyet a Philips TV és a TP Vision fejlesztői csapata az elmúlt 30 évben hozott létre. A mesterséges intelligencia szoftver jobb egyensúlyt teremt a képminőség öt pillére (forrás, szín, kontraszt, mozgás és élesség) között azáltal, hogy képkockánként elemzi a tartalom minden elemét, így sokkal valósághűbb, természetesebb képet hoz létre. 









A TP Vision képminőségért felelős szakemberei egy hatodik, Filmfelimserő kategóriával bővítették az automatikus tartalomfelismerő funkciót az eddigi öt mellett Táj/természet, Arc/bőrszín, Mozgás/sport, Sötét/kontraszt, Egyéb. Az mesterséges intelligencia automatikusan kiválasztja a megfelelő kategóriát és elemzi a képminőség fent említett öt elemét, majd a legéletszerűbb képalkotás érdekében egyensúlyba hozza azokat .





Az új funkció lehetővé teszi az ötödik generációs P5 processzor számára, hogy automatikusan  ‘megjelölje’ a filmeket, és lehetőséget kínáljon a nézőnek az üzemmódváltásra – többek között a Home Cinema (házimozi), Pure Cinema (mozi) vagy Film Maker (filmkészítő) üzemmódok között.





A videójátékosokat és sportrajongókat célozza meg az új Fast Motion Clarity funkció, amely kiküszöböli a gyorsan mozgó képek zavaró elmosódását (motion blur). A rendszer egyfajta pásztázó háttérvilágításként működve sorról sorra rajzolja ki a frissülő képet, így teljesen folyamatossá  válik a kockák közötti váltás.





A Fast Motion Clarity (FMC) mód finom, de rendkívül realisztikus, átmenetet biztosít képkockáról képkockára, fokozott élességgel. A szokásos 50Hz helyett 100Hz-es működésével pedig elkerülhetőek a nagy kiterjedésű villanások is. A nézőknek négy FMC beállítás között választhatnak: Kikapcsolt, Alacsony, Magas, MI-vezérelt.





A Philips TV továbbra is azon kevés gyártók közé tartozik, amelyek támogatást nyújtanak az összes jelenlegi HDR formátumhoz, beleértve a HLG-t, valamint a HDR10 és HDR10+ forrásokat, miközben a Dolby Vision formátumban kódolt dinamikus HDR tartalmat a speciális „Dolby Bright mód” használatával javítja fel.





A legújabb generációs P5 emellett támogatja a HDR10 + Adaptive formátumot is, amely egyesíti a HDR10 + dinamikus metaadatokat a valós idejű környezeti fényinformációkkal, hogy lehetővé tegye a fényerő szintjének jelenetenként történő automatikus optimalizálását a TV-nézési környezethez. 





Az ötödik generációs MI fejlesztés egy olyan új funkcióval is rendelkezik, amely intelligensen beépíti a készülék fényérzékelőjének adatait a képfeldolgozás folyamatába, hogy az SDR és a HDR tartalom lejátszása esetén is az optimális kontrasztot állítsa be az aktuális külső fényviszonyokhoz. 









A processzor fejlesztéseinek köszönhetően a Philips OLED806/856 modellekbe is bekerült a Philips TV saját fejlesztésű beégésgátló megoldása, amely az OLED képernyők védelmét hivatott szolgálni. A beégésgátló megoldás  egy rácsszerkezetben zónákra osztja a képernyőt, és fejlett logóérzékelő funkcióval figyeli a a statikus tartalmakat az egyes zónákban. Ha ilyet észlel, a rendszer fokozatosan csökkenti a fényintenzitást az adott zónában – anélkül, hogy a képernyő más részein romlana a minőség. 





A 2021-es Philips OLED és mini-LED készülékek a HDMI 2.1 teljes funkcionalitását is elérhetővé teszik: e-arc, VRR a 4K-tartalomhoz 40 Hz-től 120 Hz-ig lenyűgöző 48 Gbps sebességgel (444, 12 bit). Az előző generációs készülékek Auto Low Latency Mode funkciója Freesync Premium Pro és Auto Game funkcióval egészül ki.





Emellett a Calman Ready funkció professzionális igényeket is kielégítő színkalibrálást tesz lehetővé azáltal, hogy közvetlen összeköttetést teremt a TV készülék és egy egy teljes Calman szoftvert futtató PC között. A Calman Ready segítségével elérhető automatikus színkalibrálás révén az iparági szabványoknak megfelelő színhelyesség biztosítható.



Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Így támogatja a FUJITSU az ENSZ fenntartható fejlődési céljait

Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon muszáj bővülni, de a föld erőforrásai...
Komoly fejtörést okoz mostanában a világ vezetőinek és vezető vállalatinak a fenntartható fejlődés kérdése. Ugyanis valamilyen módon...

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

A Motorola Moto G20 állítólag Unisoc processzorral és 4 GB RAM-mal érkezik

Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan döntést hozott, ugyanis nem a Qualcomm...
Azt a hírt rebesgetik, hogy a Motorolánál új telefon van érkezőben, ez pedig nem más, mint a Moto G20. Úgy tűnik a gyártó szokatlan...

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

Hackerek, vigyázat! – Anti-cheat érkezett a PS5-höz

A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már használja is a kiberbiztonsági programot –...
A Denuvo bejelentette, hogy népszerű népszerű Denuvo Anti-Cheat programja már a PlayStation 5-ön fut. Számos nagy játékcím már...